Posted by : Мария Николова четвъртък, 15 април 2021 г.

В понеделник вечерта на 19 април 2021 г. Слънцето преминава от знака Овен в Телец. Всички ще усетим промяна в енергиен план.


От 20 март до 19 април Слънцето в Овен ни даваше сила и смелост да отстояваме себе си, зареждаше ни с енергия и амбиция да бъдем първи, да покажем талантите си, да разпалим огъня на страстта в нас самите и у другите. Под това влияние, обаче, бяхме твърде прибързани, нетолерантни, на моменти груби и прекалено дръзки. Взимахме решения без да мислим за последиците или кой ще нараним. Бяхме много активни, но ни липсваше умереност.

На 19 април, оставяме това поведение зад гърба си, защото Слънцето преминава в по-спокойния и уравновесен Телец. През следващите четири седмици, до 20 май, ще бъдем по-умерени в изказванията, няма да търсим внимание на всяка цена. Ще се наслаждаваме на природата, събудила се за живот. Ще ни радва всеки аромат, всеки пейзаж, всеки звук, всяко докосване до майката природа. Ще изпитваме наслаждение от храната, тъй като Телците са кулинари и гурме любители. (Внимавайте с килограмите, особено по Великден!).

В професионален план ще действаме разумно, бавно и методично, защото знаем, че това ще ни донесе успех към момента. Предпочитаме да довършим вече започнати задачи и проекти. 

Ще насочим вниманието си към хобита, свързани с използването на ръчен труд - поддържане на градината, цветята и насажденията, изработване на декорация от всякакъв вид, плетене, шиене, грънчарство и много други. Телецът има особена връзка със земята - обича да вдъхва живот на различни култури, цветя и растения. Добър градинар и агроном. Омайната Венера е планета-управител на Телец. Затова всяка дейност, всяко изкуство, свързано със създаване на красота е на почит за този знак. 

Телците обичат да се потапят в релаксираща обстановка и да се грижат за тялото си. Вероятно ще отделите време за масаж или спа процедури, ще си направите отпускаща вана с много мехурчета, под звуците на тиха и нежна музика. Искате да се отпуснете и да си почивате от ежедневния стрес.

Красиво подреденият дом със скъпи и ценни вещи, картини по стените, старинни предмети, стилни мебели привличат окото на Телеца. Съвсем естествено и нашият афинитет към луксозните неща ще се засили през периода.

Музиката ще ни въздейства повече от обикновено, тъй като Телецът има специална връзка с това изкуство - или се занимава с музика, или обожава да я слуша и е голям меломан. 

Негативното влияние на Слънцето в Телец може да се изрази в страх от промени, нежелание да се възприеме чуждата гледна точка, проява на излишен инат по несъществени въпроси, твърдоглавие. Ще избягваме ситуации, които водят до конфликти, ще страним от хора, които са груби, невъзпитани, пристъпват личните ни граници и нарушават баланса ни. В търсене на комфорт и спокойствие може да пропуснем важни събития. На моменти ще бъдем мудни и мързеливи. Ще караме другите да ни чакат. Може до такава степен да се потопим в света на удоволствията (храна, напитки), че да невредим на здравето си.
При Слънце в Телец или ще вложим парите си в нещо стойностно, което ще носи доходи в бъдещето, или ще пропилеем значителна сума в закупуване на луксозни стоки, от които реално нямаме нужда.

Телецът носи естетика, топлина към близките, усет за умереност и баланс, притежава така необходимото за всеки душевно спокойствие.


Слънце в Телец и знацитеЗа зодия и асцендент Овен периодът е свързан с финансите. Добре е да преразгледате и разпределите бюджета се. Възможно е да се появят допълнителни източници на доходи и като цяло да се подобри финансовото ви положение. Ще работите по-бавно и съсредоточено от обикновено, но на моменти ще мързелувате, ще ви се иска да се отпуснете и да се поглезите.


За представителите на зодия и асцендент Телец е време да подобрят визията си, да разкрият своя потенциал и способности, да направят впечатление. Дори без да полагат усилия, те ще бъдат много търсени и харесвани от другите. Ще привличат към себе си много добри чувства, любов, разбиране и проява на щедрост.Зодия и асцендент Близнаци - вие ще бъдете малко по-прикрити и съсредоточени в себе си от обикновено. Периодът преди рождения ви ден е свързан с преосмисляне на последната година от живота. Помислете какво искате да изпратите в миналото и как да продължите напред. Пригответе се да заблестите, когато Слънцето премине във вашия знак.

За зодия и асцендент Рак периодът е подходящ за общуване с приятели, срещи със съмишленици, с дружки, които имат разбирания като вашите. Ще измисляте нови, интересни идеи, ще ги споделяте и обсъждате. Идеи, свързани с бъдещето на света и човечеството. Ще бъдете приятелски настроени, усмихнати и добронамерени, но хладни в по-близките отношения.Лъвовете (зодия и асцендент) ще просперират в професионален план. Ще подобрят своята репутация, ще се докажат пред висшестоящите. Е, могат и да отнесат някоя критика, но вместо да се сърдят, ще я използват, за да се усъвършенстват още повече в работата. В края на периода ще се чувстват горди с постигнатото.


За зодия и асцендент Дева периодът е благоприятен. Очакват ги пътувания, срещи с нови хора и култури, оптимизъм и вяра в доброто. Девите може да се запишат на курс по предмет, който ги вълнува, или да решат да надградят образованието си. Ще бъдат философски настроени. Ще споделят своите възгледи с всеки, готов да ги слуша.


Везните (зодия и асцендент) ще бъдат по-сериозни, по-вглъбени в себе си. Ще изпитват дълбоки чувства, повърхностното в отношенията ги отблъсква. Искат да стигнат до същността на всеки един проблем. Създават впечатление на мистериозни и прикрити хора. Ще изпитват лоялността на близките си. Ще бъдат готови за страстни приключения.
Скорпионите (зодия и асцендент) ще обърнат внимание на връзките си с хората. Ще се опитат да възстановят нарушения баланс в отношенията с партньорите - в личен и професионален план. Ще водят преговори, ще правят компромиси и отстъпки, за да запазят спокойния тон на общуване. Ще имат очи за всичко красиво и елегантно.

Зодия и асцендент Стрелец е добре да помисли за здравето си - да премине на хранителен режим, да спортува по-редовно, до посети лекари и специалисти. Стрелците искат да се разделят с вредни навици, да вкарат живота си в режим, да бъдат отговорни към себе си. Също може да променят обстановката на работното място, за да бъдат по-продуктивни.


Козирозите (зодия и асцендент) е добре да се поотпуснат малко и да се отдадат на забавления. Може да излизат повече с приятели, сред природата, да подскачат и да бъдат по детски щастливи, да се смеят и да пеят. Обърнете повече внимание на децата или търсете компанията на млади по душа хора. Също така може да се посветите на хобитата и развитието на артистичните ви заложби.


Водолеите ще мислят малко повече за своите близки и как да превърнат жилището си в уютно и удобно гнезденце за съпруга, децата, родителите, братята и сестрите. Може да направят пролетно почистване или да дадат старт на отдавна отлаган ремонт. През този период предпочитат да прекарват вечерите си вкъщи, с любимите хора. Склонни са да изслушат и да обърнат внимание на техните нужди и желания.

За Рибите (зодия и асцендент) периодът ще бъде доста ангажиран. Ще провеждат разговори, ще правят кратки пътувания по работа, ще изпълняват дребни, но необходими задачки. Ще боравят с техника и средства за масова комуникация. Ще водят служебна и приятелска кореспонденция почти постоянно. Ще имат успех в търговията и подписването на договори. 

Мария Николова, астролог
Ако ви допадат моите статии или искате да научите повече за характера си чрез методите на астрологията, може да пишете на mary_nik@abv.bg. Очаквам ви! 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова