Posted by : Paynera сряда, 20 май 2020 г.


Имате приятел, който е зодия Близнаци, и уж се очаква от него да бъде извънредно общителен, а пък той изглежда срамежлив и затворен в себе си. Веднага ще си помислите, че това, което пише за Близнаците, е просто глупост, защото вашият приятел не отговаря  на описанието за своя слънчев знак.

А знаете ли какъв е знакът на Асцендента му? Да не би да е Рак?Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]Хората с Асцендент Рак изглеждат като като нежни създания. Усещате, че има нещо познато в тях - те са момчето или момичето от квартала. Когато влязат в една стая, те не привличат вниманието на всички към себе си. Вместо това се преместват настрани и си чакат. Те са доста чувствителни към околната среда и лесно могат да се разочароват.

Когато са в непозната среда, първият инстинкт на тези индивиди е да се защитят. Ако се появят нови ситуации, те могат незабавно да се оттеглят или да се засрамят. Като цяло тези хора са грижовни. Изглеждат доста сладки - дори невинни. Обикновено изглеждат доста скромно и това ги прави достъпни.

Асцендент Рак търси структура и сигурност в партньора и отношенията. Чувства се най-добре, когато партньорът му е силен, демонстрира финансова и емоционална стабилност и знае как се правят нещата. Предпочитат връзката им да има ясно дефинирани правила. Сигурността е основната необходимост и те обикновено са готови да се откажат от личната свобода, за да я получат. Притежателите на този Асцендент могат да изненадат партньорите си, защото са изключително семейно ориентирани хора. Когато става дума за брак, те имат практичен подход.

Характеристиките на този Асцендент се дооцветяват от планети, които са в съвпад с него, и от позицията на планетата-управител на знака върху Асцендента. В случая с Асцендент Рак, планетата-управител е Луната. Ако в картата на човек роден под Асцендент Рак, Луната е разположена в знака на Стрелец, например, той ще реагира на околната среда малко по-различно от друго лице, също с Асцендент Рак, но с Луна в Скорпион. По същия начин човек с Изгряващ Рак, чиито Сатурн сключва съвпад с Асцендента, ще се държи по различен начин от някой със същия Асцендент, но без този аспект.


Ако сте родени с Асцендент в знака на Рак, вие изглеждате нежен и мек. Държите се резервирано с другите, докато не ги опознаете добре и не се почувствате сигурни в тяхната компания. Имате нужда от емоционална подкрепа и сте дълбоко привързани към миналото, вашето наследство, корени, семейство, обичани приятели, познати места. Ако ви се налага  да извършите радикални промени или да се отдалечите от зоната ви на комфорт, това ви представлява трудност. Имате склонност да се придържате към хора, спомени, лични и сантиментални вещи. Да имаш дом, сигурно убежище, е много важно за вас.

Приемате живота си емоционално и субективно. Чувствителни сте към средата и усещате фините вибрации на света. Действате инстинктивно и неразумно и не можете да дадете ясно и обяснение на действията си. Или се чувствате добре или не.

Вашите емоции оцветяват вашите мисли и мнения. Виждате живота от лична гледна точка и не можете да се отделите от собствените си пристрастия и предразсъдъци. Доста често се интересувате единствето как дадено събитие ще се отрази върху вас и близките ви. Например, може да сте патриотични и да чувствате, че това, което се случва във вашата държава е правилно, без да знаете много за политиките или гледната точка на другите нации. Просто казано: ако е добре за мен и за моето (моята държава), значи е добре. Ако не е добре за мен и за моето (моята държава) - това не е добро.

Вие сте упорити и лоялни и подкрепяте хората, които считате за близки. Имате много силна грижовна, майчинска природа (независимо от вашия пол). Симпатизирате на другите и интуитивно усещате чувствата и потребностите им. Вие сте състрадателни, вълнува ви чуждата болка и изпитвате желание да окажете помощ на нуждаещите се от подкрепа и комфорт.

Настроенията ви се променят често - понякога сте отворени, друг път отчуждени емоционално. Харесва ви невербалната комуникация и предпочитате компанията на хора, които разбират от намеци, без да се налага да говорите прекалено. Никога не забравяте нито доброто, нито лошото, които живота и хората около вас ви поднасят.

Обичате романтиката, старите филми, книги, песни, места с романтичен заряд. Поглеждате с приятно чувство към снимки и спомени от детството ви. Вероятно имате специално място, на което държите своите албуми със снимки, малки играчки, нещо ушито от баба, свирка от дърво, направена от дядо, предмети, напомнящи детството ви. Пазите в сърцето си мигове прекарани с любими хора. Обичате топли и комфортни места и всичко, което ви кара да се чувствате удобно.
Още за зодия Рак:


Как да пресметнете вашия Асцендент:


Има различни платформи и сайтове, в които може да изчислите своя Асцендент, както и своята натална карта с всички положения на небесните тела. Нужно е да въведете само датата, часа и мястото си на раждане. Например:

https://www.astro.com/

https://www.astrotheme.com/

Ето и няколко български сайтове:

http://www.beinsadouno.com/

https://www.astrohoroscope.info/


Ако искате да научите повече за асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова