Posted by : Paynera четвъртък, 14 май 2020 г.
Луната в Астрологията.
Как да изчислите своя лун
ен знак?


Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната също се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

 Характеристика на Луна в Телец


Ако сте родени с Луна в Телец, вие най-вероятно имате спокойна, стабилна и мека емоционалност. Луната се намира в екзалтация в Телец. Това означава, че тук тя губи значително силата си и се проявява по-слабо, отколкото например Луната в Рак, която е свръхчувствителна. Следователно вие сте леко обрани откъм емоции и не се люшкате в крайности.


Луна в Телец възприема света със сетивата си. Може да ходите боси, да се излагате на слънце или да усещате удовлетворение от вкусна пържола. По-лесно усещате своето значение и ценност, когато сте здраво стъпили на земята, отколкото ако създавате своя образ само в главата и мислите си. Ако слънчевия ви знак съвпада с лунния (т.е. в случай, че сте родени от 21 април до 21 май в знака на Телец, и Луната ви също е в Телец), това показва,че ще бъдете добри в практичните неща, които изискват работата на двете ви ръце.

Като цяло, що се отнася до чувствата, Лунните Телци са много романтични. Тяхните предпочитания са силни, дълбоки и непоклатими. Тези хора са сантиментални и топли. Разположението на Луната тук показва способност да защитават себе си и собствените си интереси.

За родените под влиянието на Луна в Телец е лесно да се потопят в момента и да се наслаждават на петте си сетива.

Тъй като Телец е земен знак, разположената в него Луна умее да се радва и да празнува съществуването на земните неща от живота. Би оценила напълно малко интимност в удобна атмосфера. Телец се движи бавно и попива всеки мириз, вкус, звук, усещане на средата. Ако вашата Луна е в този знак, вероятно получавате удоволствие от танцуване или просто да усещате вибрациите на музиката. Имате добър музикален слух и се справяте добре с работата в музикално студио. Или пък може да свирите на някакъв инструмент.

Земната природа на Телец ви позволява да се фокусирате върху едно нещо. Телец е земен знак, което означава, че се вдъхновявате, когато трябва да се посветите напълно само на едно занимание. Енергията на този знак ви помага да разкриете природните си таланти. С лекота упражнявате занаята или хобито си. Захващате се бавно и методично с работа и постигнете истински прогрес.  Вашето търпение ви помага да постигнете мечтите си.

Ако сте родени под влиянието на Луна в Телец, тогава вероятно намирате за интересни следните дейности:
 • даване и получаване на масаж;

 • печене на десерти и готвене;

 • пеене и танцуване;

 • градинарство;

 • строителство;

 • структуриране на планове;

 • ароматерапия;

 • упражнения за разтягане, особено на врата;

 • дегустиране на нови храни, плодове, коктейли и ястия;

 • грънчарство или скулптура;

 • звукова терапия.

Жената с натална Луна в Телец е материалистка и силно привързана към майчината фигура. Добре е нейният партньор да е разумен и пестелив. Тя обожава парфюмите с дъх на полски цветя, затова би се зарадвала на такъв подарък. За интимен подарък са подходящи копринено бельо в пастелни цветове. 

Мъжът с натална Луна в Телец е комбинтивен, но инертен, не много енергичен. Върви бавно и постепенно към целите си. Обожава да готви и да си стои вкъщи. По-добре е жените, които не са домошарки, да се откажат от него навреме. Този мъж би се зарадвал на оригинална покривка за маса като за подарък. В интимен аспект обожава маските, обикновено животински, ако може да са оригинални и интересни. 


Ако искате да научите повече за наталната луна или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова