Posted by : Мария Николова петък, 19 юни 2020 г.


Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]
Ако имате Асцендент Риби се налага да откриете баланс между състрадание, креативност, чувствителност и постоянна нужда от бягство. Искате да се освободите от изолираното си Аз като се слеете с другите. Това може да се изразява под формата на романтичен идеал, духовни мечти и нихилистична визия без бъдеще. Какъвто и да е вашият образ, за вас е предизвикателство да се научите да изразявате изобилието от таланти, което притежавате, и в същото време да останете здраво стъпили на земята. Вие сте духовно същество, живеещо в духовния свят. Вашата мисия е да се възползвате максимално от това, което ви е дадено.


Асцендент Риби предполага, че сте особено чувствителни индивиди, които усещат всички скрити и невидими влияния на средата. Тази ваша черта е едновременно дар и предизвикателство. Нужно е да се научите да разпознавате чувствата си, такива каквито са, и да ги изразявате по правилен начин.

Трудно ви е да се изявите пред света. Изпитвате нужда да представите своята индивидуалност, но това е в противоречие на течните, променливи, хлъзгави качества на вашия знак. Усещате подтик да се слеете със средата и да преминете всички съществуващи граници. От една страна искате да се изявите и да оставите ясен отпечатък в обществото, но от друга - усещате, че сте отворени към промени. Затова доста често ви е трудно да определите какво искате в живота си.


Животът на хамелеонаАко имате Асцендент Риби, вие се чувствате като хамелеон, като човек, който може да влиза в различни роли и да сменя личността си, за да се адаптира към другите. Понеже имиджът ви постоянно се променя, имате чувството, че никой не ви познава истински. Лесно е да се превърнеш в това, което другите очакват от теб. Това качество е страхотно, ако сте актьори, но в реалния живот може да доведе до проблеми. Да откриете своята собствена индивидуалност, е важно за вашето щастие. Трябва да намерите деликатния баланс между постоянство и променливост, между адаптиране към другите и личностното ви изразяване.


Дилемата се разплита, когато разберете, че сте част от нещо по-голямо, по-мащабно от отделния индивид. Ще откриете своята сила като започнете да виждате себе си като свързани с цялото. Може да звучи парадоксално, но това е същността на Асцендент Риби. Пътуването из живота ще ви напомни, че светът е нещо повече, от това, което съзира окото. Чрез креативност, духовност и служба в помощ на другите ще откриете висшата истина, която ще придаде значение на живота ви.


Подчертана чувствителностВие сте изключително творчески настроени и имате силно въображение. Интересувате се от филми, фотография, драма, танци, музика и всякакви форми на артистично изразяване. Може да наследите таланти, които трябва да развивате. Творчеството ще ви помогне в голяма степен да овладеете емоциите и да откриете своя път през живота.


Може да бъде духовно настроени и да се интересувате от преходността в живота. Чрез медитация и молитва откривате значението на съществуването си. Имате силна интуиция. Умеете да се свързвате с по-висши измерения и да носите духовни познания на другите. 

Може да изпитвате огромно състрадание към хората и да посветите живота си в тяхна служба. Възможно е да работите с болни и нуждаещи се хора или да провеждате терапия и да давате съвети. Важно е да се научите кога да давате и кога да вземате. Трябва да си поставите здравословни граници, което може да се окаже предизвикателство. Да давате на другите е във вашата природа, и все пак, не трябва да стигате до крайности. Възхищаваме се на тази щедра черта у вас, но да се разкъсвате на много посоки и да нямате време за себе си не е достойно за уважение. Ако не поставите разумни граници между вас и останалия свят, хората може да се възползват от вашата доброта. 


Желание за бягствоЗа някои притежатели на Асцендент Риби е трудно да се справят със своята чувствителност и с реалността като цяло. Може да се превърнат в жертва или в човек, който се нуждае от спасяване. Може да се избегне срещата с действителността, тъй като изпадате в условия, в които получавате специална грижа от някого. Подсъзнателно смятате, че сте твърде слаби, за да се справите с трудностите, и някой друг трябва да го прави вместо вас. Възможно е да се справяте с живота като търсите начини за бягство, например наркотици, алкохол и различни опиати. Може да се разболеете тежко или да полудеете дори. Или пък може да се оставите на течението, оставяйки външни събития да ви контролират. Така няма да се налага да вземете живота си в ръце. Вероятно обичате да си угаждате, което много лесно се обединява с желанието ви да избягате. Крайности на емоциите, импулсите и пристрастявания контролират живота ви. Ако границите на егото ви са прекалено широки и неясни, това може да доведе до различни видове психични разстройства.


Ако искате да научите повече за Асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова