Posted by : Мария Николова петък, 12 юни 2020 г.Една голяма част от вас предполагам е чувала понятието "асцендент". Той показва разположението на Слънцето спрямо хоризонта в момента на раждането на човек. В астрологията Асцендентът се асоциира с маската, която човек носи, когато се среща с други хора и когато се движи сред обществото. Той показва нашата естествена защита. Енергията на знака и състоянието на Асцендента са най-очевидно нещо, което другите забелязват в нас. [още...]
За представителите на Асцендент Стрелец животът е приключение и мисия. Вярата и позитивното отношение са най-големите предимства на тези хора. Подходът ви към света е грандиозен. Радвате се на новите възможности и сте убедени, че имате право да ги изживеете. Използвайки вродената способност да възприемате и да проявявате разбиране, вие вдъхновявате останалите. Помагате им да подобрят себе си като запалвате у тях огъня на смисъла и целта.  

Ако сте родени с Асцендент Стрелец, приемате живота като мисия, предизвикателство, търсене на приключения, при които наградата е намирането на смисъл.

Опознавате себе си като разширявате своите хоризонти на физическо, умствено и духовно ниво. Подхождате към новите начинания и преживявания с оптимизъм, надежда и вяра, че ще успеете.

Динамичните и огнени качества на Асцендент Стрелец трябва да се насочат към метафизичните и физически измерения на живота. В търсенето на смисъл, вие сте готови да обърнете всеки един камък, докато не го откриете.


Търсенето на смисъл


Асцендент Стрелец разглежда всяка ситуация като възможност да научи нови неща. Чувствате вътрешно безспокойство и имате нужда от свобода да обикаляте наоколо, да изследвате нови хоризонти и да видите докъде може да стигнете. Това може да се случи на физическо, умствено или духовно ниво.

Понякога имате чувство, че животът ви е едно дълго пътуване, при което трябва да откриете своя собствен "граал". Вашият подход може да се изрази в това - виждам целта, постигам целта и след това си набелязвам следваща цел.

Дарени с енергия и вдъхновение, вие често успявате да запалите останалите със своите идеи и да повдигнете духа им. Обикновено сте широко скроени и положителни. Оставяте хората да живеят собствения си живот. Заредени с вяра и оптимизъм, търсите символично значение на местата, които посещавате, търсите знак в обстоятелствата. Предзнаменования управляват пътя ви. За вас всяко събитие е част от една свързана, цяла картина. 


Склонност към прекаляване


И все пак има моменти, в които надеждата ви изоставя. Ако не получите търсените отговори, падате духом и ставате цинични до крайност. Понякога имате твърде големи, дори нереалистични, очаквания и се разочаровате, когато те не се покрият.

В допълнение на това, има тенденция да прекалявате, преувеличвате и да прекрачвате границите. Вашият оптимизъм може да се превърне в безразсъдство, лакомия и липса на внимание. Способността да стигате до крайност върви ръка за ръка със силната вяра, че нищо не може да ви сломи и да ви спре. Харесва ви да предизвиквате себе си и да пробвате докъде може да стигнете. Добре е от време на време да помислите дали не сте отишли прекалено далеч.  


Споделяне на идеите


Ако притежавате Асцендент Стрелец, вие имате нужда да откриете истината по вашия собствен начин. Може дълго време да търсите правилната посока, учение или философия, които ще задоволят търсенето ви. В живота може да имате етапи на дълги пътувания и потопяване в дадена система от вярвания, изследването на нови идеи и концепции. Целта на всичко това е да разширите своите хоризонти. 

Страстно учите и се развивате в сферата, която е предизвикала интереса ви. Важно е да си създадете възможности да изследвате нови сфери. Веднъж открили призванието си, вие започвате ентусиазирано да споделяте знанията и уменията си с другите. С нетърпение ги учите. Много преподаватели и духовни учители имат точно този Асцендент в картата си.

Някои от вас може да преповядват нековенционални науки. Понякога стигате да крайности, за да убедите другите във вашите вярвания. Не бъдете много настоятелни, не натрапвайте своите разбирания. Все пак дайте на хората интелектуалната, морална и лична свобода, която вие самите искате за себе си. 

Възможно е да отключите по-тъмната страна на Стрелец като се опитвате на всяка цена да убедите своите "ученици" в правотата ви. Циничната липса на вяра е също толкова силна, колкото оптимистичната вяра. Накрая ще откриете, че да се опитвате да привлечете хората към вашата вяра, е безсмислено усилие. 


Ако искате да научите повече за Асцендента или да получите астрологична консултация по друг въпрос, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова