Posted by : Paynera петък, 22 май 2020 г.
Скъпи Раци, дойде вашето време да отбележете рождените си дни. Вероятно вече сте запознати с астрологичните характеристика на вашия знак. Вие сте зодия Рак, защото сте родени в периода между 21/22 юни и 22/23 юли. А в този период Слънцето преминава през съзвездието Рак. Но това разкрива само част, нюанс от вашия характер. Позицията на Слънцето по време на вашето раждане показва една малка съвкупност от чертите, които притежавате. За да придобиете по цялостна представа за себе си, за да завършите пъзела на вашия характер, е нужно да изследвате и разположението на останалите небесни тела, с които работи астрологията.

Зодия Рак - един противоречив знак
Раците
Вие сте едновременно подвижни и постоянни. От една страна, разбирате човешката нужда от движение и промяна. Но от друга - не сте готови да се разделите със сигурните и проверени методи и традиции. Затова правите една стъпка напред и две стъпки назад, подобно на животното, което се асоциира с вашия знак. Действията ви са насочени навътре, към самите вас. Основната ви инстинктивна нужда е да надникнете в душата си и да въдворите ред във всяко нейно кътче. След това вече сте готови да се покажете навън. Ако някой ви притиска и стресира, няма да постигне нищо, тъй като сте усъвършенствали изключително добре изкуството на пасивната устойчивост.


Винаги създавате известна дистанция между себе си и другите, защото сте срамежливи и стеснителни по природа. Разкривате се само пред хора, които познавате изключително добре и с които се чувствате сигурни. Изключително крехки, емоционални и чувствителни. Готови сте на големи жертви за хората, на които имате доверие.

Вие сте противоречиви личности – консервативни, но и прогресивни, приятелски настроени, но спазвате емоционална дистанция. Имате много по-добро разбиране към историята и миналото, отколкото към непрекъснато променящото се ежедневие. Затова вашите действия често изглеждат нелогични и силно зависими от настроението ви. Вие сте хора на настроенията, лесно се впечатлявате, но и бързо потъвате в негативни мисли. Към положителните ви качества може да се добави вашата отлична интуиция, с която разбирате всеки, без да използвате думи.

По природа сте тихи и мирни хора, освен ако някой не нарани чувствата ви. Имате отлична памет. Може да бъркате имена и дати, но си спомняте с абсолютна точност всеки детайл за случките и за отношението, което сте получили от другите. Това оставя вечен отпечатък в спомените ви. Може да се разчувствате от най-малкото нещо и да плачете без причина. Но при събития, който са изключително трагични, сякаш запазвате самообладание и не демонстрирате чувствата си, независимо колко страдате вътрешно.


Подвластни на емоциите


Раците
Като цяло вие сте личност на емоциите. Възгледите ви се определят от личните чувства и преживявания, а не от мисълта, логиката и абстрактните принципи. Трудно ви е да съдите справедливо и обективно, защото преценката ви се влияе от личните ви симпатии и привързаности. Приемате живота твърде лично и понякога изграждате стени около себе си, които ви предпазват от болезнени отношения или от възможността да бъдете отхвърлени. Дълбоко в сърцето си вие сте срамежливи, подвластни на промени в настроението. Изживявате емоционални възходи и падения през целия си живот. Имате нужда от време и място, за да се върнете към себе си, да мислите за нещата, да мечтаете и да презареждате батериите си. В противен случай ставате раздразнителни и недоволни от хората край вас.
Действате инстинктивно, без да се допитвате до ума си. Харесва ви да изразявате чувствата си по творчески начин, изпълнени с въображение. Харесва ви да готвите – тук проявявате своята креативна страна. Също така се наслаждавате на музиката, защото тя разкрива емоции и чувства, които е невъзможно да се опишат с думи.


Семейството - това е всичко


Раците
Раците са дребнави и малките неща са изключително важни за тях. Те критикуват другите остро за недостатъците им. Но ако близките признаят слабостите си, това разтопява рачешкото сърце. Имат силна връзка със семейството си. Обичат изразяването на емоции, но не са прекалено меки и прощаващи.


Бъдейки толкова чувствителни, Раците се страхуват, че другите ще им се подиграят. Не обичат да предприемат рискове и не биха вложили пари в проект с неясно бъдеще. Затова хората могат да им се доверят. Те са ведри, дипломатични и приятелски настроени, когато не са обидени. Може да ги контролираш по миролюбив начин. Не харесват чужди съвети. Страхуват се от поемането на отговорности, но когато вършат работа, те го правят с изключителна прецизност. Справят се отлично с поставената задача, като мислят за безопасността на всички.

За Раците семейството е всичко – техния замък, в който се чувстват сигурни. Може дори да се превърнат в тирани в домакинството. Извън дома изглеждат мили и нежни, но зад стените на жилището си се променят. Подреждат къщата според своя вкус и диктуват ежедневието на останалите членове от семейството.

Обикновено не разкриват склонността си да командват в началото на съвместния живот. Постепенно разкриват тази си черта. В очите на партньора Ракът е много изискващ – търси лоялност, равенство, подвижност и скромност. Подробностите около любовните връзки на Раците не трябва да се споделят с никой – дори с най-близките приятели. Дори една небрежно казана, безсмислена дума, може да развали отношенията ви с тази личност. Тъй като имат специално отношение към историята и миналото, съвсем логично е, че могат да бъдат злопаметни.

Представителите на зодия Рак обичат кратките пътувания, но винаги бързат да се върнат вкъщи при близките си. Ако по някаква причина е невъзможно да се завърнат в родината си, те се стараят да създадат комфортна домашна обстановка, дори и да са в чужда държава.


Привързани и чувствителни


Раците
Ако сте представители на тази зодия, вие сте изключително привързани към миналото, семейството, детството и местата, които ви носят чувство за сигурност, там където не се тревожите за утрешния ден. За вас е важно да поддържате връзка с членовете на семейството, да заздравите семейните основи. Вие сте привързани, отдадени, отговорни и чувствителни относно всичко онова, що ви е скъпо. Независимо дали е определена личност, предмет или познато място.


Вие сте добър учител. Отнасяте се към хората със съчувствие. Винаги сте готови да им помогнете материално или духовно. Харесва ви да се чувствате нужни, особено от хората, които обичате. Привързани сте към жилището, което обитавате. Искате да бъдете разбрани и приети. Вълнуват ви повече човешките чувства, отколкото властта, кариерата или позицията в обществото. Състрадание, грижа, нежност ви впечатляват повече, отколкото каквито и да е почести.


Раците в любовен план


Раците
В любовта те лесно се изкушават от красотата и интимните ласки, но за тях чувствата и усещанията са от най-голямо значение. Ако нямате чувства към Раците, те ще усетят това и отношенията ви няма да устоят теста на времето. Те са доста пасивни. Предпочитат някой да ги спечели, вместо да преследват обекта на чувствата си.


Проблемите на Раците в любовта са свързани с тяхната чувствителност, обидчивост и ниска самооценка. Когато не получават чуждото одобрение, те се чувстват наранени и изоставени. Гордостта им страда. Като че ли преувеличават и драматизират страданията си. Стават жестоки, ако партньорът им ги разочарова. Но от тази жестокост страдат те самите.


Раците в професионален план


Професионалният живот на Раците не протича гладко – изживяват възходи и падения. Предпочитат занимания, свързани с оказване на помощ или изкуство. От тях може да станат отлични медицински сестри, здравни специалисти, застрахователи, учители. Може да се занимават със социална и благотворителна дейност. Добри актьори са. Имат силно развито чувство за справедливост. Обичат да се грижат за деца, без да ги разглезват. Дори понякога изглеждат твърде строги външно, но вътре в тях душата им се разтапя като памук.


Силни и слаби качества на Раците


  • Най-силните им качества са състрадание, изострени сетива и прекрасно въображение.

  • Най-голямата им слабост е неспособността да се откъснат от миналото и да продължат напред. Също понякога са пълни с предразсъдъци и изпадат в самосъжаление, когато се изправят пред проблеми.

ЗаключениеЕ, скъпи Раци, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер. 


Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова