Posted by : Мария Николова неделя, 31 май 2020 г.Всяка година от 23/24 август до 23 септември Слънцето преминава през съзвездието Дева, затова през този период рожден ден отбелязват представителите на зодия Дева.Символ: девица;


Стихия: земя;

Качество: кардинален;

Полярност: женски знак;

Планета-управител: Меркурий.Още за зодия Дева:


Дева – най-практичният знак

Скъпи Деви, вие сте шестият знак от зодиака и сте най-практичните. Не гледате на света по лековерен начин. Подхождате аналитично към всичко. Събирате нужната информация за всяка ситуация и взимате решения спрямо нея. По този начин се превръщате в отличен служител. Способни сте да свършите доста работа за по-малко време от очакваното и се стравяте страхотно. Тъй като сте перфекционисти, вие преглеждате работата си внимателно, уверявайки се, че всяко нещо е на точното място. Поставяте високи стандарти пред себе си и другите. Добре е да се стремите към най-доброто, но понякога може да стигнете до крайности. Никой не е перфектен, колкото и да се опитва. Не трябва да бъдете толкова сурови със себе си и другите. Приемете недостатъците си и ги превърнете в предимства.

Нямате никакъв проблем с упоритата работа. Изпълнявате много задачи за кратко време. Най-добре се справяте с малките неща и дребните детайли. Понеже постоянно събирате информация, става почти невъзможно да я подредите в правилния ред. Не затъвайте толкова в сухите данни, защото така не може да видите цялостната картина.

Вие сте здравостъпили на земята и виждате нещата такива, каквито са. Понякога това може да доведе до песимизъм, обаче. Животът е суров и няма как да пренебрегнем този факт. Но не е нужно винаги да е така. Чрез вашето трудолюбие може да промените нещата към по-добро.

Начинът, по който възприемате живота, води до тревожност. Трудно ви е да бъдете позитивни. Прекалено много се вглабявате в информацията, която получавате, затрупвате се с работа и постоянно се стремите да сте перфектни. Нужно е да намерите отдушник за чувствата си и да не ги пренебрегвате през цялото време. За вас емоциите предизвикват объркване и са нещо, което избягвате на всяка цена. Но това не ви носи нищо добро. Приемете своята емоционална същност и така ще станете пълноценна личност!Дева в любовта


За вас ходенето на срещи не е игра. Обикновено излизате с човек, когото вече сте опознали, и не бързате да разкривате чувствата си. Може да отнеме доста време, докато се отворите емоционално. Първо трябва да се уверите, че може да се доверите на съответния кандидат за сърцето ви. Понякога изглеждате срамежливи, резервирани, дори невинни, макар че вътрешно въобще не сте такива. Знакът Дева се асоциира със сексуалните крайности, все пак. Веднъж допуснали някого до себе си, вие сте изключителни лоялни и подкрепящи. Трудно ви е да признаете пред себе си и пред другите, но всъщност се привързвате доста силно към любимия човек. Нуждаете се от стабилен партньор, който може да ви успокои и да ви накара да станете по-открити, за да не бъдете вечно затворени в своя свят.

Дева и другите знаци


Най-добре се разбирате със знаците, които спадат към вашата стихия - земната. Това са Телец и Козирог. И двата знака са практични като вас. Телецът ще ви покаже как да се отпускате и да си почивате. Козирогът ще ви помага да се чувствате сигурни. Телецът ви учи да си угаждате, а Козирогът ви заразява със своята амбиция. Чувствате се удобно в компанията на тези знаци, без да полагате кой знае какви усилия. Най-много искри, обаче, прехвърчат между вас и противоположния ви знак - Риби. Емоционалната природа на Рибите ви обърква. Трудно разбирате тяхната чувствителност. Освен това, за разлика от вас, те прекалено много летят във фантазиите. Но все пак усещате връзка помежду си. Вие ще ги научите да бъдат по-земни и да живеят в реалността, а те ще ви вдъхновят да използвате много повече въображението си.


Дева и парите


Девите не харчат много. Тъй като са доста практични, не разбират, защото е нужно да хвърлят маса пари за нещо, които не им трябват. Предпочитат да заделят средства за по-трудни дни. Не правят рискови инвестиции. Не обичат да глезят себе си и да харчат много за свое удоволствие. Когато правят подаръци са малко по-щедри. На пак купуват нещо практично, от което са сигурни, че другият човек има нужда. Обикновено правят предварителен отчет на парите и разпределят разходите си. Следят зорко за всяка стотинка, която излиза от джоба или от банковите им сметки. Така няма опасност да похарчат пари за нещо излишно.


Дева в професионален план


Боравите добре с информацията и сте добри с числата. Може да работите като математици, статистици, икономисти или счетоводители. От вас обикновено не става добър мениджър, защото не обичате да сте начело. Предпочитате да ви възлагат определени задачи, които да си вършите сами по удобен за вас начин. Не обичате да имате много вземане-даване с колегите или да клюкарствате по коридорите. За вас това е загуба на време. Добри сте и в нанасянето на корекции - от вас може да стане добър редактор. Други подходящи професии за Дева са: критик, библиотекар, психолог, секретар, анализатор.  


Заключение


зодия Лъв
Е, скъпи Деви, разбрахте какво е най-характерното за вашия знак. Възможно е, обаче, да не се припознавате в част от написаното. Това е така, тъй като астрологията не взима в предвид само слънчевия знак на човека (през кое съзвездие е преминавало Слънцето в момента на раждането). Има още девет планети, няколко астероида и хипотетични планети, точки като асцендент, десцендент, медиум цели, имум цели, аспекти между планетите, астрологични домове и прочие, които също са отговорни за определянето на човешкия характер.

Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова