Posted by : Мария Николова събота, 23 май 2020 г.


Същност на Асцендента


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да го научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да прочетете в следната статия: Същност на Асцендента

Още за зодия Рак:
Зодия Рак - описание
Мъжът Рак
Жената Рак
Зодия Рак в любовта
Зодия Рак и другите знаци
Асцендент Рак
Асцендент при жените от зодия Рак
Натална Луна в Рак
Рак и Луна в другите знаци

Комбинации между Слънце Рак 

и различните Асценденти

Всеки мъж представител на зодия Рак е различен. Зависи от това къде са разположени планетите в неговата натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на неговото раждане. Асцендентът показва как изглежда този мъж в обществото, какво първо впечатление остава за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при мъжете от зодия Рак.Слънце в Рак и Асцендент в Овен

Упоритостта на Рак е всеизвестна. Но в това съчетание тя е просто ненадмината. Този мъж е твърд, упорит, инат и дори досадник, ако не получи това, което иска. Склонен да прояви усърдие, на което малцина биха устояли, неговото постоянство често граничи с фанатизъм. Като партньор е верен и устойчив на чуждо влияние.


Слънце в Рак и Асцендент Телец

В този случай Рак е меркантилен и домошар. Привързан към семейството и дома си, очевидно не би пожертвал срещу нищо своето удобство и уют. Най-често несигурен сред непознати, трудно завързва нови контакти. По природа е тих и добродушен. Като партньор е много мил и приятен.


Слънце в Рак и Асцендент Близнаци

В тази комбинация Рак е ненаситен любовник и търсач на силни усещания. Най-често човек на крайностите, който никога не разбира кога да спре. За него не съществуват задръжки и ограничения. Той е любопитен и страстен. Като партньор е приятен, но не може да му се има голямо доверие.


Слънце в Рак и Асцендент Рак

Рак е изключително нестабилен и уязвим в тази комбинация. Той е нерешителен и предпочита да подсказва желанията си, вместо да ги показва открито. Тих, срамежлив и неконтактен по природа, може да бъде злобен и отмъстителен, когато е наранен, или да изпадне в меланхолия. Освен това притежава магарешки инат. Издига семейството в култ, а като партньор е нежен и грижовен.


Слънце в Рак и Асцендент Лъв

Асцендент Лъв придава на Рак величие, гордост и чувство за отговорност. Този мъж е силен, смел и обича предизвикателствата. Заедно с това има щедро и добро сърце. Милостив и състрадателен, обикновено помага на слабите и бедните. Като партьор е добър и нежен.


Слънце в Рак и Асцендент Дева

Асцендент Дева придава на Рак практичност и трезв разум. Този мъж е отличен организатор. Стриктен в работата си, на него винаги може да се разчита. Обикновено служи за пример на останалите. В личния си живот е затворен и необщителен. Домошар по природа, не обича компаниите и шумните заведения. Спазва строгите принципи във връзката, а като партньор е морален.


Слънце в Рак и Асцендент Везни

Тези два знака се съчетават идеално. Асцендент Везни придава на Рак хармония и усет към стила и изкуството. Винаги приятелски настроен, този мъж е общителен и мил. Притежава чар, загадъчност и безупречни обноски. Той е сред любимците в обществото. Като партньор е изключително любвеобилен.


Слънце в Рак и Асцендент Скорпион

Това е опасна комбинация. Този мъж притежава убийствен чар и успява да привлече всяка жена. Изключително добър актьор, неговите ходове трудно могат да бъдат предвидени. Той е безупречен в умението да замаскира действията си. Упорит и амбициозен, може да бъде и много отмъстителен. Като партньор е опасен и подмолен.


Слънце в Рак и Асцендент Стрелец

Този Рак е по-малко домошар от останалите си събратя. Обича да пътува и да научава много за различни култури. Любопитен е и лесно се впечатлява. Обикновено не се разделя с фотоапарата или камерата си. Великодушен по природа, щедър и весел, лесно завързва контакти и много държи на приятелите си. Като партньор е добродушен и приятен.


Слънце в Рак и Асцендент Козирог

Това също е чудесна комбинация. Този мъж е сериозен, умерен във всяко действие, разумен и верен на себе си. Нито една съблазън не е в състояние да го отклони от пътя, по който е тръгнал. Готов да направи всичко за човека, когото обича, като партньор е всеотдаен и щедър.


Слънце в Рак и Асцендент Водолей

Това е една щастлива комбинация. Двата знака са в хармония и разбирателство. Надарен с множество умения, този Рак е мечтател и новатор. Изключително умен и талантлив, той притежава скромност и умереност. Състрадателен, с меко и нежно сърце, винаги е готов да подаде ръка на изпадналия в беда. Освен това контролира напълно емоциите си. Като партньор е добър и всеотдаен.


Слънце в Рак и Асцендент Риби

Това не е особено печеливша комбинация по отношения на уязвимостта. Той е готов на всичко, за да получи уважение и любов. Околните често злоупотребяват с добротата му и го водят към нежелани последици. Устойчив на промени и стресови ситуации, обаче, обикновено успява да изплува от дъното. Привлечен е от религията, окултните науки и мистиката и е фаталист по природа. Като партньор е всеотдаен и искрен.Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:
  • Попълните формуляра за контакт на сайта 
  • пишете на mary_nik@abv.bg. 
  • Потърсите и харесате страницата във Фейсбук: 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова