Posted by : Paynera петък, 28 май 2021 г.


Същност на Асцендента


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да прочетете в следната статия: Същност на Асцендента

Още за Близнаци:


Слънце Близнаци и различните Асценденти

жените от зодия

Всяка жена Близнаци е различна. Зависи от това къде са разположени останалите планети в нейната натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на нейното раждане. Асцендентът показва как изглежда дамата в обществото, какво първо впечатление оставя за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при жените от зодия Близнаци.


 Слънце Близнаци и Асцендент Овен

Силно интелектуална, независима и съблазнителна, под въздействието на Асцендент  Овен жената Близнаци е наистина искрена и страстна. Тя е пищна тигрица, бродеща през джунглата за поредната си плячка. Нищо не е в състояние да се изплъзне от нейния фиксиращ поглед. Като партньор е много забавна, но непостоянна.


Слънце Близнаци и Асцендент Телец

Амбициозна, свободолюбива и разкрепостена, Това е дама, която непрекъснато се колебае между комфорта и авантюризма. Като партньор е мила и всеотдайна.


Слънце Близнаци и Асцендент Близнаци

"Тяло за грях и ум за бизнес" - това представлява в общи линии типичната представителка на Близнаци. Тя е най-интелектуалната от всички дами в зодиака. Мозъкът ѝ винаги работи с пълна мощност. Освен това е лишена от предразсъдъци. Привърженик е на предизвикателствата и разнообразието, затова обикновено е търсен приятел и събеседник. Но е малко непостоянна в намеренията си. Затова амбициите ѝ често пъти остават неосъществени. Тази дама крие в себе си безброй много образи, затова като партньор е непредсказуема.


Слънце Близнаци и Асцендент Рак

Тази дама с "въздушно-водна" природа е оригинална, нежна и очарователна. За нея не съществуват граници и обикновено е свързана с усещането за щастие и простор. Заедно с това планетите са ѝ отредили невероятен късмет при боравенето с финанси. Обикновено тя е добра по характер, а като партньор е прекрасна.


Слънце Близнаци и Асцендент Лъв

Тази дама е самият огън. Преодолява лесно препятствията по пътя си. Нейната природа е вулканична и кипяща. Тя е царствена, приятна, миролюбива и заредена с енергия и ентусиазъм. Упорита, честолюбива и горда. На моменти обаче е доста разсеяна. Като партньор е изпълваща и незабравима.


Слънце Близнаци и Асцендент Дева

Тази дама е изпълнена с противоречия. Нейната природа не се поддава на описание. Практичният Асцендент Дева подтиска въздушните стремежи на Близнаци, затова тази жена е несигурна и разколебана. Тя е отговорна и търпелива, много повече от обичайното за зодията ѝ. За нея е присъщо дългото мислене на нещата, преди да премине към конкретно действие. Като партньор е приятна и мила.


Слънце Близнаци и Асцендент Везни

Тази дама притежава силен усет към естетиката, изкуството и красотата. Това съчетание на слънчев знак и Асцендент е изключително плодотворна. Такава жена е безкрайно одухотворена, приятна, слънчева и хармонична. Тя сякаш е сътворена от поезия. Като партньор е жената-мечта.


Слънце Близнаци и Асцендент Скорпион

От една страна тази дама е упорита и целенасочена и умее да сдържа емоциите си. Но от друга - тя е същински вулкан от чувства и неизчерпаем източник на страсти. Предана и вярна, тя рядко прави компромиси. Изключително сладострастна, като партньор е властна и амбициозна.


Слънце Близнаци и Асцендент Стрелец

Тази дама е весела и безгрижна. Тя е оптимистично настроена и гледа на света през розови очила. Привърженик е на пътешествията, комфорта и промените. Най-често е заобиколена от множество приятели, които цени и уважава. Освен това обикновено успява да се наложи в избраното от нея поприще. Като партньор е приятна и грижовна.


Слънце Близнаци и Асцендент Козирог

Тази дама е в състояние да премести планини, ако се наложи. Тя е упорита и работлива. Държи изключително много на кариерата си. Голяма чаровница е. Като партньор е отговорна и лоялна.


Слънце Близнаци и Асцендент Водолей

Тази дама е чувствителн и пряма. Тя е способна да отстоява със зъби и нокти идеите си. Истински новатор. Но партньорството я плаши. Определено се страхува от обвързване.


Слънце Близнаци и Асцендент Риби

Асцендент Риби придава на Слънце Близнаци мистицизъм и вяра в доброто. Тази дама е одухотворена и хуманна. Тя притежава способности на медиум и най-често е свръхчувствителна. Като партньор е винаги готова да отстоява своята независимост.


Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.

Докоснете се до астрологията като:


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова