Posted by : Paynera петък, 2 април 2021 г.


Транзитът на Меркурий в знака Овен тази година ще продължи от 4 до 19 април. Планетата Меркурий свързваме с общуването, комуникацията, движението, обменянето на идеи и развитието на средствата за общуване. Нека разберем по какъв начин престоя на тази планета в съзвездието Овен се отразява на отделните астрологични знаци. 

Още статии за Меркурий


Транзит на Меркурий в Овен


На 4 април в 05:42 ч. Меркурий започва да преминава през съзвездието Овен и ще остане в този знак до 19 април, когато ще премине под влиянието на Телец. При транзита на Меркурий в Овен не се интересуваме от обективни гледни точки и обяснения. Взимаме решенията бързо, без да обмисляме много. Идеите ни са интересни и иновативни. Когато планетата на комуникациите е в импулсивния, смел и уверен Овен, има тенденция да се изказваме спонтанно и да говорим директно без заобикалки.

Статии за зодия Овен


Влияние върху знаците


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва транзита на Меркурий в Овен. А сега да се запознаем с влиянието върху отделните астрологични знаци. Ако знаете своя Асцендент може да прочетете и за него.


Зодия Овен

Реакциите на ставащото около вас са подсилени. Създавате впечатление, че по-интелигентни и осъзнати, отколкото всъщност сте. Повишават се вашето любопитство и самочувствие относно интелектуалните ви способности. Лесно представяте идеите си. Възможно е да се появи съревнование между вас и останалите по време на общуване. Може да пътувате на кратки разстояния във връзка с работата. Чудесно време за провеждане на лекции и учене. Обменяте идеи, свързани с подобрение на методите за работа. През този период мислете повече за външния си вид и за вашите цели.

В негативен план може да сте нервни, дори арогантни, и да чувствате, че знаете всичко. Промени в средата и разни тривиални теми ще пречат на ефективността ви по време на работа. 

Зодия Телец

През този период ще се засили вашето въображение и интуиция. Ще усещате и мислите за неща, които са невидими за окото. Почивайте си повече. Като че ли ще ви е трудно да се изразявате с думи. Повече ви вълнува комуникирането на духовно ниво, вътрешния диалог с вас самите. Общуването като цяло ви натоварва. В негативен план може да търсите бягство от реалността. 

Зодия Близнаци

При този транзит имате желание да се учите от хора, идващи от различни социални прослойки, приятели, групи, организации. Предстоят ви оживени разговори с роднини, съседи и съмишленици. Възможни са и кратки пътувания с тях. Събужда се чувството ви за свързаност с човечеството. Привличат ви нетрадиционни концепции за живота. Внезапно изникват най-различни иновативни идеи в мисълта ви.

В негативен план може да сте непрактични, отнесени от мисълта за нереалистични идеи. Давате и получавате не много добри съвети. 

Зодия Рак

През следващите две седмици е възможно да проведете разговори с висшестоящите, които ще следят отблизо как се справяте на работното място. Меркурий в Овен е като мегафон, който придава огромна сила на всяка изречена от вас дума. Може да използвате това, за да привлечете вниманието  към дейността си. Този транзит повишава вашето самочувствие, но не се възгордявайте прекалено.

В негативен план може да имате спорове с авторитети и специалисти, объркване в общуването или в методите на работа. Репутацията ви може да пострада.


Зодия Лъв

Лъв и Овен са представители на огнената стихия, затова Меркурий във вашия огнен събрат Овен ви пасва идеално. Мозъкът ви работи на високи обороти и сте изключително мотивирани. Това ви помага да разширите хоризонтите си и да научите много нови неща за кратък период от време. Следващите три седмици са много подходящи да се посветите на образованието си или да организирате пътувания. Нетърпеливи сте да споделите знанията си с другите, но внимавайте да не създадете впечатление на "дървен философ".

В негативен план може да възникнат спорове на религиозна, образователна или културна основа. 

Зодия Дева

Обикновено се фокусирате върху чуждите работи и поставяте нужди на заден план. Меркурий в Овен, обаче, може да промени това. Сега сте склонни да се фокусирате върху себе си и своите емоции. Знакът Овен е свързан с Аз-а преди всичко. Време е да погледнете себе си по-внимателно. Може да откриете нещо ново в характера си. Привличат в загадките и искате да стигнете до дъното на всяка мистерия. Вълнуват ви въпроси като живота, смъртта, секса. През този период е добре да правите проучвания.

В негативен план, обаче, трябва да внимавате вашите разследвания да не ви изиграят лоша шега. Може пък сами вие да сте обект на проучване от страна на някой друг. 


Зодия Везни

Вие обичате да угаждате на другите. Обикновено сте много привързани към любимия си човек. Но през следващите три седмици ще бъдете практически неразделни. Използвайте това време, за да научите повече за себе си през призмата на връзките ви с другите хора, независимо дали вървят гладко или не. Подходящо е да започнете преговори.

В негативен план може да възникнат недоразумения в близките ви отношения, проблеми със закона, с брачните връзки и др. 


Зодия Скорпион

Зациклили сте върху лоша презентация на работното място? Не знаете как да постъпите по определен въпрос? Меркурий в Овен ви вдъхновява и ви дава идеи за справяне с трудните ситуация. Ще ви светне за начини, за които не сте се сещали досега. Не стигайте до крайности, обаче, защото може да се изгорите.

В негативен план са възможни безсмислени разговори, които пречат на ефективността на работа, забавяне в доставки, технически проблеми, недоразумения с колеги.


Зодия Стрелец

Стрелец и Овен спадат към огнената стихия, затово престоя на Меркурий в Овен е много добра новина за вас. Мислите по-позитивно, чувствате се уверени и заредени с енергия. Романтичното ви настроение се повишава, сексуалният ви живот процъфтява. Събужда се и творческата ви страна. Радвайте се на всичко около вас!

В негативен план е възможно да сте разсеяни и трудно да се концентрирате в работата и обучението. Повече ви влечат забавленията. Пазете здравето си!


Зодия Козирог

Втората половина на март за вас беше доста активна. Имахте чувството, че се возите на щуро увеселително влакче. Още сте завладени от случилите се събития. Меркурий в Овен, обаче, иска от вас да се оттеглите малко от шумния свят. Експолизвната енергия на Овен хич не ви успокоява, но ви дава сили да разберете своите чувства и да осъзнаете колко всъщност сте натоварени напоследък.

В негативен план са възможни проблеми в комуникацията в семейството или начина, по който трябва да се случат нещата. 


Зодия Водолей

По време на престоя на Меркурий в Овен вие сте доста по-социални от обикновено, но не е задължително да създавате нови познанства. Вместо това споделяте своето време с многообразието от приятели, които вече имате. Така научавате повече за себе си, както и кой приятелства вече сте надрастнали.

В негативен план може да се появят трудности с различните средства за комуникация и транспорт. Може да сте нервни и инатливи. Внимавайте при взимане на решения или подписване на договори.

 

Зодия Риби

Меркурий напусна вашия знак и вече се намирате в напълно различна реалност. През следващите седмици се фокусирате върху своите разбирания, вярвания и ценностна система. Очаквайте разговори свързани с пари и работа. Ако водите преговори за подписване на договори или повишаване на заплатата, везните може да се наклонят във ваша полза.

В негативен план са възможни финансови проблеми. Може да се наложи да преразгледате сметките си. Внимавайте, когато формулирате бизнес споразумения или подписвате договори. 


Мария Николова, астролог
Ако ви допадат тези статии и искате да научите повече за астрологията и за самите себе си, може да се свържете с мен на e-mail mary_nik@abv.bg или като оставите съобщение на страницата във Фейсбук: 


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова