Posted by : Мария Николова неделя, 15 ноември 2020 г.

 


Същност на Асцендента


Вероятно всички сте чували понятието Асцендент. Той се определя от часа на раждане на човека и показва знакът, който изгрява на Източния хоризонт в часа на раждането. Асцендентът представлява маската, която си слагаме когато сме навън сред обществото. Това е начинът, по който подхождаме към останалите, когато комуникираме с тях, особено за първи път.

Зодията представлява Слънчевия знак на личността. Тя разкрива какви са човешките стремежи и в каква посока следва да се развие човека, докато изминава своя земен път. А асцендентът показва как се движим в обществото, каква представа искаме да оставим у другите. Да речем, че сте зодия Козирог и по природа сте много амбициозни и обичате да работите по план. Но ако вашият Асцендент е Близнаци, то вие пак притежавате силно изявени козирожки качества, обаче в очите на другите изглеждате несериозни, вятърничеви и прекалено бъбриви.

Ако все още не знаете своя Асцендент, то има специфичен метод, по който може да го научите. Повече за Асцендента и начина за определянето му, може да прочетете в следната статия: Същност на Асцендента


Комбинации между Слънце Скорпион

 и различните Асценденти
Всеки мъж представител на зодия Скорпион е различен. Зависи от това къде са разположени планетите в неговата натална карта. По-просто казано - в кое съзвездие са се намирали небесните тела и други точки, с които борави астрологията, в момента на неговото раждане. Асцендентът показва как изглежда този мъж в обществото, какво е първо впечатление, което остава за себе си в очите на другите. Нека разберем повече за проявлението на 12-те различни Асцендента при мъжете от зодия Скорпион.


Слънце Скорпион и Асцендент Овен

Колкото и банално да звучи, този мъж винаги постига целта си - дори да трябва да чака години за това. По правило е упорит, работлив и много амбициозен. Устремен към материалното благополучие, а не към славата, макар да е меркантилен, често е със силен дух и богата душевност. Любознателен и интелигентен, обикновено е начетен и с познания в различни области. Като партньор е фанатично привързан и много ревнив. 


Слънце Скорпион и Асцендент Телец

Този мъж притежава велико търпение. Той е силен и не се спира пред нищо, когато е устремен към определена цел. В същото време е конструктивен, надарен с достатъчно енергия, ум и предпазливост, за да избягва нежеланите спорове и да не се забърква в неприятности. Способен е да изтърпи много, преди да избухне. Но когато това стане, е по-добре да не сте наблизо. Като партньор е отзивчив и мил.


Слънце Скорпион и Асцендент Близнаци

Този мъж крие редица противоречия в себе си. Той е изтъкан от изненади. Едновременно е склонен към насилие и помирение. Освен това трудно взима решение и е отмъстителен. Надарен е с много чар и индивидуалност, обича промените и често сменя настроението си. Неверен и склонен към внезапни решения, като партньор е непостоянен.


Слънце Скорпион и Асцендент Рак

Този мъж е с доста нестабилна психика. Често изпада в крайности. Склонен е към меланхолия и мрачни настроения. Освен това е критичен към околните и доста мнителен по отношение на новите контакти. Отговорен към работата си, обикновено е лишен от фантазия при изпълнение на поставените му задачи. Иначе е артистичен и одухотворен. Като партньор е верен и предан.


Слънце Скорпион и Асцендент Лъв

Това е убийствена комбинация, съчетаваща в себе си много чар и интелект. Този мъж е силен, царствен и аристократичен, много амбициозен и упорит. В същото време е аналитичен и умее да прескача стените, вместо да се блъска в тях. Достатъчно честолюбив, когато са засегнати интересите му е склонен към отмъщение. Не обича промените и хората, които се опитват да фамилиарничат с него. Като партньор е щедър и прям.


Слънце Скорпион и Асцендент Дева

Този мъж е практичен и рационален, държи на реда и чистотата. Взискателен и критичен е. Предпочита деловото поведение и се стреми всячески да защитава интересите си. Понякога е мнителен и отмъстителен. Но в работата си е упорит и енергичен. Като партньор е верен и благоразположен.


Слънце Скорпион и Асцендент Везни

Този мъж безспорно е чаровен. Но ВНИМАНИЕ!!! Често под спокойната му, привидно лъчезарна външност, се крие цял океан от противоречия. Той е страстен, но и агресивен. Впечатляващ, но и прикрит. Амбициозен, но и безскрупулен. Като партньор е хитър и изплъзващ се като пясък между пръстите.


Слънце Скорпион и Асцендент Скорпион

Този мъж изисква от нещата да стават веднага и да се случват със светкавична бързина. Въпреки това реакциите му са овладени, а погледът - хладен. Най-често стои на дистанция и успява да улови намеренията на хората. Като партньор е доста чудат и има внезапни хрумвания.


Слънце Скорпион и Асцендент Стрелец

Представителят на тази комбинация е типичен бохем, привърженик на лукса и удобството. Обикновено не обича промяната и се старае да запази нещата такива, каквито са. По отношение на околните е твърде краен в преценките си. Като партньор е верен, но и лесно избухлив.


Слънце Скорпион и Асцендент Козирог

Този мъж е стабилен и предприемчив. Най-често търпелив, изчаква подходящия момент, преди да настъпи към действие. Бавно, но сигурно се изкачва по стълбата на успеха и обикновено стига върха. Като партньор е верен и много грижовен.


Слънце Скорпион и Асцендент Водолей

Този мъж живее в свой собствен свят, където рядко допуска други обитатели. Той е дълбоко хуманен. Типичен гражданин на света, той е благоразположен към всеки, без значение от неговата обществена, социална и религиозна принадлежност. Като партньор е верен и добър.


Слънце Скорпион и Асцендент Риби

Този мъж е изключително прикрит и необщителен. Скептик е по природа. Опитва се да създаде своя теория за света и затова обикновено е зает с решаването на трудни загадки. Освен това винаги има собствено мнение и го защитава с невероятен фанатизъм. Въпреки че често страда от маниакална привързаност и е способен да измъчи някого с присъствието си, като партньор е много верен.

Ако искате да научите повече за Асцендента 
и как се съчетава той с вашата зодия (слънчев знак), 
може да отправите своите въпроси към нашия астролог. 
Предлагаме различни услуги като анализ на натална карта, 
провеждане на астрологични консултации,
изготвяне на хороскопи и прогнози.


Докоснете се до астрологията като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова