Posted by : Мария Николова неделя, 8 март 2020 г.Характеристика на Пълнолунието


На 9 март, малко преди 20 ч., Луната достига фаза Пълнолуние. При Пълнолуние Луната и Слънцето застават в противоположни знаци, намират се в опозиция. Този месец Луната е в Дева, а Слънцето – в противоположния знак Риби. Редът и перфекционизмът на Девата се изправя хаоса и замъгленото съзнание, характерни за знака Риби. Освен Слънцето, и Нептун е в знака Риби и се противопоставя на Луната. При тези условия подредеността и симетрията, за които Девата мечтае, трудно ще се получат. Възможни са обърквания, измами и скандали.   


Аспектът на Луната с Нептун, планетата, управляваща болестите и инфекциите, може да увеличи страховете около вирусите, които витаят напоследък. Вероятно ще се повиши вашата чувствителност до такава степен, че ще изпитвате объркване в собствените си чувства и трудно ще разбирате другите. Или пък ще създадате грешно впечатление за себе си в обществото. Подсъзнателни страхове ще повлияят негативно на интуицията ви. Може да си представяте неща, които не са истина, да усетите странни чувства или да сънувате кошмари.

Но не се притеснявайте – винаги има светъл лъч в тунела. Луната сключва благоприятни аспекти (тригони) с Юпитер, Марс и Плутон. Тези три планети се намират заедно в Козирог и поставят допълнителен акцент на практичността. Козирог е кардинален знак и присъствието на планети там подкрепя доброто лидерство и мъдростта.

Тригонът на Луната с Юпитер ще ни донесе задоволство и усещане за мир. Този аспект ни стимулира да споделяме открито и честно чувствата си, което ще противодейства на измамното влияние на Нептун. Тригоните, които сключват Марс и Плутон с Луната, също ще разрежат мъглата, предизвикана от съвпада на Слънцето и Нептун в Риби.

Пълнолунието е подходящо да преодолеем страховете си, за признаем своите слабости и да простим на себе си. Така ще израстнем духовно, морално и етично. Премахването на чувството за вина и самосъжалението ще доведат до по-щастлив и охолен живот.


Влияние на Пълнолунието в Дева върху знацитеПълнолуние в Дева


Зодия Овен

Скъпи Овни, в дните около Пълнолунието може да разрешите здравословен проблем или да се отървете от лош навик. Ако сте обмисляли да промените режима си, сега е време да го направите. Възможно е да промените и условията си на работа. Ако не изпитвате удовлетворение от работното си място, вероятно имате силно желание да напуснете. Ако решите да го направите, добре е да имате вариант за нова работа. Ако пък сте доволни от работата си, сега може да приключите проект, върху който сте работили известно време. Горите от нетърпение да подобрите ежедневието си. Направете така, че резултатите от подобрението да са дългосрочни. Не се изнервяйте, ако не може да направите промените веднага. Радвайте се на малките крачки, които правите. Подредете живота си или си позволете малко безпорядък, ако сте прекалено прилежни. Ако имате домашен любимец, времето е подходящо да се положите специални грижи за него.
Зодия Телец

В дните около Пълнолунието в Дева е възможно да приключите даден творчески проект, да сложите край на любовна авантюра или пък да започнете нова. Ако се разделите с любимия човек, то вероятно идеята отдавна е назрявала в ума ви и само сте чакали подходящия момент. В този период не искате да бъдете сами и може да се появи нова забежка на хоризонта. Но ако връзката ви е щастлива, то вероятно сте готови да раздвижите нещата и да направите отношенията ви още по-интересни. Искате да излизате и да се забавлявате. Не ви се занимава със скучни и тривиални неща. Ентусиазирани, страстни и спонтанни – това сте вие, когато Пълнолунието е в този знак. Ако не използвате енергията правилно, обаче, има опасност, да стигнете до крайности. Може например да се събудите до изключително неприятен за вас човек. Трудно се съсредоточавате върху работата, затова не се ангажирайте с големи проекти. По-добре пуснете детето в себе си на свобода и му позволете да се позабавлява.


Пълнолуние в Дева


         Зодия Близнаци

Около Пълнолунието в Дева ще се занимавате с въпроси, свързани със семейството и дома. Може да разрешите семеен проблем или да приключите някаква домакинска работа. Ако сте прекарвали прекалено много време в работа, сега е време да обърнете внимание на близките си. И обратното. Това Пълнолуние за вас е свързано с намирането на баланс между тези две сфери. Трябва да осъзнаете, че професионалния и личния живот са свързани. Вероятно изпитвате нужда да прекарате известно време насаме, но много по-добре ще използвате енергията на Пълнолунието, ако сте отворени към останалите. Може да попаднете в ситуации, които да определите като кармични. Мислите в каква посока е поел живота ви и дали сте на прав път. Може изведнъж да се появи примамлива възможност, но се налага да помислите малко, преди да се възползвате от нея.


Пълнолуние в Дева


Зодия Рак

В дните околото Пълнолунието в Дева може да ви се наложи да общувате с роднини повече от обикновено. Може да се свържете с тях, да прекратите стари вражди и да прецените доколко са важни отношенията ви. Възможно е да приключите проект, свързан с обществото, в което живеете, или да промените обкръжаващата ви среда. Около Пълнолунието ще ви се наложи да общувате повече и понякога трудно ще представяте своята гледна точка на достъпен език или трудно ще разбирате другите. Може да изникнат неочаквани срещи и ангажименти. Нужно е да бъдете гъвкави. В противен случай ще се почувствате изтощени. Животът ви тегли в хиляди различни посоки. Фокусирайте се само върху наложителните неща и оставете всичко останало за по-късно. Описвате изключително добре чувствата си с думи. По този начин ще позволете на хората да разберат какво всъщност изпитвате.


Пълнолуние в Дева

Зодия Лъв

Това Пълнолуние ще повлияе на финансите и притежанията ви. Възможно е да приключите финансов проект или да настъпи промяна в приходите ви. Следете внимателно своите харчове, защото сте склонни да прекалявате. Може да си закупите неща, от които реално нямате нужда, но ви карат да се чувствате по-добре. В дните около Пълнолунието ще помислите за своята собствена ценност. Чувствате ли се уверени в себе си, материално и духовно? Смятате ли, че трябва да притежавате повече вещи и средства? Покажете на останалите какво имате и какво сте постигнали в кариерата, семейството и живота като цяло. Но не бъдете прекалено показни и не се хвалете прекалено. По-скоро дайте пример със себе си - какво трябва да прави човек, за да постигне вашите успехи. Искате ясно да определите какво притежавате и върху какво (или кого) имате власт. Помислете от какво реално се нуждаете, за да се чувствате сигурни и стабилни.


Пълнолуние в Дева

Зодия Дева

Този месец Пълнолунието е именно във вашия знак. Силната енергия на Луната ще ви помогне да направите оценка на себе си, живота и приоритетите, да разберете какво може да промените. Може да откриете как да слеете своите нужди с тези на другите хора. Вероятно изпитвате желание да получавате повече внимание. Определено няма да закъснеят положителните отзиви за личността ви. Но все пак вие също трябва да показвате уважение към другите. Усещате своите емоции по-силно. Показвате всяка част от себе си и разкривате истинското си лице. Това може да бъде както хубаво, така и лошо. Потърсете логично обяснение за чувствата си, преди да загубите самообладание. Пълнолунието е свързано с прекратяване на процесите. Времето е подходящо да нанесете последни довършителни щрихи на проектите си. Сега може да вземете дълго отлагани решения.

Пълнолуние в Дева

Зодия Везни

В дните около това Пълнолуние се налага да се борите с проблеми на подсъзнанието. Времето е подходящо за душевна терапия. Изкушени сте да подтиснете чувствата си, но това само ще доведе до още проблеми и емоционални изблици. Нещата, които сте крили в себе си, сега може да се покажат. Ако се свържете с вътрешните нужди, ще се справите по-добре с емоциите. Най-доброто, което може да направите, е да останете насаме и да ровите в най-съкровените кътчета на душата. Не искате да сте под светлината на прожекторите. Наспете се добре и обърнете внимание на сънищата си. При това Пълнолуние те ще бъдат особено живи и може да се окажат пророчески. Но не бъркайте сънищата с реалността, защото картините, които виждаме насън представляват емоциите ни само фигуративно. Ще се почувствате по-добре, ако помагате на другите чрез директен контакт с тях.


Пълнолуние в Дева


Зодия Скорпион

      По време на това Пълнолуние може да сложите край на проект, върху който работите с приятел, да сключите споразумение, да прекратите окончателно отношенията си с някого. Преосмисляте връзките с добрите си приятели. Спомняте си моментите, прекарани с тях. А дали наистина се наслаждавате на компанията им? Излезте навън и се забавлявайте. Материалните въпроси ви се струват толкова безсмислени сега. Хубавите неща се случват с минимални усилия от ваша страна. Когато Пълнолунието е в Дева, вие може да се разделите с компанията, към която принадлежите, или да се присъедините към нова. Търсите съмишленици, хора, които също като вас искат да променят човечеството към по-добро. Вероятно сте обградени от най-различни личности и някой се нуждае от помощта ви. Имате много по-ясна представа от обикновено за развитието на живота ви в дългосрочен план. Въпреки своята прикрита скорпионска природа, вие сте готови да споделите своите идеи с останалите.


Пълнолуние в Дева


Зодия Стрелец

По време на това Пълнолуние може да приключите процеси, свързани с кариерата и репутацията. Искате да привлечете вниманието към себе си и да покажете, че сте най-добрите специалисти в работата си. Трудно е да се скриете от светлината на прожекторите, но вие не искате това. Покажете какво можете. Възможно е внезапно да поемете по нова посока на развитие. Или пък да получите предложение, което ви кара да преосмислите професионалния си път. Помислете доколко сте отдадени на дългосрочните си цели и дали въобще ще успеете да ги постигнете. Авторитетните фигури в живота ви може да породят известно безспокойство у вас. Ако не сте се справяли особено добре, вероятно ще получите критика. Мислете внимателно какво впечатление оставяте в останалите. Последното нещо, което искате, е да изглеждате глупаво в техните очи. Може да прекратите отношения от социалния живот, които сте търпяли прекалено дълго.

Пълнолуние в Дева

Зодия Козирог

По време на това Пълнолуние, вероятно ще почувствате силна връзка с душевността си. Осъзнавате как вашата ценностна система влияе на личността ви. Ако вашата вяра ви помага, може да решите да я доразвиете още повече. Но ако смятате, че тя ви вреди, може изцяло да промените своето разбиране. Моментът е подходящ да завършите проект, свързан с образованието или с писменото творчество. Израствате умствено. Така се развивате като човек и усещате силна връзка между мисълта и духа ви. Ако се занимавате с правни дела, сега може да ги приключите. Искате да разучавате света, отворени сте към нови идеи, разгръщате въображението си. Забелязвате удивителния прогрес, който сте постигнали в някои сфери. Посвещавате се на авантюри, които ви помагат да научите редица нови неща. Това Пълнолуние в Дева ви прави общителни. Разговорите, които водите не са обвързани с определена цел. Изпитвате вътрешна нужда просто да споделяте своите идеи и виждания, да проповядвате своите вярвания.

Пълнолуние в Дева

Зодия Водолей

Това Пълнолуние ви дава отлична възможност да промените нещо, свързано с душевността ви. Повечето от нас са склонни да се придържат към определени навици, хора или вещи прекалено дълго, докато това не започне да им вреди. Освобождавайки се от всичко това, вие ще се почувствате като преродени. Също така може да промените част от жилището си или да възстановите предишния блясък на някакъв предмет. Занимавате се с лични и тайни въпроси. Може да ви се наложи да управлявате чужди парични средства – да дадете пари на заем или да изплатите дълг. Ако се нуждаете от кредит, сега е моментът да обмислите тегленето на такъв, стига да сте абсолютно сигурни във възможността да го изплатите сред време. Помислете внимателно кои от вашите вещи всъщност принадлежат на някой друг. Определено сте настроени на по-сериозна вълна в дните около това Пълнолуние в Дева.


Пълнолуние в Дева

Зодия Риби

Този месец Пълнолунието е във вашия противоположен знак (Дева). Вероятно ще се наложи да помислите върху отношенията с любимия си човек или близки партньори в живота, да прецените дали се развиват по правилния начин. Може да си тръгнете от връзка, която не ви удовлетворява, или пък да задълбочите отношенията. Занимавате се с хора, които смятате за равни. Може би ще им отстъпите светлината на прожекторите, поне за малко. Що се отнася до бизнеса, ако работите с партньор, отношенията ви може да дадат положителни резултати. Ако сте необвързани и сте си харесали някого, сега е времето да завържете контакт. Откривате лесен начин да изразите своите емоции, когато сте насаме с човека, по когото си падате. Когато Пълнолунието е в този знак, сте способни да поставите нуждите на партньора в живота ви над вашите. Времето е подходящо за водене на преговори, тъй като сте склонни да търсите компромисни решения. 


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова