Posted by : Paynera сряда, 6 май 2020 г.Всяка година от 20 януари до 18 февруари Слънцето преминава през съзвездието Водолей, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Водолей.


  • Символ: човек, носещ делва с вода;

  • Стихия: въздух;

  • Качество: фиксиран знак;

  • Полярност: мъжки знак;

  • Планета-управител: Уран;


Още за Водолей:
Зодия Водолей в любовта
Водолей и другите знаци
Асцендент Водолей
Натална Луна във Водолей

Човеколюбеца Водолей

Водолеи, вие сте единадесетият знак на зодиака и сте известни като човеколюбиви. Искате да спасите и да помагате на света, да работите за осъществяването на обществени каузи. Умът ви е иновативен и притежавате способността да решавате проблемите по коренно различен начин от другите хора. Във всичко добавяте доза уникалност както в личния си живот, така и в помощ на хората.


Мисълта ви е остра и бърза. Умът ви винаги ражда нови идеи и мислите в големи мащаби що се отнася до бъдещето. Погледът ви постоянно е отправен към това, което предстои. Затова намирате за трудно да се посветите на настоящия момент или да се справите с миналите трудности. Трябва специално да настроите ума си, за да стоите тук и сега, а не да витаете някъде в далечното бъдеще.

Вярвате силно в себе си и не се извинявате за характера си. Може да изглеждате странни в чуждите очи, но не ви пука. Правите нещата по свой собствен начин. Голяма работа, че не сте като всички останали. По-добре да бъдете себе си, отколкото да се поставяте в определени рамки. Противопоставяте се на всеки, който се опитва да ви ограничава. Възприемате вмешателството в личния ви живот като обида. Понякога обаче се налага да действате по общоприетия начин и да спрете да се инатите в желанието си да бъдете различни.

Тъй като сте интелектуален знак, намирате за изключително трудно преработването на емоциите. Предпочитате да не мислите за тях, вместо да се опитвате да ги разберете. Трудно ви е да се свържете с другите. Опитайте се да гледате на чувствата като нещо необходимо, като трупане на опит. Веднъж щом разберете своите чувства, ще се превърнете във вдъхновяваща личност.


Любовният живот на Водолея
Обичате свободата и ви харесва да бъдете независими, затова ви е малко трудно да се обвържете в любовта. Но веднъж щом преодолеете себе си и се съгласите да се отдадете на някого, вие сте изненадващо лоялни и не предавате своя любим човек. Обикновено предпочитате първо да установите приятелска връзка с обекта на чувствата си, да се опознаете на умствено ниво. Това е много важно за вас. Ако не съществува разбирателство в този план, вие се отегчавате и се отдалечавате. Трудно ви е да установите емоционална връзка с някого, защото все пак умствената връзка не е достатъчно условие за устойчиви взаимоотношения. Вашият избраник трябва да споделя вашите идеи и също като вас да е ангажиран с обществена кауза или поне да е загрижен за добруването на човечеството. Трябва ви партньор, който ви стимулира интелектуално, и има в себе си огън, който събужда у вас страстта. Вашият готин, непринуден външен вид може да привлече много хора към вас, но сякаш ви липсва емоция и страст. Затова е добре, ако вашия партньор притежава повече чувственост, за да накара сърцето ви лудо да препуска, да се отпуснете и да не приемате чувствата си като нещо страшно.Съвместимост с другите зодии
Знаците, с които си подхождате в любовен план, обикновено са Близнаци и Везни. Те също са въздушни знаци. И двата знака ще ви осигурят умствената стимулация, която търсите. Близнаците ще събудят любопитството ви към света, а Везните ще ви помогнат да развиете още по-добре артистичността си. Близнаците ще ви покажат как да бъдете емоционални, без да губите интелектуалността си, с която толкова се гордеете. Везните ще ви стимулират да изразите романтичната си страна. Не ви е никак трудно да общувате, с който и да е от тези два знака. Най-силни искри прехвърчат между вас и знака, противоположен на вашия - Лъв. Не разбирате желанието на Лъвовете винаги да са в центъра на вниманието. Тяхната огнена енергия се противопоставя на вашата по-хладна природа. Иска ви се тези бляскави котенца да не са толкова драматични, но въпреки това се чувствате силно привлечени от тях. Това е вдъхновяваща среща между огъня и леда. (Напомня ли ви за "Игра на тронове"?)Отношение на Водолея към парите

Що се отнася до парите, не ви пука особено за тях. Гледате на тях като нещо, необходимо, за да правите някои неща. Но обикновено не държите да притежавате много. Имате други мечти, които преследвате, и ако ви трябват средства да ги реализирате, все ще намерите от някъде пари. А ако забогатеете от постигнатите ви стремежи, това е напълно добре за вас. Но не целите непременно да натрупате много пари. Обикновено паричните средства не се задържат дълго време при вас. Давате голяма част от тях за благотворителни каузи, за приятели и членове от семейството, които имат нужда от помощ, или ги използвате за преследването на нови мечти. Живеете простичко и не пазарувате всеки ден, но предпочитате качествени продукти. Затова когато харчите пари, то е само, за да се сдобиете с най-доброто.Кариера на ВодолеяПо отношение на кариерата, вие сте изобретателни и иновативни. Винаги измисляте нови идеи, нови решения, и не искате да правите нещата по обичайния начин. Поради тази причина вие сте добри инвеститори и предприемачи. Намирате за трудно да работите за някой друг, защото не искате да ви поставят в рамки. Предпочитате да работите за себе си и да правите нещата по вашия си ексцентричен начин. Като се има в предвид вашият интерес към науката, съвсем логично е да работите като учени, физици или да правите проучвания. Тъй като сте с отворено съзнание към всеки един човек, от вас може да излезе чудесен обществен лидер, социален работник, филантроп, или ръководител на движение с идеална цел. Също така може да работите с най-новите технологии и интернет, като ги развивате и правите нови опити с тяхна помощ. Подходящи професии за един водолей са: астронавт, астролог, инженер, психолог, учител, политик.


Здраве на ВодолеяЗнакът Водолей управлява долната част на краката. Затова може да имате проблем с прасците и глезените. Може да страдате от спазми в тези области или да имате слаба циркулация на кръвта, поради слаби вени. Ако искате да увеличите притока на кръв в краката си, трябва да правите упражнения за разпъването на мускулите и сухожилията на краката.


Водолея като дете
Като дете имате много приятели и прекарвате много време с тях. Не обичате да скучаете, затова гледате постоянно да сте активни. Принадлежите към различни групи от деца и сте много общителни. Разбирате се добре с всички и се интересувате от много теми. Искате да експериментирате с различни начини на живот. Отстрани изглежда сякаш се бунтувате, но всъщност искате сами да пробвате нещата и да придобиете опит.Водолея като родител

Като родител не искате да поставяте детето си в рамка и да определяте границите на развитието му. Вие го насърчавате да бъде себе си. Помагате му да опитва нещата, които предизвикват интереса му, и го учите да приема всичко и всеки с отворено съзнание. Вдъхвате му увереност и му показвате, че няма нищо лошо в това да бъде различно. Каквото и да става, вие зареждате детето си с оптимизъм и вяра в себе си. Имате проблем само, ако детето ви се окаже прекалено обикновено. Тогава ще се чудите какво сте направили погрешно.Водолея като приятелИмате много приятели и обичате да сте заобиколени от тях. Сякаш се оживявате, когато сте сред компанията си. Сприятелявате се с хора от всякакви възрасти и с различен жизнен опит. Открити сте към всички. Социалният ви живот определено е оживен. Взимате участие в много групи. Имате много познати, но само няколко истински приятели. Трудно ви е да разкриете емоциите си, което прави повечето от познанствата ви повърхностни. Трябва да показвате по-често чувствата си, ако искате да имате лоялни приятели.


Водолея като врагИ на вас ви се случва да избухвате и да проявите лош характер. Обикновено дълго време събирате недоволство в себе си и в един момент то се изявява под някаква форма. Понякога таите гняв към някого, но не правите кой знае какво. Може да правите сложни планове как да отмъстите, но ще прекарате толкова време в обмисляне, че накрая ще решите да изоставите всичко и да продължите напред. В главата си вече сте им го върнали тъпкано, но в реалния живот не правите нищо по въпроса.


Заключение

Е, скъпи Водолей, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер. Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова