Posted by : Мария Николова събота, 30 май 2020 г.Две от най-важните положения в звездната карта на всеки от нас са позицията на Слънцето и позицията на Луната. Позицията на Слънцето на по-прост език наричаме зодия. Тя определя как се развива човека и към какво се стреми. Позицията на Луната по време на раждането показва емоционалността на човека. 


Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

Позицията на Луната добавя определен нюанс към характера на човека. Слънцето отговаря за външната изява, за това, което показваме пред другите, а Луната крие нашите вътрешни желания и чувства, нашите инстинкти, които притежаваме по рождение.

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/


Комбинацията между Слънце и Луна е доста определяща за качествата, които притежаваме. Тя смесва външната изява с вътрешния ни свят. Ако сте представител на зодия Близнаци (в момента на вашето раждане Слънцето е преминавало през съзвездието Близнаци), например, а имате Луна в прикрития знак Рак, вие няма да бъдете прекалено общителен, както се очаква от вас, заради зодията ви. Ако пък Слънцето ви е в Рак, а Луната - в Близнаци, то вие ще бъдете по-открит и весел от повечето Раци. 
Нека прочетем за всички комбинации между Слънце в Рак и Луна в друг знак.
Слънце Рак, Луна Овен


Тези хора притежават вътрешна енергия и сила, за които не подозират. Понякога, когато ги връхлетят неочаквано, е възможно да станат агресивни. Затова е необходимо винаги да намират поле за изява, за да не губят присъствие на духа. Изявата ще им помогне да канализират агресията и ще им донесе необходимото спокойствие и вътрешно равновесии.


Слънце Рак, Луна Телец


Тези хора са привърженици на традициите, семейството и домашния уют. Опитвайки се да избягат от външния свят, често се затварят в черупката си обаче и стават жертва на вътрешното си безспокойство. Добре е да знаят, че бягствата не водят доникъде! Рано или късно ще им се наложи да се изправят срещу собствените си страхове и да се научат да ги преодоляват. В противен случай те ще преодолеят тях.


Слънце Рак, Луна Близнаци


Тези хора са импулсивни и енергични. Освен това са надарени с интелект и безпогрешна интуиция. Често се хвърлят да помагат на другите и го правят съвсем безкористно. Трудно се адаптират към определена среда, обаче, и затова ги смятат за аутсайдери. Всъщност те са родени водачи. Нужни са им просто повече смелост, увереност и постоянство, за да концентрират енергията си и да не я пилеят напразно.


Слънце Рак, Луна Рак


Тези хора никога не порастват. Те са като децата. Понякога са палави и закачливи, способни да въртят всички на малкия си пръст. Друг път са безкрайно чувствителни, готови да излеят реки от сълзи, когато са наскърбени. Не мислите ли, че е време да ги оставите на собствените им грижи, за да се научат да поемат отговорност и да не обвиняват вечно другите, когато са недоволни от нещо?


Слънце Рак, Луна Лъв


Тези хора са невероятно амбициозни. Но и много чувствителни. Това, което понякога им липсва, е разбиране от страна на другите. Но как да ги разберат, когато са готови да се впуснат след някоя внезапно осенила ги идея, забравяйки всичките си ангажименти. Въпреки че са много щедри и отзивчиви, те са в състояние да бъдат направо безотговорни понякога. Проявете повече търпение в отношенията с тях.

Слънце Рак, Луна Дева


Тези хора са големи перфекционисти. Те са маниаци на тема чистота. Освен това са критични и взискателни. Въпреки че притежават стил и класа, обикновено отблъскват другите, защото все намират нещо, за което да се хванат - дрехите, прическата, парфюмът - и да го подложат на безпощадна критика. Продължат ли в същия дух, рискуват да останат сами. Може би ще успеете да ги научите да харесват себе си, а оттам и всички останали.

Слънце Рак, Луна Везни


Тези хора са изключително чаровни. Освен това притежават невероятно чувство за хумор. Но често използват чара си, за да се облагодетелстват и да постигат целите си. Понякога са способни да преминат всички граници и да предизвикат ненужни интриги. На тях бързо им прощават, дори да са направили някоя голяма беля, тъй като никой не е в състояние да се лиши от чара им и чувството им за хумор.

Слънце Рак, Луна Скорпион


Тези хора са магнетични и притежават необикновена вътрешна сила. Освен това са добронамерени. Обикновено винаги постигат целите си, защото са търпеливи и никога не губят чувство за ориентация. Само любовта е способна да наруши баланса им понякога. Но не за дълго. Родени победители, дори да изгарят от страст, ще направят всичко възможно да запазят присъствие на духа.

Слънце Рак, Луна Стрелец


Тези хора са невероятни оптимисти. Освен това са изключително дейни и жизнени. За тях няма невъзможни неща. Работят науморно, но умеят и да се забавляват. Тях трудно могат да ги извадят от равновесие, дори да е нарушен вътрешният им баланс. Привърженици на дълготрайните и пълноценни отношения, обикновено са в състояние да чакат търпеливо появата на някоя сродна душа, преди да ѝ засвидетелстват чувствата си.

Слънце Рак, Луна Козирог


Тези хора са мили и добронамерени. Но поради вродените си свян и сдържаност, често правят впечатление на дистанцирани и хладни. За тях е необходимо да показват по-често истинския си облик, за да не отблъснат всички. Все пак винаги ще притежават нещо, което ше привлича другите - честност и искреност. Не ги товарете с излишни задължения, за да не ги изтощите и да не им останат сили да се преборят със себе си.

Слънце Рак, Луна Водолей


Тези хора са неуморими изследователи. Те са в състояние да изследват всичко - от човешките взаимоотношения до тайните на Вселената. Търсещи отговор на всяка загадка, обикновено притежават новаторски дух. Въпреки че са дружелюбни и мили, често срещат неразбиране от другите, защото са различни. Освен това са разсеяни и сякаш вечно пропускат да подредят живота си. Може би вие ще им помогнете!

Слънце Рак, Луна Риби


Тези хора са чувствителни, искрени и смели. Въпреки че са капризни на моменти, като цяло са мили и романтични. Освен това са изключително интуитивни. Но са склонни към депресивни състояния. Затова трябва да се пазят от зловредни и злонамерени влияния. Повлияни от съчетанието на двата водни знака, често са на приливи и отливи. Необходима е повече увереност в собствените им сили и възможности, за да не се изгубят в безкрайния океан, който бушува някъде дълбоко в тях.

Още за зодия Рак:
Зодия Рак - описание
Мъжът Рак
Жената Рак
Зодия Рак в любовта
Зодия Рак и другите знаци
Асцендент Рак
Асцендент при мъжете от зодия Рак
Асцендент при жените от зодия Рак
Натална Луна в Рак

Ако искате да научите повече за наталната луна и за това как се комбинира със слънчевия знак или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg. 
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова