Posted by : Paynera вторник, 13 април 2021 г.

На 14 април в 20:22 ч се сбогува с Овен и казва "здравей" на своя подчинен - Телец. Венера е покровител и управител на този знак. Тя ще остане там до 9 май, когато ще се отправи към Близнаци.

Омайницата Венера


Венера символизира красотата, любовта, изкуството, лукса и парите. Тя е втората най-близка планета до Слънцето и осветява живота на любимите ѝ човешки същества. Тя управлява знаците Телец и Везни и дарява тяхните представители с жизненост, интелект, пари и целия материален комфорт на света. Астролозите гледат позицията на Венера в рождената карта, за да определят нейното влияние върху живота на личността, дали влияе позитивно или негативно. Вярва се, че негативните проявления носят нещастие, позор, неразбирателство в семейството и тъга.

Венера отговаря за луксозния и проспериращ живот. Ако позицията на Венера в рождения хороскоп не е силна, личността може да изглежда скучна и безинтересна. Венера символизира изкуството да живеем. Човек със силна позиция на Венера знае много добре как да живее истински. Той ще посреща дори и най-трудните ситуации със смелост и кураж. Венера оказва влияние на сфери като красота, любов, емоции, мъдрост, лекарства, радост и щастие, кураж, изкуство, танци, литература, бижута, пеене и музика, сензитивни удоволствия, мода, фотография, градинарство и пр. В астромедицината Венера отговаря за женската утроба, стомаха, пъпа и бъбреците.


Венера в Телец транзит

Венера в Телец


Когато Венера преминава през Телец, тя е изключително сензитивна, доволна и изпитва силно чувство на притежание към вещите и хората. Търсим сигурност, стабилност и ценим всички онези неща, които оставят трайно влияние в живота ни. Апетитът към удоволствия се засилва. Телецът е изключителен ценител на света на петте сетива. За него е важна физическата страна на любовта и романтиката. Думите не са толкова важни, колкото изразяването на чувствата чрез докосване. Под това влияние държим изключително много на близките и любимия ни човек. Възможно е обаче да третираме половинката си като нещо, което ни принадлежи или искаме да притежаваме. А по отношение на финансите, Венера в Телец желае да придобие и притежава практични ценности с високо качество и дългосрочна издръжливост. През този период ревностно ще пазим вещите си.

През следващите седмици до 9 май, когато Венера преминава през Телец, може да се посветите на редица чувствени занимания, свързани с любовта към тялото и сетивата ни. Подарете си релаксиращ масаж или гореща вана, погушкайте се с любимия човек. Отворете сърцето си към близостта и приемете тялото си с всичките му предимства и недостатъци - такова, каквото е. Открийте какво означава за вас вашата чувственост и потърсете начини, по които да я интегрирате в живота си. Важно е да се научим да ценим тялото си, защото това е най-лесния път към изграждане на самоувереност. Време е да преоткриете себе си - вие сте своя най-добър и верен приятел!

Венера в Телец и знаците


Когато Венера преминава през Телец, тя влияе по различен начин на всеки знак, тъй като попада в различен дом.

Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.


Зодия Овен/Асцендент Овен

Когато Венера е в Телец, тя попада във втория дом на Овните. Това е дома на финансите, материалните придобивки, недвижимото имущество, паричните средства, придобити със собствен труд. Този дом управлява още изкуството и занаятите, градинарство - всички неща, които правим с ръцете си. Тъй като Венера е добра, любяща, щедра и благосклонна към всички, то представителите на Овен би трябвало да имат успех във финансовата сфера.

Зодия Телец/Асцендент Телец


Тук Венера се намира у дома си, тъй като е планета-управител именно на знака Телец. Телците са познати с любовта си към удоволствията. Обичат да си почиват, да си похапват, да се отдават на интимни ласки, да се наслаждават на усещанията, които ни носят петте ни сетива. Телците обикновено имат правилни, красиви черти. Дори и да са пълни (все пак обичат да си угаждат, само да не се обиди някой!) пак изглеждат привлекателно. Жените са женствени по един класически начин. Щом Венера е в своя дом - знака на Телец - то тогава за Телците този период ще бъде изключително благоприятен. Ще може да се отдадат на любимите си занимания, да глезят себе си и любимите си хора.

Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Венера в Телец попада в дома на усамотението и саможертвата на Близнаците. За този знак периодът е подходящ да останат малко насаме и да помислят върху духовната страна на любовта. Да правят жертви в името на любимия човек. Тези хора обикновено са открити и доста приказливи, но когато Венера е в Телец, те често се отделят в интимния си свят и са по-прикрити от обикновено. Способни са да се вглабят в себе си и да разсъждават върху миналото. Това си има своите хубави страни, защото така се свързват със своите вътрешни нужди. Обикновено са разпилени и хаотични и въобще нямат представа от какво точно имат нужда, за да се почувстват добре емоционално.

Зодия Рак/Асцендент Рак

При този знак Венера в Телец оказва влияние върху отношенията с приятелите и обществените групи. През този период Раците търсят компанията на приятели и черпят вдъхновение от тяхните идеи. С удоволствие участват в съвместни проекти и им се отдава изключително добре работата в екип. Ракът, който обикновено е по-консервативен, през този период започва да мисли по-различно и прогресивно. Търси алтернативни начини да прави впечатление е да изразява своята идентичност.

Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Венера в Телец попада в дома на кариерата и репутацията на Лъва. През този период Лъвовете разполагат с огромен запас от чар, привлекателност, увереност в професионалните качества, дипломация и бизнес нюх. Хората ги възприемат като отлични професионалисти, които знаят какво правят, за да постигнат най-добри резултати. Когато Венера е в Телец репутацията на Лъвовете значително се подобрява и могат спокойно да покоряват нови върхове на работното поприще и да извличат огромни дивиденти от дейността си.

Зодия Дева/Асцендент Дева

Венера в Телец се пада в дома на приключенията, висшето образование, пътуванията на Дева. Този период е изключително благоприятен за дейности в тази посока. Девите изпитват желание да учат и да изживяват интересни неща. Привлечени са от хора, които имат сходни вярвания и преследват същите идеали. Другите хора също търсят тяхната компания и се възхищават на авантюризма им. Девите дават гръб за малко на критикарската си природа. Вече не се опитват постоянно да анализира любовта и чувствата си. Стават по-отпуснати и по-привлекателни за хората.

Зодия Везни/Асцендент Везни

Освен управител на Телец, Венера е също покровителка на знака Везни. Когато Венера е в Телец, тя попада в осмия дом на Везните. Това е дома на трансформациите, страстта, емоциите, секса, разделянето с всичко старо и непотребно. През този период Везните се посветяват в търсене на по-дълбока връзка с хората и предпочитат духовни занимания. Всичко, до което се допират, става хубаво и привлекателно. Те изпитват странно за тях желание да се усамотят. Не се интересуват особено от социалните събития и срещите с хора. Тъй като осмия дом отговаря за управлението на чуждите финанси и имущества, то когато Венера е в Телец, за Везните периода е подходящ да използват талантите и ресурсите на другите хора.

Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион

Когато Венера е в Телец, противоположния знак на Скорпион, тя попада в седмия дом - дома на партньорите и сътрудниците. През този период Скорпионите привличат приятни хора в живота си, хора, които може да им бъдат полезни за реализиране на бъдещите им планове. Представителите на този знак са склонни да търсят баланс и хармония в отношенията при този транзит. Затова времето е подходящо да разрешат съществуващи проблеми в партньорствата. Изключително им се отдава да изглаждат конфликти чрез дипломация.

Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец

Когато Венера е в Телец, тя попада в шестия дом на Стрелците. Това е дома на работата, службата в полза на другите, здравето и дневния режим. Това означава, че по време на този транзит Стрелците обръщат поглед към тези сфери от живота. Мислят какво да променят в режима си. Благодарение на това постигат повече. Може да се включат и в екипна работа, където се изисква организация, съставяне на планове, търсене на решения от група специалисти.

Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Когато Венера е в Телец, тя попада в петия дом на Козирозите. Пети дом е свързан със себеизразяването, творчеството, романтиката, децата, забавлението. Това означава, че през този период представителите на този знак изглеждат по-достъпни от обикновено и се изразяват по-свободно. Изпитват желание да се срещат с различни хора, да се наслаждават на себе си, да споделят своята топлина и увереност. Тяхните природни таланти, способности и качества се показват в цялата си светлина. Хората започват да ги ценят повече.

Зодия Водолей/Асцендент Водолей

Когато Венера е в Телец, тя се намира в четвъртия дом на Водолеите - дома на семейството, дома, семейното огнище. През този период вниманието на представителите на този знак е насочено към техните близки и жилището им. Възможно е да използват силното си въображение, за да направят подобрение в интериора на дома. Или пък да измислят нови уникални начини за ползване на някои предмети, които да улеснят домакинската работа. Водолеите изпитват желание да подобрят средата си на живот по време на този транзит.

Зодия Риби/Асцендент Риби

Когато Венера е в Телец, тя попада в третия дом на Рибите - дома на комуникацията. Присъствието на Венера тук показва, че през този период представителите на знака са по-общителни. С удоволствие разговарят с различни видове хора, споделят своите планове. Не потъват толкова често в емоциите, гледат по-повърхностно и позитивно на случващото се около тях. Търсят компанията на съратници, готови са да учат нови неща. През този период може да подобрят отношенията си с братята и сестрите, съседите, съучениците и колегите, въобще с всички хора, с които общуват ежедневно.

Мария Николова, астролог
Ако ви допадат моите статии или искате да научите повече за характера си чрез методите на астрологията, може да пишете на mary_nik@abv.bg. Очаквам ви! 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова