Posted by : Мария Николова четвъртък, 25 юни 2020 г.


Значението на Луната в Астрологията.
Как да изчислите своя лунен знак?Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната, подобно на Слънцето и другите планети, се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

Характеристика на натална Луна в КозирогХората с Луна в Козирог са сериозни и отговорни. Но могат да бъдат и големи майтапчии. Стига да решат, са в състояние да се превърнат дори в клоуна на компанията. Тяхното чувство за хумор е толкова заразително, че разсмива всички наоколо. Самите те, обаче, предпочитат да се смеят винаги последни. Въпреки че притежават достатъчно интелект и хитрост, понякога са наивни и това им коства допълнителни усилия. Но успяват да наваксат бързо, тъй като са изобретателни и оригинални. Освен това са много търпеливи. Така или иначе накрая винаги постигат целите си. Техният девиз е: "Бавно, но сигурно".

В професионален план са амбициозни и постоянни. В състояние са да извлекат максимума от всяка дейност, с която се захващат, и да преуспеят във всяко поприще. Все пак най-добре боравят с финанси. 

В личните отношения са способни да се привързват трайно и да обичат за цял живот. Освен това знаят как да накарат някого да се почувства единствен.

Като приятели са верни и отзивчиви. На тях винаги може да се разчита в труден момент. Само дето не обичат да правят компромиси. Въпреки че ценят и уважават приятелите си, ако някой от тях предаде доверието им, прекратяват веднага всякакви отношения. 

Жената с Луна в Козирог е строга и дисциплинирана. Мъжът до нея трябва да бъде безкомпромисен с хората, които тя не харесва. Като подарък, тя би се зарадвала на офис приспособления - бюро, дневник, кресла. В интимния си живот е строга господарка, така че мъжът може да й купи нестандартен костюм и да се остави доверчиво в нейните ръце.

Мъжът с Луна в Козирог е делови и много пресметлив. Обожава да се вихри в офиса, така че може да го оставите да ръководи семейния бизнес. В негово лице ще имате най-примерния организатор и служител. Ако искате да научите повече за наталната луна или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова