Posted by : Мария Николова неделя, 31 май 2020 г.Всяка година от 21/22 декември до 20/21 януари Слънцето преминава през съзвездието Козирог, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Козирог.
Символ: козел с опашка;

Стихия: земя;

Качество: кардинален знак;

Полярност: женски знак;

Планета-управител: Сатурн;

Цвят: кафяв;

Ден от седмицата: събота.


Зодия Козирогамбиция и дисциплина


Скъпи Козирози, вие сте десетият знак от зодиака, и сте известни като силно амбициозни хора. Когато си поставите цел, упорито работите по постигането ѝ. Не ви интересуват личните жертви, на които трябва да се подложите. Понякога жертвате прекалено много в стремежа да реализирате плановете си. И това кара хората да ви смятат за трагично амбициозни. Но какво е успехът, ако е постигнат за сметка на личния живот.

Като по-млади някакси винаги изглеждате по-големи за възрастта си. Но с годините сякаш се подмладявате. Като деца сте сериозни и харесвате самотата. С течение на времето се научавате да се отпускате и да се забавлявате. От малки се стремите да постигнете стабилен и сигурен живот, за да нямате тревоги на старини.

Отговорни сте и нямате нищо против да изпълнявате задълженията си, независимо колко са тежки. Винаги се опитвате да направите правилното нещо или това, което се очаква от вас. Приемате живота сериозно. Виждате реалността и разбирате колко трудно е оцеляването. Понякога се губите в своята сериозност и ставате песимистични. Трябва да се учите да гледате от светлата страна на нещата. Детството ви може да е било трудно, но някъде по пътя всичко се нарежда и ви е по-лесно да бъдете възрастни, отколкото деца. Може като възрастни да се държите по-детински. Козирог в любовта


Не отделяте много време за любов, когато имате цели за постигане. Готови сте да жертвате любовния си живот, ако това ще ви помогне да осъществите своите професионални планове. Поради тази причина не излизате често на срещи, когато сте млади. Откривате човека, с когото да създадете семейство, на по-късна възраст. Това не е лошо като вариант, защото тогава сте по-умни, преживели сте определени неща, знаете много добре какво искате и не се примирявате с глупости. Вече сте устроили живота си и не търсите някой, който да ви прави щастлив, а който да ви допълва. За вас обвързването не е нещо страшно, вие го приемате много насериозно. Отдадени сте на партньора си и може да останете дълго време с него. предпочитате или да сте обвързани, или да сте сами. Средно положение не ви устройва. Или някой заслужава усилията ви, или не. Отнема време докато отворите сърцето си за някого. Първо трябва да сте сигурни, че може да се доверите точно на този човек. Веднъж разкрили чувствата си, вие имате сериозни намерения към своя избранник.


Козирог и другите знаци


Най-добре се разбирате със знаците от вашата стихия - земната. Това са Телец и Дева. И двата знака искат стабилен живот като вас и рядко поемат рискове. Телецът споделя вашата любов към лукса, а Девата има непоколебима работна етика, също като вас. Телецът ще ви покаже как може да оставите работата за малко настрани и да си починете. Девата ще ви покаже как да бъдете по-гъвкави в работната среда. Чувствате се удобно в компанията на тези два знака. Най-много искри, обаче, прехвърчат между вас и вашия противоположен знак - Рак. Чувствителността на Раците ви обърква, а промяната в настроенията им ви влудяват. Но нещо необяснимо ви свързва с тях. Те подкрепят силно вашите начинания и ви създават удобен дом, в който може да си починете от ежедневния стрес. А вие им помагате да се чувстват по-сигурни и по-уверени. 


Козирог и парите


По отношение на парите, много внимавате с решенията, които взимате. Не правите нищо прибързано, тъй като не искате да паднете жертва на губещи или нечестни схеми. Знаете, че някои хора биха направили всичко, за да ви вземат парите, и предприемате мерки, за да не се случи това. Внимателно приемате всяка информация и правите подробни планове за финансовото ви бъдеще. Изготвяте си бюджет и се придържате към него. Въпреки това за вас не е проблем да купувате скъпи вещи като демонстрация на вашия статус. Колкото повече луксозни предмети имате, толкова повече се чувствате успешни. Но ако не се налага, няма да харчите много. Искате стабилност, а това означава да използвате разумно средствата си. Ако имате излишни пари, бихте ги дали на заем на приятели или членове от семейството. Но трябва да бъдете уверени, че ще ви върнат парите. Дори предварително уговаряте условията за това. 


Козирог в професионален план 


Вие сте много трудолюбиви, веднъж поставили си цел. Подхождате практично към набелязаните цели. Вярвате в себе се и в способността да постигнете, каквото пожелаете. Благодарение на амбицията си от вас може да излезе превъзходен политик. Може да работите за правителството като експерт по определени въпроси. Не ви привлича работа, при която се налага да се трудите упорито за някой друг без да получавате признание. Трудно ви е да приемате заповеди. Предпочитате да заемате ръководна позиция и да разпределяте задачите между подчинените. Обичате да командорите! Чувствате се комфортно, когато сте начело. Следователно може да бъдете голям шеф и да ръководите големи корпорации. Други подходящи професии за зодия Козирог са: дърводелец, зъболекар, ортопед, инженер, зидар.Заключение


зодия Лъв
Е, скъпи Козирози, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер.

Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова