Posted by : Мария Николова сряда, 24 февруари 2021 г.

Венера преминава през знака Риби от 25 февруари до 21 март.

Планетата се чувства добре в това разположение, което позволява срещата между желанията на човешкото сърце и мистичния свят на фантазиите. 


Богинята на любовта напуска емоционално студения Водолей и ни носи повече романтика, нежност, състрадание, симпатия. Любовните чувства се задълбочават и стават по-силни. Сърцата ни имат нужда да се запълнят с поезия, с музика, със смисъл.


Вероятно ще се влюбите във всичко  до което се докоснете. Венера и знака Риби работят добре заедно. Показват наяве най-добрите качества на всеки от нас. Всичко е свързано с любов, страст и способността да виждаме как мечтите се превръщат в реалност.


Независимо от романтичния статус на всеки от нас, винаги изпитваме нужда да съчетаем своите желания с тези на друго човешко същество. Тези, които вече са във връзка, през този период ще бъдат по-страстни и нежни към своя партньор. Под влиянието на този транзит ще правят повече компромиси и ще появяват разбиране. 


В астрологията планетата Венера се свързва с втори дом, отговорен за ценностите, романтиката и ресурсите, както и за човешките сетива. Интуитивните способности се повишават, тъй като човешкото сърце и духовна реалност се свързват и вливат в емоционалното рибешко море. Знакът Риби е последния в зодиака. При него липсва логика и той управлява света, криещ се зад покривалото на така наречената 3D реалност. Предполага силна връзка със Създателя, повишено състрадание и разбиране за безусловна любов. 

Рибите са управители на мечтите, фантазиите и сънищата. При това разположение на Венера нашите съновидения може да носят скрит смисъл. Добра идея е да водим дневник на своите сънища. Вибрациите на знака Риби са тихи, но магнитезеращи. Въображението и мечтателността, които той носи в себе си често не могат да бъдат изразени с думи. Емоциите са простички, но също така са дълбоки и разтърсващи.

При Венера в Риби има вероятност да гледаме света през розови очила. Това е едно от негативните проявления на това разположение. Тъй като много неща не ни харесват в този свят, може да предпочетем да избягаме. Желанието да се скрием от реалността може да се изрази под формата на пристрастеност, отричане, илюзия, самозаблуда. Важно е бъдем здраво стъпили на земята, доколкото е възможно под това влияние, и внимателно да търсим истината. В противен случай има опасност да бъдем отнесени от силното течение на примамливото море на мечтите.

Автор на статията: Мария Николова, астролог

Ако имате нужда от астрологична консултация, изготвяне на личен хороскоп или на прогноза, може да се свържете с мен като:

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова