Posted by : Paynera неделя, 23 май 2021 г.


Всяка година от 21 май до 21 юни Слънцето преминава през съзвездието Близнаци, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Близнаци.

близнаците
Символ: близнаци;

Стихия: въздух;

Качество: променлив;

Полярност: мъжки знак;

Планета-управител: Меркурий;

Любим ден: сряда;

Любим цвят: лилав.


Още за Близнаци:
Близнаци в любовта

Близнаци - знакът на бързата мисъл


близнаците
Мили Близнаци, вие сте третия знак от зодиака и първия интелектуален въздушен знак. Мисълта ви е бърза и остра. Приемате всичко в живота като използвате силата на ума си. Не приемате нещата прекалено насериозно и предпочитате да подхождате към всичко с веселие и лекота. Вие сте по детски любопитни и добросърдечни. Обичате да научавате нови неща. Поглъщате всяка информация бързо и лесно. Единственият ви проблем е, че рано се отегчавате и се придвижвате към следващото интересно нещо. Трудно ви е да довършите докрай и да усъвършенствате неща, които се нуждаят от време, за да бъдат научени.

Тъй като бързо се отегчавате и винаги търсите нещо ново, което да занимава ума ви, може да бъдете малко хаотични. Трудно е да помните цялата информация, която сте поели, и често забравяте. Трудно ви е да видите цялостната картина на случващото, защото се справяте много по-добре с малките детайли. Събирате тонове различна информация, но ви е трудно да обедините всичко това в едно. По-добре се справяте с ежедневни задачки и малки проекти. Така че, ако ви се налага да работите върху по-голям проект, го разделете на отделни малки части.

Тъй като поемате много информация и гледате на всичко от интелектуална гледна точка, вие обикновено сте леко нервни и припряни. Трябва да се научите да осъществявате връзка с емоциите си и да спрете да мислете толкова много. Вие сте силно общителен знак. Харесва ви да бъдете заобиколени от много хора, които ви стимулират интелектуално. Обичате да говорите, дори да клюкарствате. Имате широк кръг от познати, които ви носят така търсеното от вас разнообразие. Обичате забавленията и смеха. Обикновено сте надарени с добро чувство за хумор. Хората ви намират за интересни и любопитни събеседници и търсят компанията ви често.

Близнаците в любовта

близнаците
Вие сте доста общителни и срещате много потенциални ухажори. Имате възможност за избор. Обикновено не бързате с обвързването и предпочитате да излизате повечко по срещи. Запознавате се лесно и безпроблемно с хората. Но бързо се отегчавате от тях и продължавате нататък. Нуждаете се от партньор, който да не ви отстъпва по интелект и постоянно да стимулира мисълта ви. Трудно задържате интереса си, ако не усещате интелектуална връзка с човека срещу вас. Търсите някой, с който може да водите интересни разговори, който може да ви научи на нещо и знае как да ви успокои. Когато сте млади, не приемате излизането по срещи много насериозно. Може да отнеме доста време, докато решите да се обвържете с някого. Вашият проблем е създаването на емоционална връзка. Обръщате прекалено голямо внимание на интелектуалната връзка с партньора, но без емоционална основа, няма как да имате успешни любовни отношения. Когато откриете човек, който наистина ви допада, опитайте се да изградите доверие помежду си на първо време. Щом успеете да се доверите, ще откриете колко лесно е всъщност да разкриете сърцето си.


Близнаците и другите знаци


близнаците
Най-много си подхождате с другите два въздушни знака - Везни и Водолей. Те имат подобен на вашия интелект и лесно ще намерите умствена връзка. Везните ви помагат по-лесно да се отдавате на другите. А Водолеите ще ви помогнат да изследвате света в дълбочина. Везните ви показват как да планирате нещата, които искате в живота. Водолеите ви помагат да видите цялостната картина на случващото се около вас. Чувствате се съвсем естествено в компанията на тези два знака. Дават ви едно разбиране, което няма да получите при нито един друг знак. Най-много искри прехвърчат между вас и вашия противоположен знак - Стрелец. За вас енергията на огнения Стрелец е прекалено силна и всепоглъщаща и това ви смущава. Но от друга страна не може да отречете колко сте привлечени от тях и страстта, която изпитвате, е огромна. Стрелците може да ви научат да бъдете по-смели и топлосърдечни. Определено ще паснат на интелекта ви.

Близнаците и парите


Що се отнася до парите, опитвате се да правите планове как да ги вложите, но ви е трудно да се придържате към плановете, тъй като често забравяте за тях. Добре е да си създадете бюджет, който да ви улесни при решаването на паричните въпроси. Справяте се с числата и счетоводството, но съставянето на дългосрочни финансови планове ви се струва прекалено сложно. Предпочитате да съберете нужната информация, преди да вземета важно решение. Ако търсите съвет по тези въпроси, е добре да се допитате до доверен и сигурен човек. В противен случай може да се окажете жертва на хора, които искат да ви насочат в грешната посока и с удоволствие биха гледали как се проваляте. Не изпитвате нужда да харчите много, но и не се стремите да спестявате. Ако се научите да бъдете по-отговорни към парите в дългосрочен план, тогава всичко ще е наред в тази сфера.

Близнаците в професионален план


По отношение на работата вие се справяте най-добре, когато не заемате шефска позиция, не се налага да следите работата на другите или да събирате отделни парчета на едно място. Добре ви се отразяват дейности, свързани със събирането на информация като статистика и счетоводство. Тъй като отлично боравите с думите, някои от вас може да станат писатели, редактори, издатели, публицисти или литературни агенти. Независимо от типа работа, нуждаете се от нещо, което ви стимулира умствено и често търпи промени. В противен случай се отегчавате. Не се справяте добре с прекалено стресираща работа, защото понякога имате проблеми с нервите. Добре се справяте с техниката и новите технологии. Много от вас може да работят като ИТ-специалисти. Някои Близнаци сменят различни работи в търсенето на това, което наистина ги удовлетворява. А други стоят на една работа, дори и да умират от скука, само защото не им се занимава да търсят нова.

Подходящи професии за вашата зодия са: продавач-консултант, координатор, издател, рекламодател, продуцент, лингвист.

Здраве на Близнаците


Знакът Близнаци управлява ръцете и китките. Затова често получавате травми в тези части. Може да страдате от синдром на карпалния тунел или синдром на изтощението. Близнаци управляват и дробовете. Може да имате проблеми с дишането, често да получавате сенна хрема, бронхит и пневмония, както и астма и алергии. Изключително чувствителни сте към стреса и може дори да развиете болести, причинени от прекомерен стрес. Важно е да се научите да се справяте с този проблем по здравословен за вас начин.

Заключение

близнаците
Е, скъпи Близнаци, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер. Ако желаете да научите повече за вашите лични астрологични положения, ако искате да получите пълен астрологичен портрет, може да ни пишете на e-mail адрес mary_nik@abv.bg. Потърсете ни и харесайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/maria.astro3.net/.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова