Posted by : Мария Николова сряда, 26 май 2021 г.


Две от най-важните положения в звездната карта на всеки от нас са позицията на Слънцето и позицията на Луната. Позицията на Слънцето на по-прост език наричаме зодия. Тя определя как се развива човека и към какво се стреми. Позицията на Луната по време на раждането показва емоционалността на човека. 


Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната също се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

Позицията на Луната добавя определен нюанс към характера на човека. Слънцето отговаря за външната изява, за това, което показваме пред другите, а Луната крие нашите вътрешни желания и чувства, нашите инстинкти, които притежаваме по рождение.

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/Комбинацията между Слънце и Луна е доста определяща за качествата, които притежаваме. Тя смесва външната изява с вътрешния ни свят. Ако сте представител на зодия Близнаци (в момента на вашето раждане Слънцето е преминавало през съзвездието Близнаци), например, а имате Луна в прикрития знак Рак, вие няма да бъдете прекалено общителен, както се очаква от вас, заради зодията ви. Ако пък Слънцето ви е в Рак, а Луната - в Близнаци, то вие ще бъдете по-открит и весел от повечето Раци. 
Нека прочетем за всички комбинации между Слънце в Близнаци и Луна в друг знак.


Слънце Близнаци, Луна Овен


Тези хора са творчески личности. Изпълнени са с енергия и притежават остър като бръснач ум. Освен това са авантюристи по природа и обичат предизвикателствата. За тях светът е едно голямо приключение, което ги очаква. Въпреки че прощават трудно, ако излъжат доверието им, те са в състояние да тъгуват дълго по някоя изгубена любов. Тяхната чувствителност понякога им печели много приятели, но и много врагове. В крайна сметка никога не остават незабелязани.


Слънце Близнаци, Луна Телец


Тези хора са противоречиви. Понякога са ентусиазирани и нетърпеливи, друг път стават летаргични и са способни да изпаднат в дълги периоди на бездействие. В тези моменти не знаят какво точно искат и често отблъскват другите, защото те се чувстват объркани около тях. В стремежа си да опитат от всичко се разпиляват, без да получават желания резултат. Когато успеят да концентрират енергията си обаче, постигат успех. 


Слънце Близнаци, Луна Близнаци


Тези хора са обаятелни. Няма по-оригинални, по-интелигентни и по-енергични хора от тях. За тях не съществуват граници и няма невъзможни неща. Освен това могат да омаят всеки до такава степен, че да забрави къде се намира. Те са любопитни и любознателни. Често приличат на палави хлапета, които никога не порастват. Кой би могъл да устои на подобен чар!


Слънце Близнаци, Луна Рак


Тези хора са чаровни и чувствителни. Притежават висока класа и за тях не е трудно да достигнат върха, към който са се устремили. Още повече когато другите ги ценят, харесват и обичат. Често сменят настроението си, обаче, и това може да им изиграе лоша шега. Предупреждавайте ги за подводни камъни!


Слънце Близнаци, Луна Лъв


Тези хора са находчиви и остроумни. Винаги успяват да намерят верния тон и да влязат под кожата на всеки. Освен това са достатъчно артистични и чаровни, за да се опасяват от липсата на възможности, в които да реализират потенциала си. Все пак има вероятност да се заиграят с някоя възможност повече, отколкото е необходимо, и да проиграят бляскавото си бъдеще!


Слънце Близнаци, Луна Дева


Тези хора са раздвоени и объркани. Застанали на границата между духовното и материалното, обикновено нямат ясна посока. Понякога им се иска да са в центъра на събитията и целият свят да се върти около тях. Друг път им се струва, че всичко е суета и затова не предприемат нищо. Помогнете им да разберат от какво имат нужда, за да бъдат щастливи. Стимулирайте ги да се борят за щастието си, вместо да остават пасивни!


Слънце Близнаци, Луна Везни


Тези хора са толкова сладки и обичливи, че трудно откриват някой, пред когото да не се разтопят от умиление. Родени са да разпръскват любов и обикновено се ползват с доверието на всички. Освен това винаги намират най-милото възможно извинение, за да им простят, ако допуснат грешка. Разбъркайте малко тази идилия! Иначе никога няма да се научат да бъдат себе си и да показват, без да се страхуват, какво им харесва и какво - не.


Слънце Близнаци, Луна Скорпион


Тези хора са невероятно съчетание от доброта, обич и състрадателност, от една страна, и егоизъм, избухливост и отмъстителност, от друга. Освен това са любознателни и изключително дисциплинирани. Обикновено имат една голяма любов в живота си и това е работата им. Откъснете ги от работното им място! С тяхната заетост рискуват да не усетят как минават годините.


Слънце Близнаци, Луна Стрелец


Тези хора са душата на всяка компания. Те са с весел нрав и притежават страхотно чувства за хумор. Освен това са непосредствени и мили. Но са твърде влюбчиви и затова сменят често обектите на своето желание. Задавали ли сте си въпроса за колко разбити сърца от вашата компания тези веселяци носят вина?! Десет, петнайсет?! Не мислите ли, че прекаляват?


Слънце Близнаци, Луна Козирог


Тези хора са интелигентни, елегантни и мили. Освен това са дискретни и не натрапват присъствието си. Веднага стават търсени, обаче, когато другите разберат какви добри събеседници са и колко точни съвети могат да дават. Ключът за успеха на тази комбинация е в постоянството. Бъдете постоянни и вие в отношението си към тях.


Слънце Близнаци, Луна Водолей


Тези хора са оригинални и изобретателни. Но са особняци и често остават загадка за другите. С подобно съчетание се раждат гениални изобретатели, които са призвани да допринесат с нещо за прогреса на човечеството. Не им позволявайте да се пречупят и да се обезличат, за да приличат на останалите. Показвайте заинтересованост от оригиналните им виждания, защото в тях има перспектива!


Слънце Близнаци, Луна Риби


Тези хора са едновременно свръхчувствителни и много темпераментни. Душата им е море, което крие в себе си тайните на приливите и отливите. Като него и те са непостоянни и обикновено трудни за разбиране. В живота си не винаги залагат на печелившата карта, но това не ги притеснява, защото са оптимисти. Въпреки че са наивни и често търпят разочарования, те се възстановяват бързо и продължават напред. Привличат ги различните и нестандартни личности, от които черпят вдъхновение. Бъдете вдъхновение и вие. Ако искате да научите повече за наталната луна и за това как се комбинира със слънчевия знак или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg. 
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова