Posted by : Мария Николова понеделник, 16 ноември 2020 г.

 

Какво е Асцендент?


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да научите от следната статия: Същност на АсцендентаКомбинации между Слънце Скорпион
и различните Асценденти

Всяка жена представител на зодия Скорпион е различна. Зависи от това къде са разположени планетите в нейната натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните планети и други точки, с които борави астрологията, в момента на нейното раждане. Асцендентът показва как изглежда тази дама в обществото, какво първо впечатление остава за себе си. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при жените от зодия Скорпион.

Още за Скорпион:
Светът на Скорпиона


Слънце Скорпион и Асцендент Овен

Тази дама е жарка като пустинята и също толкова опасна. В нея можеш да изгубиш и тялото, и душата си. Тя е твърде амбициозна, за да остане незабелязана. Не признава пречки, ограничения и табута. Налага своите правила на играта. Обикновено е оригинална и атрактивна. Като партньор е доминиращата страна във връзката.


Слънце Скорпион и Асцендент Телец

Тази дама е потайна, мистериозна и загадъчна. Може да чака с години, докато разберете какво точно иска. Не е от типа хора, които се впускат презглава към целта си. Тя държи на своята свобода и независимост. Като партньор залага изключително много на търпението и здравия разум.


Слънце Скорпион и Асцендент Близнаци

Тази дама е много противоречива. Сама не знае какво иска. Водена е едновременно от хладния разум и горещото си сърце. За нея е съвсем естествено да допусне куп грешки по пътя към своето себеосъществяване. Въпреки това, след множество перипетии, тя винаги налучква правилната посока. Като партньор не ѝ липсват дързост и талант да провокира.


Слънце Скорпион и Асцендент Рак

Привърженик на дома и семейните традиции, тази дама е чувствителна и грижовна към близките си. Добър организатор е и обича нещата да стават по нейния начин. Освен това е много добра и при воденето на сметките. Като партньор зачита волята и желанията на другия.


Слънце Скорпион и Асцендент Лъв

Тази дама е пламенна и страстна. Устремена към успеха на всяка цена, без оглед на обстоятелствата, обикновено е силна и волева. Освен това около нея винаги има достатъчен брой поддръжници и приятели. Като партньор е доминиращата страна във връзката. 


Слънце Скорпион и Асцендент Дева

Тази дама е тиха и потайна. не обича мислите ѝ да стават достояние на случайни хора. Няма да я чуете да се оплаква или да търси помощ. Усърдна и работлива, тя е от онези жени, които смятат, че могат да се справят сами с проблемите, без да зависят от чуждото благоволение. Сантиментална е по природа, мила и всеотдайна като партньор.


Слънце Скорпион и Асцендент Везни

Тази дама се стреми към равновесие и хармония. Тя е противоречива по характер. Желанията ѝ обикновено са загадка за околните. Когато е наранена, тя е склонна към отмъщение или към проява на двуличие или инат. Опитва се да измери силата, която се крие в нея и другите. По този начин определя отношението си към тях. Като партньор е взискателна, но и щедра.


Слънце Скорпион и Асцендент Скорпион

Ангел или демон, девица или вещица, тази дама е мистериозна и загадъчна. За нея не съществува роля, която не би могла да изиграе и представи с пълен успех. Тя мечтае да е водеща фигура. Обикновено е амбициозна и сравнително лесно печели доверието на околните. Като партньор залага изключително много на баланса в отношенията.


Слънце Скорпион и Асцендент Стрелец

Тази дама умее да се раздава. Тя е весела и много популярна сред различните компании. Освен чувство за хумор, тя притежава още себеотрицание и смелост. Затова често успява да се издигне до неподозирани висоти. Всеки, който я е подценил - обикновено съжалява след това. Като партньор залага много на търпението и щедростта в отношенията. 


Слънце Скорпион и Асцендент Козирог

Тази дама винаги постига целта си. За нея не съществуват прегради. Тя притежава здрав разум и е изключително практична и далновидна. Като партньор е способна на големи жертви, но е твърде взискателна.


Слънце Скорпион и Асцендент Водолей

Тази дама е странна птица. Способна е да стигне до крайности, а след това да бъде образец за хармония. Обикновено е ескцентрична и много атрактивна. Надарена е със силен и остър ум. Ако ѝ се противопоставите, рискувате да станете жертва на нейната проницателност. Импулсивна, дръзка и чаровна, идеите просто бликат от нея. Тя умее да привлича и въодушевлява хората. Винаги е заобиколена от множество приятели, които я уважават и обичат. Като партньор залага много на баланса в отношенията и на своята независимост.


Слънце Скорпион и Асцендент Риби

Тази дама е тайнствена и мистериозна. Обича да провокира околните. Внимателно премерва всеки ход, обикновено е ловка и прецизна. Добра актриса е, която дотолкова се вживява в ролята си, че не разбира кога е започнала да играе себе си. Много влюбчива е и изключително взискателна към своя избраник. Той трябва да е най-великият мъж в историята на човечеството. Като партньор е доминиращата страна във връзката. 
Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:
  • Попълните формуляра за контакт на сайта 
  • пишете на mary_nik@abv.bg. 
  • Потърсите и харесате страницата във Фейсбук:  
https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова