Posted by : Мария Николова вторник, 16 юни 2020 г.Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]Ако притежавате Асцендент Водолей, то вие откривате своята индивидуалност като гледате на живота от обективна гледна точка. Логически преценявате обстоятелствата и намирате бързо решение на ключови въпроси. 

Водолей е знакът, при който колектива е по-важен от самия индивид, групата надделява над единицата. Имате широки разбирания за обществото, което ви позволява да комуникирате с хора от различни обществени слоеве. Вашето себеизразяване се определя от отношението ви към групите и социалната динамика. Понякога пренебрегвате своите собствени нужди, за да помогнете на колектива. 

Подходящо е да работите в големи групи от хора, особено организации с хуманитарна насоченост. Намирате за интересни области като наука, политика, комуникация или човешки ресурси. Имате силно социално съзнание. Интересувате се от научните постижения и може да работите с иновации и напреднали технологии. Телевизията и медиите също са управлявани от знака Водолей. Така че може да се изявите и в тази сфера.


Подчертана интуиция


С Асцендент Водолей видимо притежавате интелект, но също така имате и силна интуиция. Преценявате ситуацията на момента и след това взимате решения като виждате различните измерения на всяка една информация. Сякаш получавате космически сигнали каква да е следващата ви стъпка. Добре е да се научите да се доверявате на своята преценка. 

Асцендент Водолей е едновременно идеалистичен и практичен, и ангажиран с благото на групата. Вие сте донякъде революционери и нестандартни хора. Хората с този Асцендент са родени да "донесат на земята" своята визия за развитието на човечеството и бъдещия свят. Заради своя ексцентризъм те могат да бъдат критикувани и възприемани като странни. Повече от тях са считани за аутсайдери от най-ранна детска възраст и с годините се научават да следват единствено своя собствен ритъм. Свободата е важна за тези хора, защото им позволява да продължават да се противопостяват на нормите и да носят нови и необичайни идеи.


Дистанцирани и отнесени


Понякога тази ориентираност към бъдещето не се изразява при Асцендент Водолей. Вместо това може да показвате сериозно и добрепресметнато отношение към социалната си позиция. Изолацията и самостоятелността се превръщат в стратегия за избягване на прекалено близки отношения с другите. Възможно е да станете твърде строги и затворени в себе си с течение на годините. Устойчивост към промяна, заедно с внимателно пресметнат социален отговор, може да доведе до нарушения на нервната система, както и сърдечни проблеми.

Личностното развитие настъпва, когато се научите да цените специалните неща във вашия характер, онези черти, които ви правят уникални и носят страст и радост в живота. Крайностите в емоциите са нещо, което създава неудобство у притежателя на Асцендент Водолей. Трябва да се научите да гледате на емоциите като на важен опит, а не като нещо, което ви злепоставя.

Ще откриете, че щастието идва, когато намерите любовта сред изблиците на емоции. С годините осъзнавате, че чувствителността не е знак за слабост. Понякога гледате с пренебрежение, към онези, които искат на всяка цена да бъдат забелязани. Никак не харесвате егоистично поведение. Смятате хората с по-силни емоционални нужди за слабохарактерни и някак по-нисши от вас.

Ако отворите съзнанието си за емоционалните и страстни измерения на вашето съществуване, вие ще се справите със своята отчужденост. Ще осъзнаете, че за да бъдете истински заинтересовани от човечеството, трябва да мислите едновременно логически и емоционално. По този начин добивате ясна представа, а не само абстрактна идея, за човешката природа.

Животът е най-приятен, когато се живее с надежда за по-добро бъдеще и когато знаем, че благодарение на правилното приложение на идеите и технологиите, човечеството може да се развива. Ако притежавате Асцендент, вие може да се включите в социални каузи, да подкрепяте либералните идеи за равенство и братство. Вашето усещане за равенство и способност да се свързвате с останалите може да бъдат най-големите ви активи. Дори да се чувствате различни от обществото, винаги може да намерите правилната група за вас, която споделя разбиранията ви.


Ако искате да научите повече за Асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова