Posted by : Мария Николова четвъртък, 30 юли 2020 г.

Какво е Асцендент?


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да научите от следната статия: Същност на АсцендентаКомбинации между Слънце Дева
и различните Асценденти


Всяка жена представител на зодия Дева е различна. Зависи от това къде са разположени планетите в нейната натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на нейното раждане. Асцендентът показва как изглежда тази дама в обществото, какво първо впечатление остава за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при жените от зодия Дева.

Слънце Дева и Асцендент Овен


Макар да е разумна и принципна, в тази комбинация Дева определено е взела от огъня на Овена. С горещо сърце и хладен ум, тя е същински тайфун. Ползва се с уважението на околните и тяхното неприкрито възхищение. Освен че е много амбициозна, тя е още бърза и категорична в решенията си. Като партньор е принципна и пряма.


Слънце Дева и Асцендент Телец


Преследваща бавно, но уверено, целта си, тази дама е практична и амбициозна. Често е заобиколена от множество приятели. Тя е великодушна и състрадателна. Във всички случаи вещите са от голямо значение за нея. Като партньор е пряма, но доверчива.


Слънце Дева и Асцендент Близнаци


Тази дама сменя непрекъснато настроенията си. Тя е странна и смущаваща. Има артистични способности и драматични наклонности. Амбициозна и духовита е. Като партньор е доста взискателна.Слънце Дева и Асцендент Рак


Непроницаема и мистериозна, тази дама е много чувствителна. Когато е обсебена от някаква идея, държи да я изпълни на всяка цена. Тя е упорита, а понякога дори коварна. Като партньор е строга и не обича да прави компромиси.


Слънце Дева и Асцендент Лъв


Доста раздвоена с огнен знак за Асцендент, тази Дева прибягва до какви ли не хитрини, за да запази първоначалната си същност. Но въпреки това нейният Асцендент Лъв постоянно внася огън и плам в земната ѝ природа. Най-често високомерна и властна, тази дама е амбициозна и трудна като партньор.


Слънце Дева и Асцендент Дева


Типичната Дева е силна и пробивна. Работлива и принципна е и обикновено бързо се изкачва по служебната стълбица. Залага на дискретността и хладнокръвието. Тя е още съвестна, със силно развито чувство за отговорност. Привърженик е на "чистотата" в човешките взаимоотношения. Като партньор е всеотдайна.Слънце Дева и Асцендент Везни


Асцендент Везни придава необходимата доза хармония на Дева и смекчава остротата на характера ѝ. Тя притежава вътрешна сила и много голяма интуиция. Унесена е в мечтите си. Умее да разпознава хората и бързо се ориентира в обстановката. Трудно се поддава на стрес и паника. Има много приятели и не е кариеристка. Като партньор е надеждна и отзивчива.Слънце Дева и Асцендент Скорпион


Тази дама може да е много опасна и отмъстителна. Тя е принципна и пряма. Но е склонна към лукавство. Добра актриса е и умее да взима това, което ѝ се полага. Освен това притежава остър и аналитичен ум. А амбицията ѝ е направо заразителна. Като партньор е много ревнива, със силно развито собственическо чувство.


Слънце Дева и Асцендент Стрелец


Този Асцендент внася малко естественост и грация в педантичната и организирана природа на Дева. В резултат се получава една доста интересна дама, чиято взискателност и критичност не са чак толкова дразнещи. Привърженик е на чистотата в отношенията, сериозността на думите и външното благоприличие. Тя притежава личен чар. В професията си е стриктна и целенасочена. Като партньор е разумна, но в никакъв случай скучна.


Слънце Дева и Асцендент Козирог


Това е една твърде разумна и волева Дева, ако изобщо може да се срещне неразумна представителка на тази зодия. Тя е амбициозна, но и любвеобилна, въпреки че изглежда хладна на пръв поглед. Не е лесно да се сближите с нея, защото не обича да парадира с чувствата си. Обикновено изисква много търпение и такт, но си заслужва, тъй като е изключително вярна като партньор.


Слънце Дева и Асцендент Водолей


Тази дама е склонна към ескцентрични прояви и преувеличаване на фактите. Тя обича да фантазира и да "доразкрасява" детайлите. Забавна и духовита, обикновено е "перлата" на всяка компания. Харесвана и желана, тя е още жизнена и енергична. Като партньор е силно критична и безкомпромисна.


Слънце Дева и Асцендент Риби


Лишена от пресметливост, коварство и злоба, тази дама е самокритична и склонна към самоанализ. Затворена и практична, тя се страхува от задълбочените контакти и обвързването. Достатъчно любвеобилна  е обаче, ако се отпусне. Като партньор е много мила и всеотдайна.

Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:
  • Попълните формуляра за контакт на сайта 
  • пишете на mary_nik@abv.bg. 
  • Потърсите и харесате страницата във Фейсбук:  
https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова