Posted by : Мария Николова събота, 20 юни 2020 г.Значението на Луната в Астрологията.
Как да изчислите своя лунен знак?Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната, подобно на Слънцето и другите планети, се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

Характеристика 

на натална Луна в РакВсеки астрологичен знак има планета-управител. За зодия Рак - това е Луната. Тя е господар на този знак, съответно влияе най-силно върху него. Движението на Луната, фазите, през които преминава, затъмненията, които формира със Слънцето - всичко това влияе на емоционалното състояние на представителите на зодия Рак. Още по-чувствителни са тези личности, при които в деня на раждането Луната е преминавала именно през Рак. Всички качества, които преписваме на зодия Рак (хората, родени от 21/22 юни до 23 юли) се отнасят с двойна сила за тези, които имат натална Луна в Рак. По темата може доста да се каже, но вижте основните характеристики.

Хората с Луна в Рак са чувствителни и романтични, въпреки че не умеят да го показват. Но в същото време са капризни и егоисти. В общи линии са приятни и тайнствени личности. Предпочитат предизвикателствата и рисковете, но само когато се чувстват силни и влиятелни в собствените си очи и в очите на другите. Понякога са големи инати и са склонни към необмислени действия, за които после съжаляват. Трудно си признават грешките обаче. Освен това умело прикриват слабостите си, за да не бъдат наранени, и в крайна сметка винаги постигат целите си. 

В професионален план са амбициозни. Бунтарски настроени са. Обикновено предпочитат да постигнат всичко сами и се справят без чужда помощ.

В личните отношения предизвикват бурни пориви. Но се привързват трудно, тъй като са прекалено чувствителни и се страхуват да не бъдат наранени.

Като приятели са изключително верни, въпреки че понякога са студени и груби. Приятелите са всичко за тях. Те са свързани с тях за цял живот. Често обаче, поради тайната си злобичка, запазват определена дистанция с най-влиятелните от тях.


Жената с Луна в Рак е много емоционална и изключително чувствителна. Мъжът до нея трябва да й подари много любов, да бъде изключително търпелив и да не я обижда, дори да е сбъркала.  В сексуален план предпочита стандартните пози и белите чаршафи, които ухаят на чистота. Тя е изключително грижовна към любимите си хора. Мила, грижлива и обичаща съпруга, майка, приятелка.

Мъжът с Луна в Рак е типичното "лунно" (много чувствително и сензитивно) момче. Променлив и неспокоен е. Обича някой да се грижи за него и да лекува измислените му болежки. Жената до него трябва да бъде винаги отзивчива и готова да го изслуша след поредния му лош сън или поредното разочарование от живота. В противен случай той може да избяга с първата симпатична медицинска сестра. Той е много чувствителен и лесно се обижда, така че внимавайте какво му подарявате. Може би ще се зарадва на цвете, за което да се грижи. В интимен план е консерватор, така че ако дама иска да го изненада приятно, тя може да подготви приятно бельо за себе си и чаша хубаво шампанско за двамата. Това ще е достатъчно, за да взриви желанието на мъж с Луна в Рак.Ако искате да научите повече за наталната луна или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова