Posted by : Paynera сряда, 21 април 2021 г.


Тази година Марс минава през знака Рак от 23 април до 11 юни. 


Когато война Марс навлезе в знака Рак, сякаш желязото се среща с водата. Директното действие на мъжкия принцип се противопоставя на пасивността на женския. Общо казано Ракът е родината и управлението, затова Марс в този знак може да предизвика социално недоволство и стачки. Преминаването на Марс през Рак има "лоша репутация", защото създава напрегнати ситуации, с които ни е трудно да се примирим.

Когато Марс е в Рак, ние преследваме интересите си страстно, но избягваме директния подход. Нашите цели и планове са подвластни на смяната на настроенията ни и непостоянство. Заемаме защитна позиция, вместо да проявим агресия. Голяма част от това, което правим, зависи от настроението ни към текущия момент.

Позитивни страни: голямо въображение, партиотизъм, желание да направляваме семейството си, създаване на приятна домашна атмосфера, подобряване на условията на живот.

Негативни страни: докачливост, липса на търпение, деспотично отношение към семейството. Неконтролируемо въображение, склонност към пристрастяване. В здравословен план, стомашна болка, язва, гастрит.

Статии за зодия Рак

Марс в Рак и зодиите
Нека разберем какво е влиянието на този транзит върху 12-те астрологични знака. Ако знаете своя Асцендент, може да прочетете и за него. 

Зодия и Асцендент Овен

Марс е планетата-управител на вашия знак. Нейното действие обикновено ви приканва към активност и ви излага на риск във всички области. При Марс в Рак вие се чувствате ограничени. Имате чувството, че се движите в омагьосан кръг. Не е добре да реагирате, както обикновено правите - като се изправите гордо и отказвате да промените мнението си. Това само ще напрегне още повече ситуациите. Чували ли сте за водене на преговори? Използвайте естествения си чар и мътните води на водния знак Рак ще върнат отново образа ви на победител.

Зодия и Асцендент Телец
Под влияние на този транзит се занимавате със семейни истории и административни документи. Вероятно трябва да уредите издръжката на децата или пък ваша далечна леля ви споменава в завещанието си. Имате чувството, че животът ви е свързан само с бюрокрация и попълване на документи. Но най-много се дразните от онези хора, които се чувстват длъжни да налагат мнението си. Фокусирайте се върху приоритетите си и бъдете реалисти. Защото Марс в Рак може да ви накара да се реете в света на мечтите и да събуди естетическите усещания и желанието ви за живот. Вкусно ястие с приятел ви се отразява добре, но ако прекалявате с хубавите неща, тялото ви може да си отмъсти на по-късен етап.


Зодия и Асцендент Близнаци

Под влияние на транзита на Марс в Рак ви се струва, че колеги не се впечатляват от вашето чувство за хумор, както обикновено. Имате чувството, че живеете в аквариум, в който хората се разминават без да обелват и дума. Или може би на вас не ви се слушат чуждите истории. Тази атмосфера ви кара да се задушавате и да копнеете за глътка чист въздух. Не се тревожете! Нещата ще дойдат на мястото си, когато срещнете интересна личност, която ви очарова и показва нови светове. Освен това най-накрая сте готови да напишете своите мемоари или да си направите семейно дърво. Нямате време да скучаете!


Зодия и Асцендент Рак

Чувствате ли как нещо ви изгаря отвътре? Кажете веднъж завинаги какво мислите и всичко ще се подобри. Не е нужно да разчитате на хората около вас. Нормално е да искате да се погрижите за всичко у дома сами и е крайно време да поставите някои граници. Опитайте се да запазите спокойствие, за да не бъдете обвинени в агресивно поведение. Обикновено не реагирате когато се налага, а когато ви попитат защо, вие се разстройвате. Марс в Рак, вашият знак, ви засяга директно. Той ви дава средствата, с които да отстоявате себе си и да накарате другите да ви уважават в професионален и личен план. Възползвайте се от това влияние.


Зодия и Асцендент Лъв

През следващите 49 дни Марс е в Рак, знака управляван от Луната (символ на женското начало), а пък вашият знак Лъв е управляван от Слънцето (символ на мъжкото начало). Ще ви се наложи да покажете вашата нежна, грижовна, състрадателна страна и да обърнете внимание на близките си. Възможно е да ви възложат важна, но рискована мисия. Или пък семейството ви отказва да се съобрази с ценните за вас неща. Нямате сили да се противопоставяте и намирате положението си за не особено добро. За нещастие ще трябва да покротувате известно време, докато това влияние премине. Бъдете търпеливи и дискретни. Силата на Марс ще бъде отново на ваша страна, когато планетата премине във вашия знак на 11 юни.


Зодия и Асцендент Дева

Вие сте съвестни и имате око за детайлите, а Марс в Рак подсилва идеята за оказване на помощ удома. Този транзит ви позволява да направите планове за бъдещете като осъществите стара мечта. Може да обмислите обучение в областта на здравеопазването и оказването на първа помощ. Не пренебрегвайте ограниченията. Нужна е безупречна организация, за да постигнете целта си. Ако търсите сродната си душа, сега е време да изпробвате късмета си, но бъдете ясни със себе си. Възможно е човекът, към който проявявате интерес от доста време, да не отговаря на вашите сигнали.

Зодия и Асцендент Везни

През следващия месец и половина често ще сменяте настроението си. Постоянно ще преминавате от смях в сълзи, а това не ви устройва. Също така на моменти ще губите вярата си и ще изпитвате разочарование. Ако се налага да чакате за подписването на важен договор или за осъществяването на даден план, проявете търпение. Възможно е нещата да се проточат. Хубавите неща се случват на онези, които умеят да чакат. Транзитът на Марс в Рак може да ви донесе приятелска подкрепа. Вашият чар е непоколебим и всичко, до което се докоснете, се превръща в злато.

 
Зодия и Асцендент Скорпион
През следващия месец и половина отказвате да се предадете и давате на всеки заслуженото. Вие, които използвате логиката си при всички обстоятелства, знаете, че в един момент ще достигнете до съгласие с опонентите си. Марс в Рак повишава желанието ви да се изправите срещу целия свят и затова трудно разграничавате истината от лъжата. Починете си, изживейте емоциите си и мислете по-малко. Така ще възстановите своето спокойствие.
Зодия и Асцендент Стрелец

Когато Марс е в Рак, вие предпочитате да останете вкъщи, вместо да изследвате непознати територии. Това не е обичайно за вас, затова използвайте това влияние, за да освежите обстановката в дома си. Със сигурност някой от вашите многобройни приятели ще ви помогне в това начинание. Имате желание за обновление и занимание с нещо ново. Сега е времето да опитате йога или индийска кухня, да обогатите своя опит и да зарадвате тези около вас.

Зодия и Асцендент Козирог

Сякаш страдате от липса на движение в живота си. Спокойно, имате предостатъчно енергия, просто е нужно да решите в коя посока да я насочите. Идеята за смяна на работата или жилището ви се струва добра, но още не може да се решите. Не се тревожете. Нещата ще се изяснят от самосебе си. Докато Марс преминава през Рак, сериозният Козирог ще се превърне във весела, препускаща козичка.


Зодия и Асцендент Водолей:

Ставате още по-активни в социалния живот под влияние на този транзит. Вие сте навсякъде и общувате с всички. Нещастието на другите ви се отразява и искате това да е ясно. Марс в Рак ви подтиква да участвате в социални каузи. Това от една страна е хубаво, но помислете и за своите близки. Може да ви изпращат тайни сигнали, че страдат от вашето пренебрежение. Ако не доловите тяхните емоции навреме, ще се наложи да понесете неблагоприятни последици.Зодия и Асцендент Риби:

Насилственият ефект на Марс в Рак трудно може да ви засегне. Вие така или иначе вече сте се отнесли в спокойни води, доста спокойни при това. Марс е във воден знак, а вие също сте представители на тази стихия. Продължавате да плувате по течението без да се вълнувате от семейните разправии. Не обръщате внимание на смяната на настроенията и злободневните теми. Любимите ви хора знаят за магическата ви способност да забравяте ставащото около вас и дори не ви закачат. Знаем, че воденето на преговори е силна ваша черта. Може да се опитате да повишите глас, просто за да видите какъв ефект има това върху другите.Мария Николова, астролог

Ако ви допадат моите статии и искате да научите повече за вашите лични астрологични положения, може да пишете на e-mail: mary_nik@abv.bg. Може да ме последвате във Фейсбук и да харесате моята страница за астрология: https://www.facebook.com/maria.astro3.net

 

 { 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова