Posted by : Мария Николова петък, 6 август 2021 г.


Две от най-важните положения в звездната карта на всеки от нас са позицията на Слънцето и позицията на Луната. Позицията на Слънцето на по-прост език наричаме зодия. Тя определя как се развива човека и към какво се стреми. Позицията на Луната по време на раждането показва емоционалността на човека. 


Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

Позицията на Луната добавя определен нюанс към характера на човека. Слънцето отговаря за външната изява, за това, което показваме пред другите, а Луната крие нашите вътрешни желания и чувства, инстинктите, с които сме дошли на тази земя.

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/


Комбинацията между Слънце и Луна е доста определяща за качествата, които притежаваме. Тя смесва външната изява с вътрешния ни свят. Ако сте представител на гордата и включваща се в социални събития зодия Лъв, например, а имате Луна в прикрития знак Рак, то вие ще намирате удоволствие в уютна домашна среда, далеч от светлините на прожекторите. Така ще бъдете в противоречие с това това, което се очаква от вас, заради зодията ви.

Нека прочетем за всички комбинации между Слънце в Лъв и Луна в друг знак.
Слънце в Лъв, Луна в Овен


Тези хора са взривоопасна смес от енергия и страст. От една страна са жизнени и енергични и притежават силна воля. А от друга са непостоянни, нетърпеливи, избухливи и властни. Освен това не зачитат никакви авторитети. Често стават жертва на измами, обаче, защото са твърде широкопръсти и наивни. Независимо от всичко, те са изпълнени с любов, която са готови да разпръскват наоколо и са достатъчно силни, за да се преборят с трудностите.


Слънце в Лъв, Луна в Телец


Тези хора обичат спокойствието. Понякога изпадат в такава летаргия, че нищо не е в състояние да ги накара да се размърдат. Ценители на лукса и разкоша, едва ли биха жертвали спокойствието си за нещо незначително. Въпреки това са готови да направят всичко за хората, които ги подкрепят и обичат. Зад техния властен поглед и привидно хладно излъчване често се крие вулкан от неугаснали чувства. Привързани са към дома и там прекарват по-голямата част от времето си. Ако искате да сте близко до тях, станете техен домашен любимец.


Слънце в Лъв, Луна в Близнаци


Тези хора са пълни с енергия и ентусиазъм. Освен това притежават доста пъргав ум и са безкрайно любопитни. Тяхното любопитство често ги тегли към центъра на събитията и ги кара да експериментират. Така се въвличат в редица скандални истории. Въпреки че играта понякога загрубява, те са достатъчно изобретателни, за да се измъкнат от всяка ситуация. Има опасност другите да се превърнат в един от експериментите им. Така че внимавайте!


Слънце в Лъв, Луна в Рак


Под царствената си външност тези хора крият много чувствителна душевност. Въпреки че са добронамерени и приятелски настроени, те предпочитат да не разкриват истинското си Аз, за да не бъдат наранени. Сякаш са издигнали стена около себе си, но зад нея продължават да се стремят към другите. Съзнават, че истинската сила е в това да преодолееш страховете си, а не да живееш с тях.


Слънце в Лъв, Луна в Лъв


При тази комбинация качествата на знака Лъв са умножени по две. Тези хора са благородни. Но и твърде властни. До голяма степен са и егоисти. Не обичат да се вслушват в чуждото мнение, тъй като винаги смятат, че тяхното е най-правилно. Обикновено никой не е в състояние да им се изпречи насреща, защото са готови да схрускат всеки дръзнал да мери сили с тях. Добре е да не правят на другите това, което не искат да се случи на тях.


Слънце в Лъв, Луна в Дева


Тези хора са земни, въпреки огнената си същност. Но земните блага не могат да ги съблазнят, защото притежават силно развито чувство за справедливост. Жизненият опит, който трупат през годините, обикновено дава своите плодове под формата на знания и мъдрост. Това ги прави добри събеседници, които знаят отговорите на много въпроси и са готови да ги споделят с другите. Изключително верни са към хората, които обичат. Доста са търсени като партньори.


Слънце в Лъв, Луна във Везни


Тези хора са светски личности. Обикновено са бляскави и чаровни. Но и много суетни. Въпреки това всеки би се радвал да е в тяхната компания. Точно те понякога диктуват модата на цяло едно поколение. Най-ценното им качество е, че винаи спазват определена мярка, знаейки докъде могат да се разпрострат. Те са просто личности с главно "Л".


Слънце в Лъв, Луна в Скорпион


Тези хора могат да бъдат наистина опасни под влияние на тази комбинация. Носейки знака на нещо фатално, обикновено притежават изключителна притегателна сила. В състояние са да превърнат всички около себе си в истински роби, ако решат. Още повече когато имат заложби на медиум и са отправили поглед към Вселената. Не ги предизвиквайте, защото са способни да ви изпепелят.


Слънце в Лъв, Луна в Стрелец


Тези хора са толкова лъчезарни и усмихнати, че всички ги определят като душата на компанията. Но едва ли някой подозира за скритите им страхове, които са причина да се стремят така силно да бъдат харесвани. Тяхната истинска същност със сигурност има не по-малки достойнства, от това да се правят непрекъснато на "веселяци", за да впечатляват другите. Освободете потиснатата им душевност и ще ги видите да се радват от сърце.


Слънце в Лъв, Луна в Козирог


Тези хора са като факла, която гори с отблясъците на мъдростта, за да разсее тъмнината наоколо. Жизнени са по природа. Въпреки това понякога са толкова лениви, че нищо не е в състояние да ги въодушеви. Предпочатат спокойствието пред риска и традиционното пред непознатото. Но все пак притежават достатъчно вътрешна сила, за да се справят с всяко предизвикателство, ако им се наложи. Душевните вълнения не са в състояние да ги сломят. Какво чакате тогава? Продължавайте напред заедно с тях!


Слънце в Лъв, Луна във Водолей


Тези хора притежават изключително силна воля. Нищо не е в състояние да ги сломи, независимо от трудностите и препятствията, които срещат по пътя си. Уважавани са както от приятелите, така и от враговете. Обикновено трудно се доверяват и предпочитат да не разкриват чувствата си. Подскажете им все пак, че са достатъчно наясно със себе си, за да преценят колко близо да допуснат някого, без да бъдат наранени.


Слънце в Лъв, Луна в Риби


Тези хора са странни. Понякога горят от желание да се докажат. Друг път са толкова заети с душевните си вълнения, че не им остава време за странични занимания. Често са в състояние да прекарват часове наред, анализирайки себе си и другите. От тях със сигурност би се получил отличен психолог или социолог. Освен това имат и заложби на медиум. Само дето противоречивият характер не им позволява да проявят нито едно от качествата си. Няма ли кой да им каже да се стегнат! Животът е пред тях и ги очаква с усмивка.


Още за зодия Лъв:Ако искате да научите повече за наталната луна и за това как се комбинира със слънчевия знак или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg. 
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова