Posted by : Мария Николова понеделник, 25 май 2020 г.Мъжът Овен е пионерът и властелинът на зодиака. Съществуват два типа Овен. Първият е завоевател или викинг. Той е открито агресивен и настъпателен. Вторият е привидно кротък и мълчалив. Но и в двата случая представителят на този знак е властен, изключително горд и със силно развито собственическо чувство.Външен вид


Най-често висок със спортно тяло или слаба фигура, той е с впечатляващи очи - иронични и замечтани, светлокафяви или сини. Характерни за него са и гъстите вежди, сключени на челото. С дълга коса и скъсани дънки, изразяващ по този начин вътрешната си свобода, или късо постриган, облечен в скъп и елегантен костюм, мъжът Овен е доста странна птица и определено е ексцентричен. Понякога може да прилича на нахаен хлапак, но неговият вид не бива да ви заблуждава. Дори с невинна физиономия, той пак е огнен и упорит.


Неговият стил


Въпреки огнената си природа, мъжът Овен анализира всяка ситуация и се стреми да приема нещата с разума, а не със сърцето си. Целенасочен, упорит и амбициозен, той е готов да катурне планини по пътя си, ако е решил, че зад тях се намира вълшебният меч, който ще му помогне да надвие враговете си и да се възкачи на трона.

Единак по природа, мъжът Овен често е смятан за конфликтна личност. Не признава никакви авторитети и е готов да смачка всеки, който застане на пътя му. А непокорният му характер на моменти го прави невъздържан и озлобен. Добър приятел е, когато са лоялни към него, в противен случай е надменен и жесток.

Предпочита живота в някое огромно имение, тъй като е привърженик на всичко, свързано с рицарската епоха. Смята себе си за кавалер и рицар, а неговата слабост са оръжията по стените и трофеите, които му напомнят за подвизи и победи. Освен това харесва чаршафите, обшити със златни нишки по края, и мечите кожи пред камините, в които грее буен огън.


Любовен и сексуален живот


Мъжът Овен мрази две неща - недовършената работа и жени, които се правят, че не го забелязват. Вътре в себе си той знае, че е мъж и половина и трудно приема подобно поведение. В такива случаи е смайващо студен и саркастичен. Но когато е удостоен с внимание, държи да поведе играта. Винаги готов да изстине както се е запалил, неговият огън е толкова по-продължителен, колкото по-рядко нараняват честолюбието му. Затова не го критикувайте и не успорвайте мнението му пред други хора. Хубаво е също да се интересувате постоянно от работата му и да се грижите за него. Бъдете невидим стълб, на който да се облегне, ако бурята разбие мечтите му.

Ако спазва поне част от тези съвети, една дама може да завърти главата на мъж Овен. Но е необходимо още малко усилие, за да го накара да загуби акъла си дотолкова, че да за забрави за достойнството си. За тази цел е нужно жената да изглежда винаги красива в неговите очи. Да бъде невинна и изкусителна. Нежна и страстна. Загадъчна и близка за него, но недостъпна за останалите. Да е едно специално ястие само за него. Ако обаче дамата се престарава в опита си да го впечатли, той може да я възприеме като вятърничева красавица.

Мъжът Овен е недоверчив към смайващо красивите жени. Затова би предпочел компанията на симпатична дебелана, отколкото на всепризната и откровена красавица. Той изпитва страх от евентуален провал. Колкото и добре да изглежда, обикновено се привързва към по-невзрачни, но приятни слънчеви, изпълнителни и внимателни представителки на нежния пол, пред които не му се налага да проявява такова старание и да прикрива вътрешната си несигурност и страх. 

Мъжът Овен предпочита тъмнокоси и интелигентни жени. Впечатлява се от дългите коси, хубавото лице и сочните устни. Не понася сухарките, а приятните обноски са предимство.

Способен е да се разболее от любов, ако се влюби. Става изключително ревнив. В състояние е да стигне до насилие, ако го отхвърлят. Освен това е ужасно злопаметен. Но когато реши, може да се превърне в най-чаровния и изпълнен с финес мъж, когото сте срещали. На него му трябва любов в големи количества. Всъщност всичко му трябва в големи количества!

В секса мъжът Овен е пламенен и страстен като вулкан. Той иска да притежава напълно своята любима и няма да остави нито една част от тялото ѝ да почувства, че не е негова. Той е идеалният любовник. Но като съпруг е егоистичен и своенравен. Ключовата дума за него е вярност. Най-чувствителните му зони са раменете и таза.


Как да го впечатлите


Ако си падате по мъж Овен и искате да привлечете вниманието му, трябва да бъдете нежна, мила и добра. Да се усмихвате често, да бъдете слънчева и жезнерадостна, но и дискретна. Зашеметете го с коктейл от нежност и страст. Бъдете секси. Грижете се за тялото, лицето и обноските си. Насърчавайте го и не пестете комплименти, похвали и чувства. Подкрепяйте го във всяко начинание. Дръжте се като дама. Бъдете свежа и всеотдайна. Отнасяйте се се подобаващо с приятелите му. Мразете тези, които мрази, и обичайте тези, които обича. Изисквайте и давайте вярност!

Не носете крещящи цветове и прекалено къси поли. Провокирайте мозъка, а не сетивата му. Той и сам може да оцени останалото. Никога не го подценявайте и не оспорвайте авторитета му. Ако може, оставате той да направи първата крачка и да води.

Останете загадка за него, колкото се може по-дълго. Не давайте вид на кариеристка или на прекалено независима. Не го лъжете и не се дръжте вулгарно, освен в леглото. Не го карайте да ревнува и не водете безсмислени разговори. Не го оставяйте да скучае и не се бавете, когато излизате някъде заедно. Не се гримирайте крещящо и не флиртувайте с приятелите му. 


Мъжът Овен е доста труден за дами с прекалено нежна душевност. Ако сте избрали Овен за партньор, трябва да сте безумно смела, самоотвержена и готова на всичко. И нито за миг не забравяйте, че ТОЙ е вашият рицар.


Заключение
Разбрахме какво е най-характерното за мъжете от зодия Овен. Възможно е, обаче, да не припознавате своите познати мъже от този знак в написаното. Това е така, тъй като астрологията взима предвид не само слънчевия знак на човека (позицията на Слънцето в момента на раждането на човек). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер. 


Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова