Posted by : Мария Николова петък, 6 август 2021 г.


Значението на Луната в Астрологията.
Как да изчислите своя лунен знак?Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната, подобно на Слънцето и другите планети, се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/

Натална Луна в Лъв


Хората с Луна в Лъв са бляскави, благородни и великодушни. В повечето случаи са енергични и контактни. Но понякога са затворени в себе си и едвам се влачат в стремежа си да избягат от всички. Обикновено са благоразположени към другите, преди някой да забие нож в гърба им, провокиран от тяхното великодушие. Те или пращят от здраве, или често боледуват, в зависимост от това дали са удовлетворени от средата и начина си на живот. Когато са в безизходица, са способни да увредят трайно здравето си, пренебрегвайки последствията. Надарени с достатъчно чар и сексапил, обикновено не търпят критика и са изключително горди и себелюбиви. Освен това са егоисти. Но притежават безпогрешен усет към хората, който им помага да намерят път към всеки от тях. Въпреки че са властолюбиви по природа и обичат да са център на вниманието, като цяло са чувствителни и носят в себе си добро сърце. Слънчеви и лъчезарни, преди да изкачат върха, към който са се устремили, те винаги огряват всичко наоколо. 

В професионален план са изпълнени с желание да творят и обикновено хвърлят доста енергия във всяка дейност, с която се захванат. Но внезапно помръкват, когато друг е оценен по-добре от тях. Трудно приемат факта, че не могат да бъдат номер 1 във всички области. 

В личните си отношения, определено изискват внимание. Те са щастливи и доволни, когато им се възхищават. Но са отмъстителни и злобни, когато ги отблъскват без видима причина. 

Като приятели са щедри, затова са уважавани и ценени. Но понякога са обект на завист и се налага да търпят доста клюки по свой адрес.

Жената с Луна в Лъв е чувствителна и всеотдайна. Добре е мъжът до нея да не я критикува остро и да споделя тайните си. Ако иска да я изненада с подарък, той трябва да има предвид, че тя обожава бижута с вградени камъни в синьо или жълто. Също така може да я зарадва с бельо, покрито с камъни или скъпа кожа.

Мъжът с Луна в Лъв е властен, но и силно романтичен. Той е изпълнен със страсти лакомник, така че дамата до него трябва да е готова за бляскав светски живот. Ако иска да му направи изненада, тя може да му поднесе много сладка и много голяма торта. 


Ако искате да научите повече за наталната луна или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова