Posted by : Мария Николова неделя, 7 юни 2020 г.Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]
Везните знаят как да поддържат мирни отношения. Понякога желанието им за справедливост ги прави да изглеждат самодоволни. Това е първия знак от зодиака, разположен над хоризонта в зодиакалния кръг и затова е първият, свързан с обществената изява. Той е кардинален знак, което означава, че притежателите на Асцендент Везни са хора на действието. Имат желание да се покажат и общуват със света.

Асцендент Везни или се опитва да създаде хармония, или да наруши съществуващото равновесие. Има доста свадливи хора с този Асцендент, отговорни или за възникването на спорове, или за постигането на мир в отношенията.

Ако притежавате този Асцендент, вие сте социално активни. Добре се разбирате със своите партньори. Лесно се запознавате с нови хора, макар че имате много познанства и малко близки приятели. Чувствителни сте към хаоса и разрухата, затова внимателно подбирате партньорите си. С грация се измъквате от лоши ситуации, като правите нещата да изглеждат леки. 

Под влияние на този Асцендент бързо се влюбвате. Възможно е да губите и намирате себе си след разочарованията в любовта. Но по този начин се учите да намирате себе си в очите на другите. 

Имате усещане за баланс. Приятни събеседници сте и времето с вас минава леко и неусетно. Може да изберете да работите в сферата на забавлението. Притегляте положителните и отрицателните страни на всеки въпрос, докато не стигнете до правилното решение. Трудно е за вас да говорите категорично, преди да сте преминали процеса на обмислянето. Ето защо изглеждате нерешителни понякога. Придобивате увереност, когато сте премислили всичко, и тогава вече може да отстоявате мнението си. 

Асцендентът обхваща чертите, които другите виждат, когато ви срещнат за първи път. Също така показва как взаимодействате вие със света.


Асцендент Везни "на ръба"


Инстинктът ви да търсите баланс може да ви направи провокативни, тъй като винаги се опитвате да поправите нещата в отношенията. Понякога това се изразява като командорене или постоянно недоволство. Налага се да се научите да приемате най-близките си хора такива, каквито са. Ако гледате на другите като на опитни зайчета, може да ги подлудите с вашето желание да бъдете тяхно отражение. 

Вашият инстинкт да бъдете нечие отражение ви прави значим човек в живота на другите. Вие сте тези, които изкарват наяве най-доброто у своите приятели и отразяват недоволството. Трябва да се научите да давате свобода на патрньорите в живота си и да отделяте повече време за себе си. 

Вероятно сте човек, който не обича да стои сам. Това невинаги трябва да се третира като недостатък - то е основна черта на вашия характер. С възрастта постигате все по-голям баланс и ставате все по-малко зависими от другите. И тогава започвате да давате повече във връзките си. 

Имате разбиране и усещане за изкуството, както и вродено чувство за справедливост. Подходящи професии за вас са такива свързани с изкуство, декориране, модата, медиите, правото или политиката.

Правите впечатление на хората, които срещате, и знаете как да поддържате мрежа от социални контакти. Вярвате, че в живота може всички да бъдат печебивши. Този начин на мислене е причина за доверието, което другите ви гласуват. 

Характерни черти на притежателите на Асцендент Везни: жизнени, свежи, изтънчени, справедливи, приказливи, обичащи забавленията и удоволствията. 

Тяло и стил на притежателите на Асцендент Везни: привлекателни, грациозни, обичат марковите дрехи, имат стилна прическа и лека походка.
Ако искате да научите повече за Асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова