Posted by : Мария Николова петък, 6 август 2021 г.


Същност на Асцендента


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да го научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да прочетете в следната статия: Същност на Асцендента


Комбинации между Слънце Лъв и различните Асценденти


Всеки мъж представител на зодия Лъв е различен. Зависи от това къде са разположени планетите в неговата натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните тела и други точки, с които борави астрологията, в момента на неговото раждане. Асцендентът показва как изглежда този мъж в обществото, какво е първо впечатление, което остава за себе си в очите на другите. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при мъжете от зодия Лъв.


Слънце в Лъв и Асцендент Овен


Това е една от най-печелившите комбинации в зодиака. Този мъж е горд, властолюбив, амбициозен и енергичен. Надарен е с всички необходими таланти, за да постигне целите си. Той е още благороден, добър и чувствителен. Заедно с това притежава изключително развито чувство за хумор, интелект и вроден аристократизъм. Владеещ всяко поведение, може да изиграе и най-трудната роля. Като партньор е надежден и страстен.


Слънце в Лъв и Асцендент Телец


Мъжът с тази комбинация цени удобството и лукса. Освен стремеж към материалното, той притежава и силно развито чувство за духовност. Неговото мнение по отношение на ценни произведения на изкуството понякога е с изключителна стойност. Роден аристократ и бохем, вътрешният му свят е възвишен, но и украсен с високи цели. Добродушен и състрадателен, той често е и много властен. Като партньор е нежен и търпелив.


Слънце в Лъв и Асцендент Близнаци


Приятелски настроен, този мъж е роден играч. Проявява вкус към блясъка на прожекторите и определено си пада по авантюрите и предизвикателствата. Остроумен и духовит, обикновено е търсен във всяка компания. Като партньор е страстен и всеотдаен, но и непостоянен.


Слънце в Лъв и Асцендент Рак


Тази комбинация увеличава чувствителността на Лъв. Спохождан от странни сънища, той е прозорлив. Заедно с това е всеотдаен към приятели и близки. Обикновено държи на семейните традиции и е лишен от лукавство. Срамежлив и непохватен на моменти, трудно завързва нови контакти. Като партньор е мил и щедър.


Слънце в Лъв и Асцендент Лъв


Тази комбинация дарява Лъв с много гордост, честолюбие, постоянство и желание за успех. Той предизвиква симпатии, където и да се появи. Притежава силно, завладяващо излъчване и впечатляваща осанка. Топъл и сърдечен, освен това благороден, смел и самоотвержен. Като партньор е много верен и всеотдаен.


Слънце в Лъв и Асцендент Дева


Този Лъв е практичен. Но и доста противоречив на моменти. Разкъсван е от множество дилеми, често бива разколебан в действията и му се налага да обуздава импулсите си. Понякога говори като две отделни личности. Но се опитва да бъде разумен и да намира точната мярка. Предвидлив е по отношение на парите и обикновено на него се пада планирането на семейния бюджет. Като партньор е грижовен.


Слънце в Лъв и Асцендент Везни


Този Асцендент придава на Лъва очарование и магнитизъм. Мъж с подобна комбинация гледа на света през розови очила и обикновено намира начин да преодолее трудните моменти. Той е весел и безгрижен. Лишен е от всякаква материална обвързаност. Непоправим оптимист и търсен приятел. Обича да живее ден за ден и парите често изтичат между пръстите му. Като партньор е щедър и любвеобилен.


Слънце в Лъв и Асцендент Скорпион


Този Лъв е много честолюбив, изключително властен и отмъстителен. Обича да командва, лесно се пали и понякога се заплита в интриги и разпри. Амбициозен е и държи на славата и успеха. Притежава силно собственическо чувство. Като партньор е верен, но и много ревнив.


Слънце в Лъв и Асцендент Стрелец


Стрелец зарежда Лъв с въодушевление и радостно очакване. Мъж с подобна комбинация в наталната си карта притежава весел нрав и е оптимист. Вярва в щастливата случайност и обикновено е голям късметлия. Обича пътешествията и искрено се вълнува от срещата с древни култури и цивилизации. Любознателен и лесно се впечатлява. Като партньор никога не е скучен.


Слънце в Лъв и Асцендент Козирог


Този Лъв е сериозен и солиден. Той рядко се усмихва. Проявяа търпение и усърдие. Обикновено предпочита действието пред празните приказки. Често е подценяван заради своята привидна мудност. Но въпреки това успява бавно, но сигурно, да се изкачи по стъпалата към успеха. Като партньор е верен и надежден.


Слънце в Лъв и Асцендент Водолей


Водолей и Лъв са противоположни знаци. Това обаче хич не означава, че природата на този мъж е двойствена. Напротив - той умее да се поучава от грешките си и да не ги повтаря. Надарен е със силна воля и обикновено успява да контролира емоциите си. Освен това е морален, честен и състрадателен. С вкус към пътешествията, притежава още богата култура и жажда за знания. Като партньор е много грижовен.


Слънце в Лъв и Асцендент Риби


Тази комбинация придава тайнственост и мистицизъм на мъжа Лъв. Той е увлечен от непознатите явления и окултните науки. Затворен е в свой собствен свят, където царува на воля. Там допуска само определени хора. Не позволява да бъде смущаван и обезпокояван от други. Любител е на силните усещания, които променят хората за миг. Обикновено е склонен към крайности. Като партньор е мил, но труден за разбиране.


Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да попитате нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова