Posted by : Paynera понеделник, 4 май 2020 г.Всяка година от 19/20 април до 20/21 май Слънцето преминава през съзвездието Телец, 
затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Телец.


Символ: бик;

Стихия: земя;

Качество: фиксиран;

Полярност: женски знак;

Планета-управител: Венера;

Любим ден: петък;

Любим цвят: зелен.


Още за Телец:
Зодия Телец в любовта
Зодия Телец и другите знаци
Асцендент Телец
Асцендент при мъжете от зодия Телец
Асцендент при жените от зодия Телец
Натална Луна в Телец

Телецът - господарят на сетиватаТелецът
Телци, вие сте вторият знак от зодиака и сте представители на земната стихия. Чувствате се в синхрон със земята и забелязвате всяка малка промяна в планетата. Връзката ви със земята ви прави най-чувствения и сензитивен знак в зодиака. Чувствате се живи, когато сетивата ви попиват всичко около вас. Обичате хубавата музика, ароматна и вкусна храна, прекрасно ухание на парфюм, красивите залези, сладки бонбончета и топли завивки. Привличат ви изкуствата, особено музиката. Дори и да нямате творчески талант, определено сте способни да забелязвате и оценявате заложбите на другите. Храната ви кара да се чувствате добре и дори може да си хапвате и угаждате прекалено. Просто ви е трудно да се спрете. За вас храната е лек за лошото настроение. 

Трудно ви е да взимате решения, но веднъж направите ли го, вие се придържате към избора си. Ако вярвате в нещо, никой не може да ви разубеди, дори и да грешите. Това ви създава слава на инатливи хора, готови да спорят с всеки, който ги предизвика по даден въпрос.

Обичате да си почивате, излегнати на шезлонг край басейна, да отпивате горещо какао край камината, да гушкате плюшеното си мече. Най-много от всичко ви харесва да релаксирате. Работите упорито, когато искате, но рядко се трудите повече от необходимото.

Не обичате да сте под напрежение и да бързате. Предпочитате гъвкаво работно време, за да може да си позволите почивка. Хората ви смятат за мързеливи, но вие не разбирате защо е нужно да се бърза. Какво толкова може да се промени за един ден?! Защо просто не се насладим на момента! Поради това ваше разбиране, често може да закъснявате, особено за неща, който не са ви особено приятни и интересни. Справяте се добре, когато някой друг раздава заповедите и не държите особено да сте лидер. Това носи прекалено много отговорности. Ако усещате, че някаква дейност ще бъде от полза на ваш близък и му помога да се чувства по-добре, бихте отделили от своето време за него. Но най-често единственото, което искате, е да си почивате. Никой по-добре от вас не знае как да прави това.


Телецът в любовтаТелецът
Приемате любовта и обвързването насериозно. Веднъж щом споделите своите чувства и започнете връзка, вие сте отговорни и давате всичко от себе си за любимия човек. Очаквате същото отношение и от него. Проблемът е, че трудно се отдавате на любовта. Не се разкривате лесно емоционално и не допускате хората до вас. Не ви липсват ухажори и без проблем отсявате подходящите кандидати, но не стигате до физически контакт, с който и да е. Емоционалната интимност бихте споделили само с някого, който заслужава доверието ви. Доверието е важно за вас, защото ако ви предадат, много трудно ще го преживеете. Отдавате се на 100 % на връзката си и винаги оказвате безрезервна подкрепа на своя избраник.

Вие сте изключително чувствени и страстни личности с изострени сетивата. Може да ви впечатли човек, който ви подарява шоколад и може да готви добре. Би ви впечатлил партньор с добър вкус, любител на изтънчените неща. Заради това предпочитате, ако не заможен, то поне финансово-стабилен партньор. Обожавате подаръците. Но внимавайте да не си паднете по съмнителен тип, само защото ви кара да се чувствате като кралска особа. Не загърбвайте своите морални ценности и намерете партньор, който споделя вашите вярвания. Предпочитате да излизате с хора с произход и история подобни на вашите.


Телецът и другите знаци


Телецът
Най-съвместими сте с другите два знака от вашата стихия – Дева и Козирог. Те споделят вашата практична и земна енергия. Девата структурира живота ви, а Козирогът ви дава статуса, който ви удовлетворява. Благодарение на Дева ще приемете нещата още по-сериозно, а Козирог ще ви ориентира в правилната посока. Знакът, противоположен на вашия, е Скорпион. С него прехвърчат най-силните искри. Не може да понасяте емоционалната напрегнатост и собственическо поведение на Скорпионите и ви се иска да се поотпуснат. Но на вас може би са ви нужни малко по-силни емоции и страсти, а представителите на Скорпион може да се научат от вас как да постигнат спокойствие и равновесие. Ще си помогнете едни на други, за да преодолеете слабостите си и така ще станете по-силни заедно.


Зодия Телец и паритеТелецът
Що се отнася до парите, умеете да спестявате, когато има нужда. Но когато ви се прииска да се сдобиете с нещо луксозно, трябва да го имате на всяка цена и си го купувате. Успявате да спестите, но трябва да се научите и да се въздържате от някои покупки. Независимо от доходите, които получавате, вие харесвате изтънчените неща и удоволствията. Не можете да се отпуснете и да се наслаждавате на живота, ако ви липсва финансова сигурност. Ех, само ако можеше да пазарувате винаги, когато ви се прииска!


Телецът в професионален план


Не държите особено да сте шефа и да ръководите парада. Добре работите под ръководството на някой друг. Вършите всяка задача, която ви заръчат, но не си давате прекалено много зор, особено ако няма да извлечете кой знае каква полза. Може да бъдете много отдадени и страстни, дори в работата си. Затова е добре да се занимавате с нещо, което е ваше хоби и ви вдъхновява. В противен случай работите, защото просто така трябва. Определено ви влече изкуството и може да бъдете актьор, музикант, собственик на галерия, музикален продуцент, търсач на таланти – въобще всичко, свързано с творчество. Влюбени сте в храната, затова от вас стават добри готвачи, пекари, дегустатори. Други подходящи професии са фермер, банкер, инвеститор, оценител, певец, инспектор.


Здраве на зодия Телец


Според астромедицината знакът Телец управлява врата и гърлото. Може да откриете, че всеки път, когато се разболеете, имате болки в гърлото или страдате от ларингит често. Ако говорете прекалено много, гласът ви започва да отслабва и да изчезва. Възможно е да имате проблеми с щитовидната жлеза, тъй като тя се намира във врата. Също така понякога изпитвате схващане и болка във врата и напрежение в мускулите в тази област. Заради любовта към храната, може да страдате от повишено тегло.


Телецът като детеТелецът
Детето Телец обича да оцветява, да слуша музика, да танцува, да отмъкне колкото се може повече курабийки, вафлички и шоколади. То не е прекалено активно и няма твърде много приятели. Възможно е да изглежда тихо и дори самотно. Но то просто няма нужда от постоянна стимулация като другите деца. Никога не бърза, не скача от високи стени, не крещи и не тропа нервно с крак. Харесва му да гледа телевизия, да си подремва, да прави сладки с мама.


Телецът като родител


Телецът
Родителят Телец се отнася с търпение към децата и ги оставя да правят нещата по техния си начин, когато на тях им е удобно. Децата го възприемат като стабилен и сигурен човек, който е тяхна опора в трудни моменти. Ако децата станат прекалено различни от своя родител Телец, на него хич не му е лесно да приеме това. Но все пак не трябва да насилва своите наследници да бъдат точно като него. Важното е да станат добри хора.Телецът като приятел


Като приятели вие сте отдадени и верни. Винаги сте на разположение. Подобно на любовните връзки, вие приемате и приятелството като нещо много сериозно. Поради тази причина нямате много близки приятели. Малкото приятели, които имате, ви остават близки през целия живот. Обикновено това са хора, които сте срещнали като деца. И най-често идват от същата среда и имат сходни преживявания. Проблемът е, че не винаги ги допускате до себе си емоционално. Съборете тези стени най-после!


Телецът като враг


Като враг вие не прощавате лесно и пазите горчивото усещане от разочарованието дълго време. Спомняте си лошото, което някой е сторил, напомняте си постоянно защо го мразите. Веднъж щом запознаете някой човек със своята лоша страна, почти е невъзможно да покажете отново добро отношение към него. Никога не забравяте стореното и затова няма как да бъдете приятели.


Заключение


Телецът
Е, скъпи Телци, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер.

Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова