Posted by : Paynera неделя, 3 май 2020 г.

Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]

Когато си роден с Асцендент Овен...
Активност, откровеност и бързина


Хората с този Асцендент са прями и бързи. Инстинктът ги кара първо да действат, после да мислят. Да планират напред? Това просто го забравете. Те просто вървят напред без да се мотаят.

Тази позиция на Асцендента не означава, че такъв човек е агресивен. Прибързани и прями, да, но агресия – това е прекалено силна дума за притежателите на този Асцендент. Имат младежки дух. Виждат какво искат и го преследват. В същото време няма зла умисъл в действията им.

Някои от тях обичат да се съревновават, но като цяло поставят себе си под напрежение. Тези хора обичат да са първи. Приготвят се бързо, ходят бързо и нямат никакво търпение да се бавят. Бързо избухват също, но и бързо им минава. Рядко ще срещнете такъв човек, който да таи злоба и лоши мисли. Маниерите им са по-скоро простички и праволинейни.


Хора на действието


Асцендент Овен обича действието и често измисля някаква дейност. Обичат занимания, свързани с физическа активност и покачване на адреналина. Тяхната сила се дължи на предприемачеството им. Приключването на нeщата за тях не им се отдава много добре, освен ако Марс, планетата-управител на Овен, не е поставен в някой по-внимателен знак като Телец или Скорпион.

Асцендент Овен често има плавна походка с леко приведена напред глава. Тази походка е доста отличителна. Болки в главата, синусите и очите често са физически оплаквания, характерни за този Асцендент. Обриви и акне по лицето и раменете може да се появи понякога. Широки рамене и слаб ханш са често срещнати. Обикновено усмивка огрява лицето им и през целия си живот притежават младежки чар.

Вероятно още през детството, Асцендент Овен се определя като независим. Като възрастни те си оставят в тази роля. Хората не им се притичват на помощ – от страни изглежда, че се справят и сами с нещата. Човек с такъв Асцендент трябва да се научи да разчита на себе си. И обикновено опита му показва точно това.

Въпреки безцеремонния им и независим характер, този Асцендент е готов на много компромиси във взаимоотношенията и е много привързани към близките хора.


Съществуват 12 комбинации между зодия Овен и Асцендент. Подготвили сме статии за проявата на Асцендента при мъжете и при жените от зодия Овен.

Асцендент при мъжете от зодия Овен
Асцендент при жените от зодия Овен


Ето пример за занимание, което би вдигнало адреналина и доставило удоволствие на притежателите на Асцендент Овен:Как да разберете вашия Асцендент?


Има различни платформи и сайтове, в които може да изчислите своя Асцендент, както и своята натална карта с всички положения на небесните тела. Нужно е да въведете само датата, часа и мястото си на раждане. Например:

https://www.astro.com/

https://www.astrotheme.com/

Ето и няколко български сайтове:

http://www.beinsadouno.com/

https://www.astrohoroscope.info/Ако искате да научите повече за Асцендента и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), може да отправите своите въпроси към нашия астролог. Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, провеждане на астрологични консултации,изготвяне на хороскопи и прогнози.
Докоснете се до астрологията като:

- попълните формуляра за контакт на сайта
- пишете на mary_nik@abv.bg
- потърсите и харесате страницата във

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова