Posted by : Мария Николова вторник, 30 март 2021 г.


Пролетта чука на вратата, а с нея пристига и месец април. До 19 април Слънцето и Меркурий преминават през съзвездието Овен. При тях се намира и Венера, която на 14 април преминава в следващия знак - Телец. В резултат от движението на тези три планети през април, може условно да разделим месеца на две части. 

Сега нека проследим какво може да очаква всеки един от астрологичните знаци. 

Зодия Овен 

Скъпи Овни, април е вашият месец, тъй като голяма част от родените под знака отбелязват своя рожден ден. Казано на астрологичен език - всяка година от 20 март до 20 април Слънцето преминава през съзвездието Овен. Тази година допълнителна сила ви дават Венера и Меркурий, които в този период също се намират във вашия знак.

През първата половина на месеца вие сте по-смели и по-уверени в себе си. Искате да бъдете забелязани и оценени. Подходящо е да промените нещо във външния вид и държанието. Харесва ви да сте навън сред хората. Обърнете внимание на нуждите си. Проявете известна доза егоизъм. Все пак трябва да поставяте и себе си на първо място понякога. 

През втората половина на април фокусът се измества към финансите. Подходящо е да преразгледате приходите и разходите, да помислите за нов начин за печелене на средства, който да реализирате в бъдеще. Възможни са покупки, които в бъдеще ще увеличат стойността си. Спокойни и уравновесени, вие ще работите методично върху вече започнати дела. Новите начинания вероятно няма да имат голям успех.


Зодия Телец

Скъпи Телци, налага се още малко да почакате до идването на вашия сезон. А сега се възползвайте от буйната овенска енергия, която ви предоставя първата половина на април (докъм 19 април). 

Малко по-затворени сте в себе си. Големите компании ви изтощават. Имате натрупан емоционален багаж, от който трябва да се отървете, да прочистите съзнанието си. Ваш довереник е интуицията, която ви насочва в правилната посока. Захванете се с творческа дейност - тя ще ви помогне да изразите всички емоции, събрани във вас. 

След 19 април атмосферата се раздвижва, защото Слънцето и Меркурий започват преминаването си през Телец. А Венера е във вашия знак още от 14 април. Копнеете за повече внимание. Предприемете действия, с които да постигнете това - посетете салон за красота, бъдете чаровни и харизматични. Усилията ви няма да останат незабелязани. Започнете нови занимания, които ви карат да се чувствате добре. Поставете себе си над всичко останало. Сега е вашият момент! Бъдете дейни, смели, дръзки.... Себе си в целия ви блясък!


Зодия Близнаци 

Скъпи Близнаци, през първата половина на април ще бъдете фокусирани върху приятелствата. Общувате (реално и виртуално) често и обменяте идеи с хора, мислещи като вас. Имате разнообразни и интересни хрумвания, свързани с бъдещото развитие на човечеството и с желание ги споделяте. Привлича ви всичко нестандартно и различно. Проявявате своята независимост и самостоятелност. Въпреки че сте заобиколени от много приятели, вие запазвате известна дистанция и хладина в отношенията. Общуването е най-вече на интелектуално ниво, не прекалено интимно.

Във втората половина на месеца се чувствате уморени от общуването и предпочитате да прекарвате повече време насаме със себе си. Може да се отдадете на артистични занимания, да слушате музика, да танцувате, да рисувате. Време е за релаксация и освобождаване от мисли, чувства, натрупан стрес и негативна енергия. Починете добре и съберете сили за идващия сезон на Близнаците.

Зодия Рак

Скъпи Раци през първата половина на април вие сте концентрирани в работата. Искате да покажете на какво сте способни и да си спечелите добра репутация като професионалист. Възможно е да общувате с високопоставени личности и авторитети. Те ще дадат оценка на извършената от вас дейност. Може да ви похвалят, но може и да отправят градивна критика към вас. Интересува ви силно как сте приети от обществото.

През втората половина на април ще обърнете внимание на приятелите си. Ще търсите съмишленици сред тях, хора, които споделят вашите идеали за по-добро развитие на човечеството. Погледът ви е ориентиран към бъдещето. Впечатляват ви нестандартните и различни неща. Демонстрирате своята независимост и самостоятелност.

Зодия Лъв 


Скъпи Лъвове, през първата половина на месеца вие сте по-открити, по-общителни, споделяте своите вярвания и разбирания за живота. Искате да бъдете чути и да убедите другите да повярват във вашата истина. Изпитвате нужда да разширите кръгозора си, да пътувате, да се запознавате и срещате с нови, интересни хора, да опознавате непознати култури. Може да се запишете на курс за повишаване на квалификация или да помислите за образованието си. Гледате весело и оптимистично на живота и заразявате другите с добро настроение.

През втората половина на април ставате по-сериозни и се съсредоточавате върху кариерата и репутацията. Искате да блеснете в професионален план, да бъдат оценени вашите усилия. За качеството на работата ви може да се произнесат шефовете. Вероятно ще ви похвалят, но също така може да ви дадат насоки, в които да подобрите дейността си. Ще се натрупа стрес в този период. Опитайте да се натоварвате по-малко.

Зодия Дева

Скъпи Деви, до средата на април вие сте затворени и вглъбени в себе си. Изследвате проблемите в детайли и се опитвате да промените нещата, които не ви допадат. Възможно е да се захванете с дейност, която представлява страст за вас. Обърщате повече внимание на интимните отношения. Възможни са моменти на силна страст между вас и партньора ви. Ще боравите с парични средства, които споделяте с някой друг. Възможно е уреждането на заеми, дългове, завещания и прочие.

През втората половина на месеца се отпускате малко повече. Споделяте своите разбирания за живота с другите. Учите ги да вярват в доброто и да бъдат оптимисти. Може да се захванете с нещо ново - да се запишете на курс по дадена учебна дисциплина или на занимания, които ви носят забавление и радост. Но внимавайте - новите начинания в този период може да бъдат краткотрайни и да не ги докарате до край.

Зодия Везни

През първата половина на април ще бъдете съсредоточени в отношения с партньорите - независимо дали става на въпрос за интимен или делови партньор. Възможно е да подобрите отношенията си с някого. Избягвате конфликтите. Проявявате съобразителност и дипломатичност. Търсите и намирате красотата навсякъде около вас. Може да посетите салон за красота и да си погрижите за външния си вид.

През втората половина на месеца ставате по-сериозни и затворени в своите емоции и чувства. Около вас витае тайнственост. Захващате се с дейности, които представляват страст за вас. Интересувате се от същината на всеки въпрос. Повърхностните разговори, занимания и отношения ви отблъскват. Възможно е да се занимавате със споделени финанси, да уреждате заеми, да плащате данъци, да получите наследство.

Зодия Скорпион

Скъпи Скорпиони, през първата половина на месеца сте концентрирани в работата си. Търсите начини да подобрите работната среда. Нямате нищо против да се трудите усърдно. Предпочитате да работите сами, но в полза на другите. Мислите повече за здравето си. Може да промените начина си на живот или дневния ви режим - да се захванете със спорт или да се храните по-здравословно. Ако обмисляте да си вземете домашен любимец, сега е подходящият момент.

През втората половина на април ще се концентрирате върху отношенията с партньорите, с които живеете или общувате ежедневно. Харесва ви общуването на четири очи. Не ви привличат големи компании. Готови сте на компромиси и избягвате конфликтите, само и само да се запази разбирателството. Вашето поведение отразява чуждото отношение към вас. Може да отделите време за разкрасителни процедури или да подобрите естетическия вид на жилището ви.

Зодия Стрелец

Скъпи Стрелци, през първата половина на април сте артистично настроени. Искате да общувате, да впечатлявате другите с вашите таланти и колоритната ви личност. Егото ви се засилва. Ходи ви се на партита, на културни събития. (Което ще е малко трудно при текущата ситуация.) Прекарвате повече време с децата или с хора, които са позитивни и млади по душа.

През втората половина на април ви писва да сте център на вниманието и предпочитате да се трудите. Търсите нови начини да подобрите работната среда, да работите по-ефективно. Мислите рационално, склонни сте да пестите. Може да се захванете със спорт, да започнете диета и като цяло да се погрижите за здравето си. Посетете специалист, ако имате здравословни проблеми. Погрижете се за домашния любимец, ако имате такъв.

Зодия Козирог

Скъпи Козирози, през първата половина на април сте съсредоточени в семейните занимания. Предприемате дейности по подобрение на семейния дом - ремонтиране, купуване на нови мебели, освежаване. Целта е да създадете удобна среда за живот за вас и вашите близки. Прекарвате повече време у дома, грижейки се за семейството. Готови сте да изслушате техните проблеми и да предложите решение.

През втората половина на април излизате от вкъщи и търсите чуждото внимание. Самочувствието ви се повишава и искате да бъдете забелязани, да бъдат оценени вашите таланти, да се чува думата ви. Посещавате различни социални събития. Търсите забавление. Може да обърнете повече внимание на децата, да поиграете, да се веселите с тях.

Зодия Водолей

Скъпи Водолеи, през първата половина на април ставате доста общителни и дейни. Ще разговаряте и обменяте идеи с колеги, съседи, роднини. Леко хаотични сте. Захващате се с много неща наведнъж и никое не завършвате докрай. Възможни са бизнес пътувания на кратки разстояния. Ще имате успех, ако се занимавате с търговия, технологии или медии.

През втората половина на април се концентрирате повече в семейството и семейния дом. Стремите се да създадете удобства и уют на вас и вашите близки. Може да направите пролетно почистване, да приберете зимните дрехи, да започнете ремонт и освежаване на жилището. Предпочитате да си стоите вкъщи при семейството.

Зодия Риби

Скъпи Риби, вашият сезон приключи, за да даде път на пролетните Овни. През първата половина на април обръщате внимание на финансите. Обмисляте начини за повишаване на приходите ви. Работите бавно и методично върху вече започнати начинания. Не се препоръчва да се захващате с нови проекти. Само помислете в бъдеще как да реализирате финансовите си планове. Привлечени сте от луксозни предмети. Може да купите вещи, които с времето да повишат цената си. Харесва ви да глезите сетивата си. Запалете ароматни свещи, пуснете си любима музика, поглезете се с отпускаща вана или релаксиращ масаж. 

През втората половина на месеца ставате по-общителни и открити с другите. Търсите разнообразие и бягство от скуката. Еднообразното ежедневие ви отегчава. Трудно се придържате към график и спазване  на срокове. Захващате се с много неща, но не довеждате нито едно до край. Възможни са кратки работни пътувания или такива, свързани с лични задачки. Успешно боравите с техника. С търговията също се справяте. Енергични и дейни сте.


Това е хороскопът за април. Въоръжете се с търпение, тъй като настоящата криза ще продължи да ни ограничава в определена степен. Хубавото е, че пролетта е тук. Природата се събужда за живот и ви приветства да сторите същото. Насладете се на слънцето и на топлото време. Докоснете се до  майката природа!Автор: Мария Николова, астролог
За консултации може да се свържете с мен на mary_nik@abv.bg 
или в страницата във Фейсбук: 


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова