Posted by : Paynera четвъртък, 19 март 2020 г.
Всяка година от 20 март до 20 април Слънцето преминава през съзвездието Овен, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Овен.


Символ: овен;

Стихия: огън;

Качество: кардинален;

Полярност: мъжки знак;

Планета-управител: Марс;

Любим ден: вторник;

Любим цвят: червен.


ОвенътСкъпи представители на Овен, вие сте първият знак на зодиака. Вие не сте натоварени с тежкото бреме, които носят останалите знаци. Към всичко в живота подхождате с оптимизъм. Привлича ви всичко ново, постоянно преследвате неща, вдъхновявате се от всичко и всеки, който срещнете. Носите ентусиазма със себе си. Не изпадате в лошо настроение прекалено дълго време. Обичате да се усмихвате, да се смеете и забавлявате. Цените своята независимост. Предпочитате да разчитате изключително и само на себе си.

Липса на търпение


Веднъж щом решите да направите нещо, действате без да му мислите много. Харесва ви тръпката на новото начало. След това бързо се отегчавате, ставате нетърпеливи, когато нещата не се случват по желания начин. Трудно ви е да докарате начинанието до край. Вие сте от тези хора, които стартират милиони проекти, но не завършват нито един от тях. Нужно е да се научите на дисциплина, преди нещата да са отишли твърде далеч.

Нужда от активност


Имате достатъчно енергия да се занимавате с каквото ви вълнува. Когато нямате достатъчно занимания, вие ставате неспокойни, раздразнителни и склонни към инциденти. Много е важно да бъдете физически активни и графикът ви да е препълнен със задачи. На другите хора може да им се завие свят от скоростта, с която действате, но вие нямате никакъв проблем с прекалената активност. Обичате спорта и винаги намирате време за игри, колкото и да сте заети. Нужно е да впрегнете огромната си енергия в правилната посока и така ще постигнете невероятни неща.

Вие сте пионерите на зодиака. Вие сте тези, които първи ще стъпят на място, където никой не е бил преди това. И го правите с усмивка на лице и радост в душата.

Овенът в любовта


Овенът
За вас излизането на срещи е забавна игра, състезание между вас и всички останали. Нямате нищо против да се преборите за вниманието и любовта. Дори ви става по-интересно, ако има с кого да си съперничите за сърцето на любимия. Трудно ви е да се обвържете, обичате независимостта и тръпката от излизането по срещи с различни хора. Вниманието ви трудно да се задържи. Имате нужда от партньор, който да ви изправя на нокти от време на време, чиято енергия да е равна на вашата и който да има също толкова позитивен поглед върху живота. Веднъж щом се обвържете, вие сте изключително интересен и забавен партньор. Не сте прекалено прилепчиви. Не обичате някой да зависи прекалено много от вас. Също така често избухвате, но бързо ви минава. Колкото и лошо да се скарате с някого, не таите злоба. Обикновено забравяте и прощавате бързо.


Представителите на Овен и другите зодии


Овенът


Най-добре се разбирате със знаците от огнената стихия, към която принадлежите - Лъв и Стрелец. Те също притежават огромна доза енергия и ентусиазъм. Лъвът ви носи топлината, от която се нуждаете, а Стрелецът - интелектуална стимулация. Лъвът събужда романтичната ви страна, а Стрелецът - приключенския ми дух. Със сигурност ще си прекарате страхотно с тях и ще се почувствате комфортно в компанията им. Най-много искри прехвърчат между вас и представителите на Везни - вашия противоположен знак. Тяхната нерешителност ви влудява, студеното им очарование ви обърква. Стремежът им към търсене на компромиси се сблъсква с вашето желание да сте победители на всяка цена. Определено не липсва страст помежду ви. Отношенията със зодия Везни са интересни, защото непрекъснато се предизвиквате взаимно, а това помага за израстването ви като личности.

Отношение на Овните към парите


ОвенътОпределено ви е трудно да задържите парите. Не мислите далеч в бъдещето и затова не се справяте добре с планирането на бюджета. Нужно ви е време да се научите да пестите и да се отнасяте по-отговорно. Нямате никакъв проблем с харченето, когато сте в настроение. Може да правите импулсивни покупки, затова е по-добре да оставяте кредитните карти вкъщи, ако се опасявате, че ще похарчите повече от необходимото. Настоявате да се справяте във всичко сами, но в сферата на финасите определено имате нужда от помощ.


Кариера на представителите на Овен


Най-добре се справяте, когато сами сте си шефове или вършите по-голяма част от работата си сами. Да работите в група не е вашето нещо. Дразни ви, ако трябва да се съобразявате с партньор или ако някой друг дава заповедите. Нужна ви е много свобода. С енергията, с която разполагате, може да свършите много работа. Но пък като се има в предвид колко бързо се отегчавате, трудно довеждате задачите до край. Тъй като предпочитате да сте физически активни, някои от вас могат да бъдат отлични атлети, треньори или да работят нещо, свързано със спорта. Също така може да се справите като предприемач или собственик на бизнес (стига да сте достатъчно сериозни). Докато се справяте добре със своя собствен гняв или его, може да бъдете добър шеф, защото умеете да ръковидите хората.

Подходящи професии за зодия Овен са войник, полицай, пожарникар, следовател, физиотерапевт, спортист.

Здраве на Овенът

Може да се похвалите с добро здраве. Но трябва да внимавате и да се пазите от инциденти, защото сте особено склонни към тях, особено в детска възраст. Имате толкова много енергия и вечно сте в движение. Понякога нямате време за близките си. Помнете - никога не тичайте с ножици в ръцете! Вашият знак управлява главата, затова е възможно да страдате от главоболие или мигрена, особено ако сте стресирани. Може да имате проблеми и с носа (остър синузит), ушите (ушни инфекции), очите (ечемик на окото) или кожата (акне).

Овенът като дете

Овенът
Детето Овен е много активно и сте често отказва да си ляга навреме. Винаги се занимава с нещо и се нуждаете от голяма физическа активност. Също така обича да се състезава с другите деца и може да се занимава с някакъв вид спорт, макар че доста усилия са нужни, за да се научи на спортна дисциплина. Често удря главата си и вероятно има доста белези. Обикновено не слуша никой и прави нещата по свой собствен начин.


Овенът като родител


Овенът
Като родители вие винаги сте позитивни и насърчавате децата си да водят активен живот. Други родители могат да загубят енергията си, докато вие продължавате, поддържате едно ниво с детето си. Харесва ви да бъдете приятели на вашето любимо същество, но е важно да не смесвате прекалено много границите между дете и родител. Също така не ви се иска да крещите през цялото време. Бъдете винаги оптимистични и ентусиазирани и децата ви ще вървят по вашите стъпки.


Овенът като приятел

Харесва ви да прекарвате времето си с приятели. Винаги сте оптимистични и другите харесват това. Предпочите компанията на позитивни хора, с които никога не е скучно. Личности като вас самите. Единственият проблем е, че повечето от приятелствата, които поддържате са повърхностни. Трудно се разкривате емоционално, а за да имате истински приятели, е нужно да го направите.

Овенът като враг

Вие сте "добър" враг, тъй като не сте склонни да таите гняв и разочарование в себе си. Не търсите отмъщение от тези, които са ви наранили. Щом веднъж преглътнете предателството и продължите с живота си, няма връщане назад. Веднъж щом приключат отношенията ви с някого, това е завинаги. Може след време дори да забравите за станалото и че въобще въпросния човек някога е съществувал.

Заключение

Овенът
Е, скъпи Овни, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер.

Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:

  • Попълните формуляра за контакт на сайта 
  • пишете на mary_nik@abv.bg. 
  • Потърсите и харесате страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


{ 3 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова