Posted by : Мария Николова петък, 6 август 2021 г.

Какво е Асцендент?


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да научите от следната статия: Същност на Асцендента


Комбинации между Слънце Лъв

и различните АсцендентиВсяка жена представител на зодия Лъв е различна. Зависи от това къде са разположени планетите в нейната натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на нейното раждане. Асцендентът показва как изглежда тази дама в обществото, какво първо впечатление оставя за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при жените от зодия Лъв.

Още за зодия Лъв:Слънце в Лъв и Асцендент Овен


Това е комбинацията на "огнените момичета". Тази дама не живее, а гори. Тя е буйна, пламенна и страстна. Също и волева, активна, амбициозна и властна. Като партньор е много честолюбива и силна.

Слънце в Лъв и Асцендент Телец


Тази дама винаги постига каквото си е наумила независимо от трудностите. Волева, целеустремена и изключително амбициозна, обикновено умее да изчаква подходящия момент. Тя цени лукса и комфорта, обаче е готова да ги пожертва заради някоя велика идея. Като партньор е много взискателна.

Слънце в Лъв и Асцендент Близнаци


Веселието и ентусиазмът са типични за тази дама. Най-често дръзка и смела, тя е разкрепостена, без задръжки и има чудесни ораторски способности. Привърженик е на танците и шегите и обикновено е много популярна. Като партньор е забавна и приятна.

Слънце в Лъв и Асцендент Рак


Тази комбинация е белязана с много чувствителност и колебливи настроения. Затова и дамата, която ѝ е подвластна, е честолюбива, но обикновено живее в свой свят. Амбициозна е, но трудно изразява собственото си "аз". Често предпочита да се крие зад приемливи за обществото маски. Като партньор е трудна за разбиране.

Слънце в Лъв и Асцендент Лъв


Сигурно сами се досещате, че при два толкова силни знака тази дама е силна и властна. Често е център на вниманието и определя правилата на играта. Тя е честолюбива, амбициозна и много работлива. Вдъхва уважение и респект. Трудно може да бъде подведена. Освен това, с каквото се захване, всичко ѝ се удава като на шега. Като партньор е доста обсебваща.

Слънце в Лъв и Асцендент Дева


Тази дама е много смела и принципна. Честолюбива и лесно обидчива, тя умее да се бори за правата и идеите си докрай. Обича да властва и да се налага. Като партньор е труден характер и не се съобразява с останалите.

Слънце в Лъв и Асцендент Везни


Подобна комбинация е хармонична и подсказва усет за красота, естетика и силно развито чувство за справедливост. Тази дама е искрена, добра и обича да помага на слабите. Като партньор е много великодушна.

Слънце в Лъв и Асцендент Скорпион


Тази дама е обсебена от манията да властва и да бъде победител. Животът ѝ е безсмислен без непрекъснати победи и ухажване от страна на мъжете. Тя е пряма, изпълнителна и амбициозна. Но също така е взискателна и отмъстителна. Като партньор е много любвеобилна.

Слънце в Лъв и Асцендент Стрелец


Тази дама е весела и ентусиазирана. Непоправим оптимист, тя е привърженик на светлото начало в живота и, макар да е склонна към избухливост понякога, гледа на света през розови очила. Амбициозна, властна и силно контактна, обикновено иска нещата да стават по нейния начин. Като партньор е забавна и приятна.

Слънце в Лъв и Асцендент Козирог


Тази дама е солидна, с изящни и безупречни маниери, сериозна и задълбочена. Заложила на стойностното в живота, тя е лишена от авантюризъм и влечение по преходните неща. Много амбициозна, често постига блестящи резултати. Като партньор е изключителна - силна и талантлива.

Слънце в Лъв и Асцендент Водолей


Тази дама е в комбинацията на два противоположни знака. Естествено, че понякога ще е в недоумение от самата себе си и няма да е наясно със собствените си желания и намерения. Понякога изпада в колебания и дълги разсъждения. Тя е екстравагантна и много интересна като натура. Привърженик е на дълготрайните контакти. Като партньор е всеотдайна.

Слънце в Лъв и Асцендент Риби


Това е комбинация на великодушна и всеотдайна дама. Притежава шесто чувство. Тя е силно интуитивна и изпълнена с желание да помогне. Способна е на пълна саможертва. Би се отказала от всякаква облага в полза на някой друг. Мила, любезна, любвеобилна, тиха и затворена, тя е идеална като партньор.


Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да попитате нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова