Posted by : Мария Николова събота, 14 ноември 2020 г.


Две от най-важните положения в звездната карта на всеки от нас са позицията на Слънцето и позицията на Луната. Позицията на Слънцето на по-прост език наричаме зодия. Тя определя как се развива човека и към какво се стреми. Позицията на Луната по време на раждането показва емоционалността на човека. 
Луната се свързва с емоциите и чувствата, със стремежа ни да бъдем в комфортна емоционална среда, с образа на майката, с вродените инстинкти и нужди, с които се появяваме на този свят. Тя оказва влияние върху всички знаци, преминавайки през зодиака. В рамките на два дни и половина Луната сменя своя знак. Може да използваме нейното движение в наша полза. Знайки, например, къде се намира тя спрямо нашия знак, може да получим информация за общия тон на емоциите, които вероятно ще изпитаме.

В момента на раждането ни, Луната се е намирала на определено място. Може да разберем през кой знак точно е преминавала. Луната в деня на раждането ни се нарича натална Луна. Всъщност думата "натален" се използва за позицията на всяка една планета към момента на нашето раждане. 

Позицията на Луната добавя определен нюанс към характера на човека. Слънцето отговаря за външната изява, за това, което показваме пред другите, а Луната крие нашите вътрешни желания и чувства, инстинктите, с които сме дошли на тази земя.

За да изчислим позицията на Луната са ни нужни дата, часа и място на раждане. След като въведем тези данни, в сайтовете по-долу (това са два примерни сайта, вероятно има и много други), може да разберем кой знак характеризира емоциите ни. И вероятно ще получим доста отговори за нашия характер, например защо имаме точно определен тип чувствителност, защо дадено нещо ни разтройва, а друго към друго сме напълно безразлични.

https://www.astro.com/
https://www.astrotheme.com/
Комбинацията между Слънце и Луна е доста определяща за качествата, които притежаваме. Тя смесва външната изява с вътрешния ни свят. Ако принадлежите към мистериозните и потайни Скорпиони, а имате Луна в общителния знак Близнаци, например, - то вие ще изпитвате вътрешна потребност да разговаряте и да обменяте идеи. А това е в противоречие с представата за вашата зодия - Скорпион.

Нека прочетем за всички комбинации между Слънце в Скорпион и Луна в друг знак.
Скорпион и Луна Овен

Тези хора са свръхамбициозни, нетърпеливи и избухливи. Освен това са големи егоисти- Обикновено минават през живота с пълна скорост, без да ги интересува колко катастрофи предизвикват по пътя си. А статистиката може да бъде направо главозамайваща. Способни на всякакви действия, те не само знаят как да постигнат целите си, а и как най-бързо да стигнат до тях. Не мислите ли, че се прекалено самонадеяни и самовлюбени!


Скорпион и Луна Телец

Тези хора са целеустремели. Те са в състояние да преследват целите си по всяко време. Често са готови да пожертват дори съня си, ако се наложи. Скептични и недоверчиви, обикновено трудно споделят намеренията си с другите. Оше повече когато са уверени, че могат да се справят сами в ситуациите. И това е така, защото звездите са ги дарили с достатъчно вътрешна сила.


Скорпион и Луна Близнаци

Тези хора са артистични и приказливи в тази необичайна комбинация. Нещо нехарактерно за техния слънчев знак, който предполага затворен и мълчалив характер. Подвластни на необичайното, те са в състояние да намерт достатъчно слушатели, които да впечатлят с умението си да говорят. Освен това обичат да театралничат. Понякога са готови на всичко, за да имат публика. Може би са родени за голямата сцена! Вие как мислите?


Скорпион и Луна Рак

Тези хора са чувствителни и притежават богата душевност. Освен това са надарени с голямо въображение, което ги спасява от сивотата на ежедневието и им помага да се съхранят. Въпреки че понякога не живеят в реалността, те са достатъчно амбициозни, за да постигнат целите си. Все пак ще трябва да се справят с чувството си за вина, което тази комбинция ще им внушава непрекъснато. Бъдете честни и открити спрямо тях.


Скорпион и Луна Лъв

Тези хора са изключително горди и властолюбиви. Родени да управляват, те са уверени в собствените си сили и възможности. Освен това знаят как да постигнат целите си и никога не се предават. Но понякога са толкова заслепени от своята свръхамбиция, че не виждат никой около тях. В такива моменти са в състояние да отслабят позициите си, въпреки качествата, които притежават. Може би ще заслужат мястото си на върха, когато станат по-толерантни и търпеливи в отношението си с другите.


Скорпион и Луна Дева

Тези хора са големи чистофайници. Сигурно затова държат толкова на чистите взаимоотношения. Освен това са прекалено критични към тези, които не споделят възгледите им. Обсебени от идеята за съвършенство, те винаги намират повод да смъмрят някого или да се оплачат от нещо. Тези хора определено имат нужда от повече спокойствие и оптимизъм. Може би тогава ще започнат да приемат и другите такива, каквито са!


Скорпион и Луна Везни

Тези хора са смесица от водния (Скорпион) и въздушния (Везни) елемент. Двата знака са управлявани съответно от Марс, бога на войната, и Венера, богинята на красотата и любовта. Хората с тази комбинация са уверени и наясно със себе си, но също така са мили и съобразителни с чувствата и нуждите на другите. Те са непоколебими и гъвкави едновременно. Не променят мнението си лесно, но когато осъзнаят, че чуждите разбирания и аргументи са правилни, тогава са готови на компромиси. 


Скорпион и Луна Скорпион

Тези хора притежават силен характер. За тях няма проблем да се справят с трудностите, които срещат по пътя си. Но понякога са склонни към депресивни настроениея и саморазрушителни тенденции. В такива моменти забиват жилото с отрова толкова дълбоко в себе си, че нищо не е в състояние да го извади от там. Подканвайте ги да гледат смело напред, дори да се чувстват самотни и отхвърлени от всички. Все пак това няма да трае вечно, нали!


Скорпион и Луна Стрелец

Тези хора са много импулсивни. Те са весели и дружелюбни, когато са в добро настроение. Но могат да бъдат доста невъздържани и избухливи, когато душевният им баланс е нарушен. Независимо от нагласата им обаче те са център на внимание, където и да се намират, защото винаги имат какво да кажат на другите. Родени с определена мисия, техният път обикновено е предначертан.


Скорпион и Луна Козирог

Тези хора са умни и трезвомислещи. Освен това притежават достатъчно воля и амбиция, за да достигнат върховете на своите възможности. Запазват самообладание и в най-критичните моменти. Обикновено нищо не е в състояние да ги извади от равновесие. Привърженици са на премерените и обмислени действия. Изчакват търпеливо своя триумф, без да се поддават на излишни емоции. Техните качества могат да намерят най-добро приложение в областта на бизнеса.


Скорпион и Луна Водолей

Тези хора притежават изключително силна воля. Готови са да отстояват себе си на всяка цена. Освен това винаги постигат целите си. Следват пътя, който са си избрали и нищо не е в състояние да им попречи да го извървят докрай. Още повече, когато ги уважават дори враговете им. Но животът е пълен с изненади. Дали нещо няма да изненада и тях?


Скорпион и Луна Риби

Тези хора са невероятно съчетание от силен дух и витална душевност. Въпреки че са миловидни и крехки на пръв поглед, обикновено са в състояние да се справят с всяка трудност и да преодолеят всяко препятствие по пътя си. Чувствителни са към проблемите на другите, отзивчиви и всеотдайни. Но понякога са наивни и склонни към необмислени действия. Пазете ги настрана от хазарта и алкохола.Ако искате да научите повече за наталната луна и за това как се комбинира със слънчевия знак или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg. 
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова