Posted by : Paynera събота, 10 април 2021 г.


Новолунието този месец е в знака Овен и ще се случи на 12 април около 5:30 сутринта. Новолунието няма да е никак лесно за нас този път. 

Управителят на Овен, войнът Марс, преминава през знака на вечно ангажираните Близнаци и сключва неблагоприятен аспект с отнесения и замечтан Нептун. Овен носи амбиция, страст, активност, но лошата връзка с Нептун му пречи да реализира тази енергия по правилния начин. Марс в Близнаци е умен, подвижен и много способен, но в същото време е хаотичен и емоционален под въздействието на Нептун в знака Риби. 

Новолунията по принцип се свързват с поставянето на начало, започване на нови проекти, промяна в положителна посока за всеки от нас. Сега ни е малко по-трудно да решим откъде и с какво да започнем. Трудно поемаме юздите на живота си в ръце. Овен кипи от енергия и сила, тъй както пролетта се събужда за живот. Въпреки това се чувстваме някак уморени, липсва ни желание за каквото и да е, лесно губим интерес към новите начинания.

За наша радост Марс в Близнаци се свързва по хармоничен начин с Юпитер във Водолей. Този аспект ни насърчава да използваме въодушевлението на Овен, за да помогнем на другите, да се занимаваме с образование или социални дейности. Вместо да разчитаме само на себе си, както овенската енергия повелява, подходящо е да се присъединим към кауза за постигане на определени обществени цели. В ума ни може да възникнат идеи, които да споделим с останалите и да ги реализираме заедно. Все пак ние, хората, сме нищо без помощта на приятелите.

Пълнолунието в Овен ни помага да изразим енергията си по творчески и алтруистичен начин. Добре е да се фокусираме върху бъдещето, защото действията, които започваме сега ще достигнат своя край след 6 месеца (20 октомври), когато е Пълнолунието в Овен.

Моят съвет е да си почивате в дните около Новолунието в Овен. Търсете знак от вселената, че сте поели по прав път в живота си. Не бързайте и не настоявайте нещата да станат тук и сега (под влияние на буйната енергия на Овен). 

Луната не е самичка в знака Овен. Там са още Слънцето, Венера и Меркурий. Последните две планети ни помагат в известна степен, защото ни насърчават да бъдем искрени и да говорим от сърце и душа. Само това може да ни спаси от лошото влияние на аспект между Луната в Овен и Плутон в Козирог. Аспектът е неблагоприятен, защото води до ситуации, в които сме подтиснати и не можем да изразим волята си. Наивността на Овен може да се загуби в манипулациите на Плутон. Честността е единствения водач към светлината.

Напрегнатите аспекти между планетите по време на Новолунието в Овен не бива да ви плашат. Насочете енергията си в конструктивна и състрадателна посока, вместо да потъвате в драма и разочарование. Когато предприематe действия, първо се уверете, че постъпвате етично и оставате верни на себе си. 

Още за движението на ЛунатаНоволунието в Овен и зодиите


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Овен върху нас. Сега нека погледвам какво е индивидуалното влияние, което оказва това събитие, върху отделните астрологични знаци. А ако знаете Асцендента си, може да четете не само за слънчевия знак (зодията), но и за съответния Асцендент.


Що е то Асцендент? Как се определя?


Зодия Овен/Асцендент Овен: Нов имидж!


Новолуние в Овен

По време на Новолунието във вашия знак е подходящо да  си създадете нов имидж. Отидете на фризьор, направете си хубав маникюр или сменете гардероба си. Направете така, че да изглеждате в най-добрата си форма и несъмнено ще се почувствате по-добре. Ще повишите своето самочувствие и цялостния ви подход към живота ще се промени. Може също да поработите и върху вътрешната си красота. Ако имате навика да криете душевността си от останалите, сега е време чрез вътрешна и външна промяна да покажете каква личности сте. Енергията ви е по-силна от обичайното. Харесва ви да сте заети и ангажирани. Изпитвате силно желание да опитате нови неща, да срещате нови хора, да имате нови преживявания, да бъдете по-смели и дръзки. Може да опитате нещо, за което не ви е достигал кураж досега. Имате усещането, че може да се справите с всичко. Харесва ви вниманието да е насочено към вас. 

Зодия Телец/Асцендент Телец: Душевна почивка!

Новолуние в ОвенВремето около Новолунието в Овен е подходящо да станете доброволец в някоя кауза или да помагате на другите. Възможно е да разкриете някаква тайна. Внимавайте какво казвате, защото има опасност да кажете нещо ненужно. Липсва ви желание да бъдете в светлината на прожекторите. Предпочитате да заемете задна позиция или да замълчите, докато вършите необходимото. Уверете се, че когато общувате сте открити и честни и че другите също са честни с вас. Вероятно искате да прекарате известно време сами и да работите върху себе си. Дайте си нужното време за почивка. Отървете се от всичко, което ви разсейва. Новолунието дава възможност да прочистите ума си и да се излекувате. Използвайте тази енергия, за да се докоснете до вашата душевност. Следващото Новолуние през май ще ви въздейства много по-силно и ще ви направи по-енергични и дейни, тъй като то ще бъде във вашия знак.


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци: Време за приятели!


Новолуние в Овен

По време на това Новолуние вероятно ще прекарате повече време с приятелите си. Когато общувате с тях или с някой нов познат, вашата честност ви прави изключително симпатични. Възможно е да проявявате повече емоции от нормалното пред най-близките. Не се притеснявайте от този факт. Може да се окаже, че те са много по-отговорни към вас, отколкото смятате. Бъдете общителни, както в личен план, така и в професионален. Разширете своята мрежа от приятели и бизнес контакти. Подходящо е да се присъедините към нова организация или група, особено ако е свързана с оказване на помощ и развитието на човечеството. Искате да помагате на другите, но някак индиректно -  като дарите пари, например, а не чрез среща очи в очи. Проявите интерес към хора, напълно различни от вас, като бъдете по-толерантни и открити. Използвате енергията, за да се докоснете до своите мечти. Преценете къде искате да стигнете в бъдеще. Всички ваши надежди и желания са на фокус сега. Някои от тях може да се реализират, други - да се окажат безсмислени, трети - да се изменят.

Зодия Рак/Асцендент Рак: Развитие в кариерата!

Новолуние в ОвенТова Новолуние в Овен може да ви донесе развитие в кариерен план, промяна в посоката, която сте избрали. Също така може да бъде индикация, че е време да общувате с висшестоящи хора. Представете себе си във възможно най-добра светлина, тъй като вниманието на другите е насочено към вашата личност повече от обикновено. Може да следят от близко вашата работа и постижения. Трудно е да скриете нещо, затова се опитвайте да бъдете максимално ясни и честни. Ако има клюки по ваш адрес, запитайте се каква е причината. Идеално време за повишаване на заплатата или заемане на нов пост. Имате достатъчно енергия, за да реагирате адекватно на тези събития. Ще бъдете доста ангажирани, но ще се справите с всичко успешно. Не се нагърбвайте с цялата работа. Споделете отговорността с другите. Може да изпитате силен стрес, породен от вашата ангажираност. Фокусирайте се върху най-важното. Ще се изменят вашите дългосрочни професионални цели. Стават по-реалистични и осъществими и ще ви помогнат да напреднете в работата и живота.


Зодия Лъв/Асцендент Лъв: Бъдете изследователи!

Новолуние в ОвенПо време на това Новолуние в Овен ви се иска да разширите ума и живота си като изследвате нови култури, начини на живот и перспективи. Не сте доволни от сегашното положение и копнеете за нови събития. Настроени сте приключенски и искате да достигате до границите на ума си. Може да изживеете духовна промяна като изследвате своите вярвания и ги споделяте с другите. Възможно е да отидете на дълго пътуване по работа или да прекарате известно време на нови места, сред нови хора, да се запознаете с чужда култура, да опитате екзотична кухня. Това Новолуние не е подходящо за дългосрочни планове. Не се ангажирайте с нищо, което изисква прекалено голяма отговорност в бъдеще. Не се занимавайте с дела, включващи работа с детайли, тъй като сега се интересувате от цялостната картина. Ако сте писатели, използвайте енергията, за да работите по своите творби.


 

Зодия Дева/Асцендент Дева: Време за трансформация!


Новолуние в Овен

Новолунието в Овен за вас е свързано с чуждите пари (дългове, данъци, споделени финанси). Време е да изплатите дълговете си или да изисквате да ви върнат пари, които сте дали на заем. Може да сключите договор за кредит, но само ако наистина се нуждаете от това. Възможно е да преживеете някакъв вид трансформация в живота ви. Не е казано, че ще се отървете от всичко ненужно. А може да направите така, че нещата да се променят и да започнат да работят във ваша полза. Сексуалният ви апетит може да се повиши тези дни, но кратките авантюри не са по вкуса ви. Имате нужда от силна и дълбока емоционална връзка с партньора ви. Подхождате към всичко с дълбочина и сериозност. Гледате под повърхността и ако не откриете нищо там, се изпълвате с разочарование. Може да чувствате сякаш душата ви е малко по-мрачна от обикновено. Вероятно се борите вътрешно със самите себе си.


Зодия Везни/Асцендент Везни: Нужда от партньор!

Новолуние в ОвенТова Новолуние в Овен акцентира върху романтичните и професионални отношения, и върху враговете. Става на въпрос за откритите врагове – тези, които признавате, че не ви допадат. Може да подобрите съществуващите връзки с хората и да ги превърнете във важна част от живота си. Все пак всяко едно партньорство ни помага да израснем по някакъв начин. Добре е да преосмислите идеята за интимност и как да я съчетаете с нуждата от независимост. В бизнес отношенията може би имате нужда от партньор, който да ви помогне да осъществите плановете си. В дните около Новолунието се справяте добре с преговорите и подхождате с честност. Емоциите ви са силни във връзка с партньорствата. Не се чувствате комфортно сами. Предпочитате да общувате на четири очи с лоялен и искрен партньор.


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион: 

Погрижете се за здравето!

Новолуние в ОвенТова Новолуние в Овен за вас е свързано с грижата за физическото тяло и за умствената уравновесеност. Време е да опитате нова диета или да промените обичайния си режим. Уверете се, обаче, че ще бъдете сериозни и няма да се откажете от наложените промени след две седмици. Внимавайте да не се вманиачите в мисълта за здравето. Правете всичко с мярка. Опитайте се да възстановите нарушения ред и баланс в някои сфери от живота. Не бъдете неорганизирани и разпилени. Погрижите се малко по-добре за домашния си любимец. А ако нямате такъв, сега е подходящо да си вземете. Изпитвате нужда да нанесете промени в работното си място. Само внимавайте да не направите нещо, за което ще съжалявате после. Може да ви завладее импулсивността и изведнъж да се окаже, че сте напуснали работата си ей така от каприз. Новолунието ви подтиква към промени. Преди да ги осъществите, обаче, се уверете, че са осъществими и положителни.


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец: Смях, веселие и още нещо!


Новолуние в Овен

Времето около това Новолуние в Овен е подходящо за забавления. Посетете незабравимо парти,  упражнявайте дадено хоби, позволете на творческия заряд да ви завладее. Искате да излизате повече навън. Усамотението не е вариант в момента. Привличат ви занимания, носещи радост и удовлетворение. Искате да творите нещо, независимо дали е свързано с изкуството или с друга сфера. Акцентът при вас е поставен върху любовта и романтиката. Възможно е да започнете да се срещате с нов човек, а ако сте обвързани, ще внесете повече романтика в отношенията. Ако сте си харесали някого, защо не го поканите на среща. Може пък просто да се мотаете и да общувате с различни хора. В това няма нищо лошо. Ще прекарате повече време с децата си, ако имате такива, или в компанията на хора, които са млади по душа. Свържете с детето вътре във вас. Бъдете игриви и безгрижни. Покажете смелост и увереност. Държите на одобрението на другите хора.


Зодия Козирог/Асцендент Козирог: 

Грижи за дома и семейството


Новолуние в Овен

За вас това Новолуние е свързано с грижа за семейството и дома. Може да направите някои подобрения към домашната обстановка (да купите нови калъфки, да смените тапетите, да съборите някоя стена, ако се налага). Разчистете дома и личното си пространство и ще се почувствате значително по-добре. Изпитвате нужда да прекарате повече време с близките си, да стоплите поохладнели отношения, да разкриете истинските си чувства. Емоциите се задълбочават и търсите по-голяма близост, както и силна група от поддръжници, която да ви защитава, когато сте уязвими. Интуицията ви вероятно е по-силно развита сега, затова се вслушайте в нея. Новолунието в Овен подкрепя покупко-продажбата или смяната на жилище. Предпочитате да сте ангажирани с най-различни дейности. Използвайте енергията, за да правите дългосрочни планове и да работите по осъществяването им.


Зодия Водолей/Асцендент Водолей: Време за общуване!


Новолуние в Овен

По време на Новолунието в Овен непрекъснато общувате  с хора, независимо дали лично, по телефона, чрез компютъра и пр. Информацията лесно достига до вас и може да я съберете и подредите прилежно в ума си. Вършите ежедневните задачи, без да изпитвате досада или натоварване. Дори ще изпитате скука от факта, че няма достатъчно неща, с които да сте ангажирани. Взимайте бързи решения, защото прекаленото премисляне на един и същ въпрос води до още по-голямо зацикляне. Просто решете какво искате и продължете напред. По време на това Новолуние може би ще искате да разширите мисълта си и да научите нещо ново. Да подхранвате ума си с интересна информация е средство против скуката. Възможно е да прекарате повече време с нови познати или да възстановите връзката с приятел, с който отношенията куцат напоследък. Вероятно дните около Новолунието ще бъдат запълнени от пътувания на кратки разстояния. Може пък да предприемете някаква дейност, с която да бъдете полезни за средата, която обитавате. Например да помогнете на нуждаещите се от квартала, или да направите оборка на полянката срещу блока.


Зодия Риби/Асцендент Риби: 

Повишение на доходите и покупки


Новолуние в Овен

От една страна Новолунието в Овен може да ви донесе силно желание да повишите доходите си и ще имате възможност за това. От друга страна - може да се втурнете във важни покупки, които не предприемате всеки ден. Ако се налага да харчите пари, помислете дали е наистина наложително, за да не съжалявате после. Бъдете внимателни, тъй като сте склонни към импулсивни покупки. Ако обаче ви предстои покупка, която сте обмисляли от дълго време, сега е подходящо да я направите. Планирайте добре бюджета и се придържайте към него. Чувствате се по-ценни и работите върху личностното си израстване. Искате да се докоснете до сетивата си и търсите физическа стимулация. Възможно е до толкова да се потопите във физически удоволствия, че да загубите мярка и да прекалите.


 Автор: Мария Николова, астролог

Ако ви допадат моите статии и искате да научите повече за астрологията, ако искате да получите свои собствен астрологичен профил, ако търсите отговори на важни за вас въпроси...

свържете се с мен на e-mail: mary_nik@abv.bg 

или изпратете съобщение в страницата във Фейсбук: 

https://www.facebook.com/maria.astro3.net


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова