Posted by : Мария Николова четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Сезонът на въздушния Водолей приключи, за да даде път 
на нежните, емоционални и интуитивни Риби. 


Тези два знака красиво преливат един в друг. И Водолей, и Риби се фокусират върху хуманитаризма и обществото, само че по различен начин. Всеки слънчев знак винаги има на какво да научи предходния. А Рибите са специален вид учители. Възприели всички уроци на предишните 11 знака, те симпатизират и разбират всички неща, всички хора.
Енергията на този знак е чувствена и безгранична. Подобно на Водолея, разбива всички граници, но по един по-нежен и по-емоционален начин.
Време е да помислим кое от наученото по време на водолейския сезон може да намери своето приложение в сезона на Рибите. Как да съчетаем идеализма на Водолея със съчувствието и добротата на Рибите?

Сезонът на Рибите започва на 18 февруари и продължава до 20 март. Някои от дните в този период ще бъдат с подчертан рибешки характер. Например при Новолунието на 13 март общо 4 планети ще бъдат в съзвездието Риби - огненото Слънце, потайната Луна, любящата Венера и артистичния Нептун. 

Предстои месец на прошката, месец, през които ще се освободим от бремето на ежедневието и ще се доверим на божествения ред. Ще предадем контрола в чуждите ръце. Ще допуснем другите до себе си. Ще се жертваме и ще се носим на крилете на съдбата. Има много красота в знака Риби. През този период ще се приютим в свят на любов, изкуство, музика, духовност и природа.

Рибите не са перфектни, обаче. Имат си своя тъмна страна, както всеки един знак. Възможно е бягство от реалността, но по нездравословен начин - поддържане на токсични връзки, употреба на вредни вещества, неспособност да се откъснем от лоши навици. Може лесно да се скрием, да избягаме от отговорност, да забравим за себе си и да се втурнем да спасяваме някого, когато всъщност ние имаме нужда от спасение. Рибите нямат граници, което е чудесно що се отнася до проявата на интуиция и емпатия. Липсата на ограничения, обаче, може да има и пагубно действие. 

Когато Слънцето е в Риби, защитавайте себе си. Избягвайте да играете ролята на жертва, спасител или тиранин, защото така подхранвате демоните вътре във вас. А знакът на Рибите е носител на магичното, мистичното и божественото. Свързан е със законите на вселената.

Важни дати за периода 18 февруари - 20 март:

* 20 февруари - планетата на мисълта и общуването Меркурий приключва своето ретроградно движение и тръгва в директна посока. Това ще доведе до яснота в иначе объркващия сезон и ще ни приземи до известна степен.
* 27 февруари - Пълнолунието в земния знак Дева ще ни измъкне от дълбоките рибешки води и отново ще ни отрезви. 
10 март - красив съвпад на Слънцето и Нептун (и двете планети попадат в Риби). Той е израз на креативност и артистизъм. През този ден може да си починем от суровата реалност, да поплуваме, да танцуваме, да рисуваме или просто да помечтаем.


Автор на статията: Мария Николова, астролог

Ако имате нужда от астрологична консултация, изготвяне на личен хороскоп или на прогноза, може да се свържете с мен като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова