Posted by : Paynera понеделник, 10 май 2021 г.


 

На 11 май, вторник, в 22 ч. ще станем свидетели на Новолуние в Телец.

Нека разберем какво е характерно за това астрологично събитие.


Винаги след настъпването на Пълнолунието, Луната започва да намалява. Става все по-слабо видима с човешко око. Подобно на нея, и хората чувстват, че силите ги напускат. Нямат желание и амбиция да се захващат с нови проекти и занимания. Предпочитат да си извлекат поука от случилите се събития до този момент и да събират нови сили за по-енергични и смели времена. Лунният диск намалява все повече и повече, докато не стигне до фаза Новолуние. След това Луната сякаш се ражда отново, започва да нараства и да става все по-силна.

Всяко едно Новолунието е повратна точка за нас. Момент, в който трябва да загърбим миналите проекти, да се разделим с неща, които вече не ни носят полза, да освободим мислите си и да се измъкнем от вредни за нас ситуации и навици. Новолунието ни дава страхотна възможност да се захванем с нови проекти и да вложим усилията си в тяхното реализиране. Подобно на лунният диск, който расте с всеки следващ ден от лунния цикъл, така и нашата амбиция нараства. Стремим се към разумни промени, които да дадат тласък на нашето развитие.
 

новолуние в овен

Новолуние в Телец


Този месец наблюдаваме Новолуние в Телец. Това означава, че новите инициативи ще бъдат свързани с темите, за които отговарят знака Телец и втория астрологичен дом. Тук се включват финансовите въпроси, притежанията и ценностите, всички онези неща, които ни носят комфорт, спокойствие и сигурност. Новите проекти също така може да са свързани с естетиката, усещането за красота и магията на изкуството.

Тъй като Телец подкрепя дейностите, свързани с нашите сетива, възможно е около Новолуние в Телец да бъдем по-сензитивни и чувствени. Усетът ни към докосванията, ароматите, мелодиите и впечатляващите природни гледки ще бъде изострен.

Луната и нейното движение

 
Новолуние в Телец и знаците

Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва днешното Новолуние в Телец върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Новолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом по време на Новолунието. Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.Зодия и Асцендент Овен


От една страна Новолунието в Телец може ви носи силно желание да повишите доходите си и ще получите нови възможности за това. От друга страна - може да доведе до важни покупки, които не предприемате всеки ден. Ако се налага да харчите пари, помислете дали е наистина наложително, за да не съжалявате после. Вероятно сте склонни към импулсивни покупки. Ако обаче ви предстои голяма покупка, която сте обмисляли от дълго време, сега е подходящо да я направите. Планирайте добре бюджета си и се придържайте към него. По време на Новолунието ще се чувствате по-ценни и ще работите по личностното си израстване. Искате да се докоснете до сетивата си и търсите физическа стимулация. Възможно е до толкова да се потопите във физически удоволствия, че да загубите мярка и да прекалите.

 

Зодия и Асцендент ТелецПо време на Новолунието във вашия знак е подходящо да си създадете нов имидж. Отидете на фризьор, направете си хубав маникюр или сменете гардероба си. Направете така че да изглеждате в най-добрата си форма и несъмнено ще се почувствате по-добре. Ще повишите своето самочувствие и цялостния ви подход към живота ще се промени. Може също да поработите и върху вътрешната си красота. Ако имате навика да криете душевността си от останалите, сега е време чрез вътрешна и външна промяна да покажете каква личности сте. Енергията ви е по-силна от обичайното. Харесва ви да сте заети и ангажирани. Изпитвате силно желание да опитате нови неща. Иска ви се да срещате нови хора, да имате нови преживявания, да бъдете по-смели и дръзки. Може да опитате нещо, за което не ви е достигал кураж досега. Имате усещането, че може да се справите с всичко. Не изпитвате неудобство от това, че сте под светлината на прожекторите. Излизайте повече и покажете на какво сте способни. Получавате повече внимание от обикновено.

 

Зодия и Асцендент БлизнациХороскоп 22 март четвъртък
Времето около Новолунието в Телец за вас е подходящо да станете доброволец в някоя кауза или да помогнете на някой друг. Възможно е да разкриете някаква тайна, затова внимавайте какво казвате, тъй като има опасност да кажете нещо ненужно. Липсва ви желание да бъдете под светлината на прожекторите. Предпочитате да заемете задна позиция или да замълчите, докато вършите необходимото. Уверете се, че когато общувате сте открити и честни и че другите също са честни с вас. Вероятно искате да прекарате известно време сами и да работите върху себе си. Дайте си нужното време за почивка. По този начин може да се отървете временно от всичко, което ви разсейва. Това Новолуние ви дава възможност да прочистите ума си и да се излекувате. Добре е да използвате тази енергия, за да се докоснете до вашата душевност. Следващото новолуние през май ще ви въздейства много по-силно и ще ви направи по-енергични и дейни, тъй като ще бъде във вашия знак.

Зодия и Асцендент Рак


Хороскоп 22 март четвъртък

По време на Новолунието в Телец вероятно ще прекарате повече време с приятелите си. Когато общувате с тях или с някой нов познат, вие сте изключително честни и това ви прави симпатични. Възможно е да проявявате повече емоции от нормалното пред най-близките ви хора. Това не трябва да ви притеснява, защото може да се окаже, че те са много по-отговорни към вас, отколкото смятате. Бъдете общителни, както в личен план, така и в професионален. Разширете своята мрежа от приятели и бизнес контакти. Времето е подходящо да се присъедините към нова организация или група, особено ако е свързана с оказване на помощ на човечеството. Искате да помагате на другите, но някак индиректно -  като дарите пари, например, а не чрез среща очи в очи. Може да проявите интерес към онези хора, които са прекалено различни от вас, като бъдете по-толерантни и открити. Добре е да използвате тази енергия, за да се докоснете до своите мечти. Преценете къде искате да стигнете в бъдеще. Всички ваши надежди и желания са на фокус сега. Някои от тях може да се реализират, други - да се окажат безсмислени, трети - да се изменят.

Зодия и Асцендент Лъв


Хороскоп 22 март четвъртък
Новолунието в Телец може да ви донесе развитие в кариерен план, промяна в посоката, която сте избрали. Също така може да бъде индикация, че ще се наложи да общувате с висшестоящи хора. Представете себе си във възможно най-добра светлина, тъй като вниманието на другите е насочено към вашата личност повече от обикновено. Може да следят от близко вашата работа и постижения. Трудно е да скриете нещо, затова се опитвайте да бъдете максимално ясни и честни. Ако има клюки по ваш адрес, запитайте се каква е причината. Идеално време за повишаване на заплатата или заемане на нов пост. Имате достатъчно енергия, за да реагирате адекватно на тези събития. Вероятно ще бъдете доста ангажирани и ще се справите с всичко успешно. Не се нагърбвайте с всички задачи сами, обаче. Споделете отговорността с другите. По време на това Новолуние може да изпитате силен стрес, поради факта, че сте толкова ангажирани. Фокусирайте се върху най-важното. Ще се изменят вашите дългосрочни професионални цели. Стават по-реалистични и осъществими и ще ви помогнат да напреднете в работата и живота.

 

Зодия и Асцендент ДеваХороскоп 22 март четвъртък
По време на Новолунието в Телец ви се иска да разширите ума и живота си като изследвате нови култури, начини на живот и перспективи. Не сте доволни от сегашното положение и копнеете за нови събития. Настроени сте приключенски и искате да достигате до границите на ума си. Може да изживеете духовна промяна като изследвате своите вярвания и ги споделяте с другите. Възможно е да отидете на дълго пътуване по работа или да прекарате известно време на нови места, сред нови хора, да се запознаете с чужда култура, да опитате екзотична кухня. Това Новолуние не е подходящо за дългосрочни планове. Не се ангажирайте с нищо, което изисква прекалено голяма отговорност в бъдеще. Не се занимавайте с дела, включващи работа с детайли, тъй като сега се интересувате от цялостната картина. Ако сте писатели, използвайте тази енергия, за да работите по своите творби.

 

Зодия и Асцендент Везни

Хороскоп 22 март четвъртък
Новолунието в Телец за вас е свързано с чуждите пари (дългове, данъци, споделени финанси). Време е да изплатите дълговете си или да изисквате да ви върнат пари, които сте дали на заем. Може да сключите договор за кредит, но само ако наистина се нуждаете от това. Възможно е да преживеете някакъв вид трансформация в живота ви. Не е казано, че ще се отървете от всичко ненужно. А може да направите така, че нещата да се променят и да започнат да работят във ваша полза. Сексуалният ви апетит може да се повиши тези дни, но кратките авантюри не са по вкуса ви. Имате нужда от силна и дълбока емоционална връзка с партньора ви. Подхождате към всичко с дълбочина и сериозност. Гледате под повърхността и ако не откриете нищо там, се изпълвате с разочарование. Може да чувствате сякаш душата ви е малко по-мрачна от обикновено. Вероятно се борите вътрешно със самите себе си.

Зодия и Асцендент Скорпион


Хороскоп 22 март четвъртък


Новолунието в Телец акцентира върху романтичните и професионални отношения, и върху враговете. Става на въпрос за откритите врагове – тези, които признавате, че не ви допадат. Може да подобрите съществуващите връзки с хората и да ги превърнете във важна част от вашето съществуване. Все пак всяко едно партньорство ни помага да израснем по някакъв начин. Добре е да преосмислите идеята за интимност и как да я съчетаете с нуждата от независимост. В бизнес отношенията може би имате нужда от партньор, който да ви помогне да осъществите плановете си. В дните около Новолунието се справяте добре с преговорите и подхождате с честност. Емоциите ви са силни във връзка с партньорствата. Не се чувствате комфортно сами. Предпочитате да общувате на четири очи с лоялен и искрен партньор.


Хороскоп 22 март четвъртък

Зодия и Асцендент Стрелец


Новолунието в Телец за вас е свързано с грижата за физическото тяло и за умствената уравновесеност. Време е да опитате нова диета или да промените обичайния си режим. Уверете се, обаче, че ще бъдете сериозни и няма да се откажете от наложените промени след две седмици. Внимавайте да не се вманиачите в мисълта за здравето. Правете всичко с мярка. Опитайте да възстановите нарушения ред и баланс в някои сфери от живота. Не е за предпочитане да бъдете неорганизирани и разпилени. Може да се погрижите малко по-добре за домашния си любимец. А ако нямате такъв, може би ще се замислите да си вземете. Вероятно ще изпитате нужда да нанесете промени в работното си място. Само внимавайте да не направите нещо, за което ще съжалявате после. Може да ви завладее импулсивността и изведнъж да се окаже, че сте напуснали работата си ей така от каприз. Това Новолуние ви подтиква към промени, но уверете се, че те са осъществими и преди всичко позитивни.

 

Зодия и Асцендент Козирог


Хороскоп 22 март четвъртък
Времето около Новолунието в Телец е подходящо за забавления. Може да посетите незабравимо парти, да се посветите на някое хоби, да позволите на творческия заряд да ви завладее. Искате да излизате повече навън. Усамотението не е вариант за вас в момента. Привличат ви занимания, носещи радост и удоволствие. Искате да творите нещо, независимо дали е свързано с изкуството или с друга сфера на живота. Акцентът при вас също е поставен върху любовта и романтиката. Възможно е да започнете да се срещате с нов човек, а ако сте обвързани, може да внесете малко повече романтика в отношенията. Ако сте си харесали някого, защо не го поканите на среща. Ако пък просто искате да се мотаете и да общувате с различни хора, и в това няма нищо лошо. Вероятно около Новолунието ще прекарате повече време с децата си, ако имате такива. Може да искате да се свържете с детето вътре във вас, което ви кара да бъдете игриви и безгрижни. Ще бъдете по-смели и уверени в себе си. Държите на одобрението на другите хора.

 

 Зодия и Асцендент Водолей


Хороскоп 22 март четвъртък
За вас това Новолуние ще бъде свързано с грижа за семейството и дома. Може да направите някои подобрения към домашната обстановка (да купите нови калъфки, да смените тапетите, да съборите някоя стена, ако се налага). Разчистете дома и личното си пространство и ще се почувствате значително по-добре. Изпитвате нужда да прекарате повече време с близките си, да стоплите поохладнели отношения, да разкриете истинските си чувства. Емоциите се задълбочават и търсите по-голяма близост, както и силна група от поддръжници, която да ви защитава, когато сте уязвими. Интуицията ви вероятно е по-силно развита сега, затова се вслушайте в нея. Новолунието в Телец подкрепя покупко-продажбата или смяната на жилище. Предпочитате да сте ангажирани с най-различни дейности. Използвайте енергията, за да правите дългосрочни планове и да работите по осъществяването им.


Зодия и Асцендент Риби


Хороскоп 22 март четвъртък
По време на Новолунието в Телец ще общувате непрекъснато с хора, независимо дали е лично, по телефона, чрез компютъра и пр. Информацията лесно достига до вас и може да я съберете и подредите прилежно в ума си. Ще свършите ежедневните задачи, без да изпитвате досада или натоварване. Може да изпитате скука от факта, че няма достатъчно неща, с които да сте ангажирани. Взимайте бързи решения, защото прекаленото премисляне на един и същ въпрос води до още по-голямо зацикляне. Просто решете какво искате и продължете напред. По време на това Новолуние може би искате да разширите мисълта си и да научите нещо ново. Да подхранвате ума си с интересна информация е средство против скуката. Възможно е да прекарате повече време с новите ви познати или да възстановите връзката с приятел, с който нещата не се развиват добре напоследък. Вероятно дните около Новолунието ще бъдат запълнени от пътувания на кратки разстояния. Може пък да предприемете някаква дейност, с която да бъдете полезни за средата, която обитавате. Например да помогнете на нуждаещите се от квартала или да направите оборка на полянката пред блока.


Мария Николова, астролог
Ако ви допадат моите статии или искате да научите повече за характера си чрез методите на астрологията, може да пишете на mary_nik@abv.bg. Очаквам ви! 
 

 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова