Posted by : Мария Николова петък, 19 юни 2020 г.Значението на Луната в Астрологията.
Как да изчислите своя лунен знак?Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната, подобно на Слънцето и другите планети, се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/


Характеристика на натална Луна в Овен Ако Луната е попадала в знака Овен по време на вашето раждане, то вие реагирате импулсивно и използвате своите инстинкти. Бързо се ядосвате, но не държите гнева и разочарованието в себе си дълго време, освен ако нямате силно скорпионско или плутонско влияние (Плутон е планетата-управител на Скорпион) в наталната си карта. След като премине гневът ви, обикновено оставяте нещата да се оправят от само себе си. Не ги слагате на сърцето си и продължавате напред, защото винаги гледате с нетърпение към това, което предстои. Харесва ви активността и имате нужда от постоянно да правите нещо. Когато стоите на едно място и бездействате, ставате нервни и раздразнителни. Доста сте нетърпеливи и не искате нещата да стават днес или вчера, иска ви се да бяха станали още преди седмица. Нищо не функционира достатъчно бързо за вас. Важно е да се научите на търпение. Макар че ако имате повече планети в земни знаци, е възможно да бъдете малко по-търпеливи от другите притежатели на натална Луна в Овен. 

За да изпитате емоционални сигурност, вие се нуждаете от независимост. Затова бягате далеч от всеки, който се опитва да ви задуши с вниманието си. Трудно е да се закотвите на едно място и да водите спокоен и хармоничен живот. Това може да доведе до проблеми в любовен план, макар че може да се счита и за романтично. Имате нужда от партньор и приятели, които не само да се движат с вашето темпо, но и да ви осигурят някаква стимулация. Когато сте стресирани, физическите упражнения и спортуването ви помагат да се успокоите. Разходете се, потанцувайте, поплувайте. Пробвайте всичко, което да ви поддържа активни. 


Жената с натална Луна в Овен е силна и борбена, но и ранима. Добре е мъжът до нея да внимателно да преценява всяка своя дума, да бъде романтичен и лоялен. Тази жена харесва практични неща в домакинството. Най-добрият подарък от интимен характер за нея е красиво бельо в червен цвят.
Мъжът с натална Луна в Овен има властен и силен характер, но има нужда от силно рамо, на което да се опре. Ако една дама не иска да се обвързва с много сексуален или много взискателен мъж, знаци този с Луна в Овен не е за нея. За него подходящ подарък е билет за околосветско пътеществие. А в интимен план - той би се зарадвал на белезници, защото обича да командва.


Ако искате да научите повече за наталната луна или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова