Posted by : Мария Николова събота, 23 май 2020 г.
Какво е Асцендент?


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да научите от следната статия: Същност на Асцендента

Още за зодия Рак:
Рак и Луна в другите знаци

Комбинации между Слънце Рак 

и различните Асценденти
Всяка жена представител на зодия Рак е различна. Зависи от това къде са разположени планетите в нейната натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на нейното раждане. Асцендентът показва как изглежда тази дама в обществото, какво първо впечатление остава за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при жените от зодия Рак.
Слънце в Рак и Асцендент Овен

Жената Рак с този Асцендент е доста буйна и темпераментна. За разлика от типичния Рак, тя не чака нещата просто да се случат, а ги предизвиква. Освен че е добра приятелка и много амбициозна, тя е чудесен партньор - нежна, мила и внимателна. Е, малко избухлива наистина, но какво да се прави.


Слънце в Рак и Асцендент Телец

Тази дама е изискана и много принципна. Тя не приема критиката и не вярва в градивната ѝ сила. По природа е любезна и приветлива. Изключително суетна, ласкае се, когато е център на вниманието. Като партньор е доста взискателна.


Слънце в Рак и Асцендент Близнаци

Тази дама често бърка реалността с фантазиите. Тя е одухотворена и много витална. Изпълнена с енергия, обаче, тя е чудесен приятел и стриктен родител. Като партньор е много забавна и интелигентна.


Слънце в Рак и Асцендент Рак

Типичната жена Рак е чувствителна, с много прям и отговорен подход към хората. Нейната потайност се дължи на вродения ѝ страх да не бъде излъгана или изоставена. Въпреки че настроенията ѝ непрекъснато се менят, тя е добра домакиня и майка. Като партньор е приятна, отзивчива и мила.


Слънце в Рак и Асцендент Лъв

Тази дама е като жива вода - благородна, отзивчива и мила. Въпреки това не е лишена от суета, маниерност и чувство за власт. Най-често кариерата е от голямо значение за нея. Като партньор се стреми да подтиква своя избраник към велики дела.


Слънце в Рак и Асцендент Дева

Перфекционист по природа, изискваща всяка работа да бъде свършена както трябва, тази дама може да е истински маниак на тема честота. Често е недоволна и критикува както останалите, така и себе си. Като партньор е доста взискателна, но се грижи за всичко и всеки.


Слънце в Рак и Асцендент Везни

В това съчетание жената съвсем не е лишена от чувство за естетика и хармония. Дори напротив. Красотата дълбока я възхищава. Обикновено тази дама е хармонична и приятна. Като партньор е забавна и мила.


Слънце в Рак и Асцендент Скорпион

Може да се каже, че тази дама е донякъде опасна. В очите ѝ често проблясва нещо мистериозно и странно. От нея се носи особено ухание. Амбициозна, смела и много секси, тя излъчва електричество. Като партньор е способна да бъде жената-мечта. Но и жената кошмар. Всичко зависи от настроението ѝ.


Слънце в Рак и Асцендент Стрелец

Тази дама е добър събеседник, със силно развито чувство за хумор. Тя е весела и бъбрива. Обича шегите и забавленията, тя е амбициозна и доста контактна. Като партньор е неотразима.


Слънце в Рак и Асцендент Козирог

Тази комбинация дарява с предпазливост, хладен ум и пресметливост. Тази дама държи на своите спестявания. Те са нейният единствен залог срещу несигурното бъдеще. Иначе е амбициозна, волева и силна. А партньорът ѝ бързо ще се увери в това.


Слънце в Рак и Асцендент Водолей

Тази дама е екстравагантна и интересна. Надарена е с виталност и вътрешен плам, който обича да претворява в изкуство. Обикновено тя диктува модата из средите, в които се движи. Освен това обича да кокетничи, да е харесвана и да е център на вниманието. Възвишена по природа, нейният партньор е истински щастливец.


Слънце в Рак и Асцендент Риби

Сигурно си спомняте израза: "Ни риба, ни рак". Тази дама определено е и Риба, и Рак. Лъкатуши из своите настроения и внезапни хрумвания. Спонтанна или затворена в себе си, тя често предизвиква недоумение в околните. Определено е трудно за опознаване. Тази жена Рак почти винаги идва на земята със специална мисия.Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.

Докоснете се до астрологията като:
- попълните формуляра за контакт на сайта 
- пишете на mary_nik@abv.bg. 
- потърсите и харесате страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

      Leave a Reply

      Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

      Автор на статиите: Мария Николова