Posted by : Paynera неделя, 3 май 2020 г.
Понятието Асцендент  


Защо този Лъв е толкова скучен и праволинеен? Не са ли Лъвовете по-впечатляващи? Какъв ли е неговият Асцендент? Да не би да е Козирог? 
А онзи твой приятел, зодия Риби, защо все тича наоколо и говори за всичко под Слънцето с патос и любопитство в гласа? Може би, защото изгряващият му знак е Близнаци.

А онзи мъж, който е бил женен вече няколко пъти, и прави доста груби и шокиращи забележки на другите? Той има критична Луна в Дева и откровен до болка Меркурий във Водолей. Въпреки това той винаги изглежда като приятен мъж. Защо? Може би защото неговият Асцендент Везни му придава чар и не отблъсква хората от него (освен, разбира се, бившите му жени).


Асцендентът или изгряващия знак е знакът, който се намира на източния хоризонт в момента на раждане на човек. Това е маската, която човек носи, когато комуникира с другите. Асцендентът показва нашата естествена защита и как се справяме с нещата, които ни се случват всеки ден. Енергията на знака на Асцендента е най-очевидното нещо, което другите забелязват спрямо нас.

Асцендентът показва първата ни, естествена реакция към нови хора и ситуации. Също така донякъде определя външния вид на човек, тъй като отново това е, което се забелязва, когато хората са навън и се срещат с обществото.

Асцендентът е първото впечатление, което правим при среща с нови хора. Ако сте объркани от начина, по който ви описват другите, имайте предвид, че те описват само аспект на вашата личност. Асцендентът определя физическите ви характеристики и личността ви. Показва вашия стил на поведение и маниери.

Вашият Изгряващ знак демострира първите личностни черти, които показвате пред света. Той отговаря на вашата среда. Слънчевият ви знак постепенно става по-забележим от Асцендента с времето. Двата знака се съчетават и заедно създават вашата външна обвивка. А за душевността ви (вътрешната обвивка) е отговорен знакът, в който се намира Луната по време на раждането ви.

Още за Асцендент:

*Асцендент Овен *Асцендент Телец *Асцендент Близнаци *Асцендент Рак
*Асцендент Лъв

Подобно на други знаци на зодиака, Асцендентите може да се класифицират по стихии - огън, земя, въздух или вода.
  • Огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец - изглеждат енергични, оптимистични и ентусиазирани. Те обикновено изглеждат приятелски и некритични, справят се добре, движейки се в група.
  • Земните знаци - Телец, Козирог и Дева - изглеждат практични и сигурни. Може да ви се струват малко срамежливи, предпазливи и сериозни.
  • Въздушните знаци - Близнаци, Везни и Водолей - са добри в комуникацията. Другите ги възприемат като общителни и приятелски настроени, независими и леко дистанцирани.
  • Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби - се разглеждат като емоционални, интуитивни и чувстващи. Тези хора обикновено крият истинските си чувства и изпитват нужда да се защитят от света.
В следващите статии, ще научите за общата интерпретация на позицията на Асцендента. Имайте в предвид, че тези характеристики се определят от планетите, с които Асцендентът сключва аспекти, и от позицията на планетата-управител на Асцендента.

Например, човек с Асцендент Овен и Марс (Марс е планетата-управител на Овен) в знака на Стрелец, ще отговаря на околната среда малко по-различно от друг човек, който също има Асцендент Овен, но Марс в знака на Скорпион. По подобен начин, човек с Асцендент Риби, които има съвпад със Сатурн ще се държи по-различно от някой, който също има Асцендент Риби, но няма този аспект. Тези фактори модифицират Асцендента.

Асцендентът се определя от часа на раждането на човек. Приблизително на 2 часа Асцендентът сменя знака си. Някои хора може да са родени на една и съща дата, но ако часовете им на раждане се различават с два-три часа, те ще имат различни Асценденти. Ще имат доста общи черти, но начинът, по който се представят пред света, ще е различен. Ако единият човек има Асцендент Овен той ще бъде открит, активен, деен, променлив, а другият ако има Асцендент Телец, то той ще създава една по-сериозна и стабилна представа за себе си.

Има различни платформи и сайтове, в които може да изчислите своя Асцендент, както и всички положения на небесните тела. Нужно е да въведете само датата, часа и мястото си на раждане. Например:

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

Ето и няколко български сайтове:
http://www.beinsadouno.com/
https://www.astrohoroscope.info/

{ 25 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова