Posted by : Paynera петък, 28 май 2021 г.


Същност на Асцендента


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да прочетете в следната статия: Същност на Асцендента


Още за Близнаци:


Слънце Близнаци и


Слънце Близнаци и различните Асценденти


Всяки мъж Близнаци е различен. Зависи от това къде са разположени  планетите в неговата натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на неговото раждане. Асцендентът показва как изглежда този мъж в обществото, какво първо впечатление остава за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при мъжете от зодия Близнаци.


 Слънце Близнаци и Асцендент Овен

Въпреки своята двойнственост, този мъж винаги знае къде и как да се представи. Той е изключително суетен и държи да бъде в най-добрата си форма. Често е гост на отбрани партита. Като нищо може да бъде избран за личност на годината. Като партньор обаче е твърде взискателен и непостоянен.


Слънце Близнаци и Асцендент Телец

Асцендент Телец придава на тази комбинация упоритост и чувство за реалност. В този случай вечно бързащият и замечтан Близнаци е приземен от пресметливостта и здравия разум на втория си знак. Интересен по своята същност, този мъж е идеалист и материалист едновременно.


Слънце Близнаци и Асцендент Близнаци

Това е може би най-разпиленият и разсеян мъж, когото познавате. Той непрекъснато забравя или губи нещо. По-добре не му поверявайте ключовете от колата си например. Иначе е изключително чаровен, елегантен и мил. Скача от тема на тема и от настроение на настроение. С него в никакъв случай няма да ви е скучно. Освен това притежава невероятно богата фантазия.


Слънце Близнаци и Асцендент Рак

Рак придава много нежност, но и уязвимост на това съчетание. Този представител на Близнаци е силно привързан към семейството и приятелите си. Изпитва страх от самотата и обикновено избягва да влиза в пререкания. Като партньор е верен, нежен и всеотдаен, но и малко лицемерен.


Слънце Близнаци и Асцендент Лъв

Този мъж е роден играч. За него са отредени светлините на прожекторите. Той притежава изключителна амбиция и хладнокръвие. Рано или късно се изкачва до най-високото стъпало на успеха. Като партньор е упорит и самоотвержен.


Слънце Близнаци и Асцендент Дева

В тази комбинация мъжът Близнаци е донякъде потиснат и нещастен. Неговият устрем е подложен на критиката и песимизма на Дева. Тук той е неестествено практичен. Спонтанността му остава дълбоко скрита. Той притежава безупречно възпитание. Разумен и приятен е. Като партньор е лоялен и честен.


Слънце Близнаци и Асцендент Везни

Този мъж е чаровен, усмихнат и уравновесен. Той е приятен събеседник, дипломатичен и гъвкав. Човек като него внася респект и лесно печели симпатиите на хората. Освен това е авантюрист и обича предизвикателствата. Бохем по природа, обикновено е пристрастен към веселието и пътуването.


Слънце Близнаци и Асцендент Скорпион

Този Близнаци е тайнствен, опасен и отмъстителен. На пръв поглед изглежда наивен и весел, а всъщност е доста задълбочен и аналитичен. Интересува се от глобалните въпроси и обикновено е отдаден на науката. Като партньор е всеотдаен, но и много ревнив.


Слънце Близнаци и Асцендент Стрелец

Този мъж е весел и всеотдаен. Обикновено е душата на всяка компания. Живее ден за ден и най-често е заобиколен от възхитена публика, която е готова да направи всичко за него. Срамежлив е с хората, които наистина харесва. Като партньор е чаровен, щедър и прям.


Слънце Близнаци и Асцендент Козирог

Асцендент Козирог придава известна доза разсъдливост и предпазливост на забързания мъж Близнаци. Този знак на асцендента притъпява импулсивността и кара Близнака да бъде лоялен и верен, да уважава традициите и да не се отказва от думите си. Затова този мъж е готов да понесе последствията, когато сгреши. Като партньор е почти безупречен.


Слънце Близнаци и Асцендент Водолей

Този мъж притежава изключително остър ум. Умее да вниква в душите на хората и да разгадава скритите им желания. Неговият чар и либерални възгледи го правят неотразим. Той е широко скроен и в случай на нужда е готов на всякакви жертви, за да помогне. Като партньор е забавен, мил и любвеобилен.Слънце Близнаци и Асцендент Риби

Тази комбинация придава на Близнака необходимата доза магнетизъм и го превръща в мистериозна личност, която останалите трудно успяват да разгадаят. Присъствието на този мъж е едва доловимо, но за сметка на това е впечатляващо. Той умее да избира точния момент за своите изяви и обикновено е непредсказуем. Като партньор е мил и приятен. Но също и фатален за онези, които не успяват да проникнат в душевността му.


Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.

Докоснете се до астрологията като:Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова