Posted by : Мария Николова събота, 13 юни 2020 г.
Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]
Родените с Асцендент Козирог, от една страна, са сериозни, организирани и способни, а от друга - несигурни във възможностите си да постигнат всичко, което пожелаят.

Още за Козирог:


Това е сериозна комбинация между способност и предпазливост, която обикновено балансират с времето. Асцендент Козирог дава търпение и възможност за усъвършенстване на сложни задачи. Но в същото време поражда страх, неудобство, песимизъм и негативизъм. Хората с този Асцендент често имат силна амбиция, но се съмняват прекалено много в уменията си.

Издигане до върха


Когато имате Асцендент Козирог, правилното използване на материалните ресурси за вас е от първостепенно значение. Възможно е да сте стиснати, стрикни и сериозни. Проявявате тези качества най-вече към собствената ви личност. Може да бъдете много по-груби към себе си, отколкото към другите. Те гледат на вас като строг надзирател или способен лидер. Уважавани сте доста заради трудолюбието, прагматизма и способността ви да се концентрирате продължително време.

Изпитвате нужда да откриете практична и ефикасна употреба на ресурсите, които ви се предоставят, и да овладеете своя собствен свят. Нужно е да изготвите ясен план и да структурирате подхода си. По този начин удовлетворявате отговорния глас, който се обажда в главата ви и събужда  у вас желание да постигнете успех.

Ако се отнасяте към себе си, както се държите с останалите членове на екипа си, ще ви помогне много. Бихте ли наказали или критикували другите толкова строго, колкото вас самите? През деня може да направите десет неща, като осем от тях ще направите превъзходно. Но в края на деня ще запомните онези две неща, които не сте направили чак толкова добре, и ще се наказвате за тях по-късно. Вместо да се съсредоточавате върху това, което все още не сте постигнали, помислете какво имате. Тогава ще осъзнаете, че сте повече от способни да изпълните всяка една задача. Вероятно трябва да подходите с повече търпение (най-вече към себе си).


Търпение и издръжливост


Бавно, но сигурно постигате набелязаните цели, заради методичния ви подход. Упоритостта и чувство за неудовлетвореност ви учат да овладеете амбицията си и да развиете устойчовост на характера. Разбирате необходимостта от ограничения, закони и структури и сте съгласни да се подчинявате на статуквото. Изпитвате нужда да бъдете някой, да направите нещо важно. И това е вашия стимул да вървите напред. Подчинявайки се на реда, структурата и дисциплината, вие постигате удовлетворение.

Понякога вътрешното ви очакване, че животът трябва да бъде труден за вас, прави нещата още по-трудни, отколкото е нужно. Тайно смятате, че зад всеки ъгъл се крият трудности и ограничения. Тези разбирания водят до възникване на пречки пред вас. Добре е да се научите да оценявате вашата собствена нужда да се трудите и да спазвате строга дисциплина, без да виждате себе си като човек с тежка съдба. Развивайте своята амбиция в перспектива.


Удоволствие от живота


Животът не е само работа и дисциплина. Важно е да умеем да се наслаждаваме на физическите измерения на живота. Позволете си да се радвате на живота и да разгърнете потенциала си за чувствени удоволствия. Това може да стане след като премахнете всяко чувство за вина и себеподтискане. Този Асцендент ви прави отговорни към нуждите и чувствата на близките ви. Работите упорито в помощ на тези хора. За вас идеален партньор е този, който може да ви осигури много грижа и подкрепа и да балансира очевидната скованост на способния Козирог.

В социален план изглеждате резервирани. Винаги сте наясно с протокола на поведение и избягвате всичко, което може да навреди на вашата репутация. Така изглежда на външен план, а зад затворени врати може друго да се случва. Ако притежвате Асцендент Козирог, вие откривате целта в живота и вътрешен баланс като едновременно преследвате своите амбиции, но и си осигурявате време за почивка. Ще намерите удовлетворение, ако развиете и чувствената, и практичната си страна. Не забравяйте да напомняте на себе си, че сте по-способни, отколкото смятате.

Може да постигнете лесно каквото пожелаете, докато се забавлявате. Забавлението ще ви помогне да преодолеете ограниченията, които сами си налагате. Чрез постоянство и вяра в собствените възможности накрая ще постигнете върха на желаните постижения. В случай че се съмнявате в себе си, само помислете колко далеч сте стигнали. Вие сте родени за лидери и стратези.


Ако искате да научите повече за Асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова