Posted by : Paynera петък, 28 май 2021 г.Всяка година приблизително от 21 май до 21 юни Слънцето преминава през знака Близнаци. Хората родени в този период празнуват своя рожден ден. Не може да се каже, че всички представители на този знак са еднакви. Не може да ги сложим под един знаменател. Всеки от тях има уникална същност и различни характеристики, които го изграждат като достоен и смислен човек.


Предстои да разберем какъв е характера на родените под знака на Близнаци според датата, на която са се явили на този свят.


Ако сте родени на 20 май:

В повечето случаи родените на тази дата спадат към зодия Телец, тъй като Слънцето се намира в последните градуси на Телец, преди да премине в Близнаци. За повече информация прочетете пояснението на края на статията. 

Притежавате сила на характера, топлина, чувственост и интуиция. От една страна сте здраво стъпили на земята, а от друга - понякога проявявате излишен драматизъм. Наясно сте със себе си. Учите за живота чрез своята интуиция и наблюдения. Вие сте мили и любящи, но трудно забравяте нанесените обиди.Ако сте родени на 21 май:

Вие сте изключително умни, забавни и притежавате свежо, детско излъчване, което запазвате през целия си живот. Умът ви е доста изобретателен, паметта ви е отлична и обичате добрия спор. Понякога ви липсва търпение и имате чувството, че другите нямат мисъл, бърза като вашата. Въпреки това сте народен човек. Приемате хората въпреки тяхните недостатъци.Ако сте родени на 22 май:

Вие сте личност с високи морални принципи, откровени и интелигентени. В известна степен сте перфекционисти и често сте прекалено строги със себе си и другите. Вашите идеи и мнението, което имате по редица въпроси, са интересни и необичайни. Цял живот имате желание да учите нови неща и да споделяте наученото с всички около вас.Ако сте родени на 23 май:

Вие сте изобретателни, умни, творчески настроени и пълни с кураж. Имате нужните знания, за да бъдете учител на другите. Самото споделяне на идеите ви вдъхновява и носи удоволствие. Хората обожават вашето чувство за хумор и игриво настроение. На моменти трудно може да се разчита на вас и оставяте впечатление на хаотичен човек. Често това е така, защото имате толкова много идеи в главата си, че не успявате да ги реализирате. Вашата сила е в започването на нови проекти, но не и в довършването им.Ако сте родени на 24 май:

Способни сте да осъществите всяко едно нещо, което решите. Обичате да командвате и поставяте ясни граници в отношенията с хората. Имате мнение по всеки въпрос и обичате да обменяте идеи с другите. Веднъж щом някой спечели любовта и симпатията ви, вие се превръщате в силно любящи и внимателни личности. Добре се справяте с бизнес начинанията.Ако сте родени на 25 май:

Вие сте умни и приказливи личности. Имате чудесно чувство за хумор. Под тази общителна и фриволна обвивка, обаче, се крие сериозен човек. Никога не приемате нещата за чиста монета. Винаги проверявате фактите. Считате себе си за интересни и необичайни. И повечето от вашите близки и познати биха се съгласили с това. Имате силно въображение, което ражда в ума ви фантастични идеи.Ако сте родени на 26 май:

Вие сте много проницателни и често помагате на другите да разберат себе си по-добре. Имате артистични заложби и наклонности. Освен това сте и доста умни. Вие сте трудолюбиви и доста амбициозни. Това е комбинация, която ви гарантира успех.Ако сте родени на 27 май:

За вас живота е приключение. Вие сте изключително любопитни и се учите от своите разнообразни преживявания. Приятелски настроени, щедри и чаровни. Знаете, че промяната е естествена част от живота и гледате позитивно на света около вас. Имате нужда от умствена стимулация. В противен случай може да загубите интерес към работата си.

 


Ако сте родени на 28 май:

Вие сте решителни и независими. Често проявявате инат. Притежавате здрав разум и сте доста умни. Обикновено сте искрени и казвате това, което мислите. Вие сте практични и логични. Но понякога може да бъдете интуитивни и пристрастени към света на красотата и творчеството. Имате силно желание да постигнете сигурност и това ви мотивира.


Ако сте родени на 29 май:

Вие сте човек с остър ум и ораторска дарба. Мисълта ви постоянно ражда нови идеи. Гледате на любовта по страстен и крайно идеалистичен начин. Това води до редуване на възходи и падения в интимен план. Притежавате сила на характера. Макар че, понякога, под вашата твърда и уверена "черупка" се крие чувствителна и мила личност.
Ако сте родени на 30 май:

Вие сте народен човек - винаги любопитни за живота на останалите.  Приятелски настроени и ентусиазирани в общуването. Въпреки че сте толкова разговорливи, вие също сте партньорски ориентирани и се справяте отлично в по-интимна обстановка, на четири очи с любим човек. Понякога питате другите за съвет, не защото ще ги послушате, а просто, за да предизвикате дискусия. Весело настроение и уникално чувство за хумор са ваша запазена марка.Ако сте родени на 31 май:

При пръв контакт с вас хората забелязват вашия ум и сила на характера. И именно затова ви уважават. Обичате да участвате в разговори на всяка тема. Имате необичайно виждане по всеки един въпрос. Вие сте изключително способни и решителни. Привързани сте и към традициите по някакъв начин.Ако сте родени на 1 юни:

Вие сте истински артист по душа. Виждате света по необичаен начин, което ви прави симпатични. Вие сте внимателни и любопитни. Понякога изпадате в лошо настроение, друг път чувствате вдъхновение. Ту сте прекалено практични, ту прекалено идеалистични. Може да откриете, че когато слушате разума, това ви създава повече проблеми, отколкото ако се вслушате в сърцето. Трудно се доверявате на интуицията си, а трябва да го правите по-често.Ако сте родени на 2 юни:

Вие сте добри събеседници, когато в разговорите на четири очи. Подхождате към другите с внимание, топлина и добро чувство за хумор. Понякога проявявате силен инат. Желанието ви за сигурност е толкова силно, че може да се опитате да контролирате всяко нещо във вашия и чуждия живот. Вие сте добър медиатор. При възникване на спор изслушвате внимателно всички гледни точки и успявате да разрешите конфликта по честен начин. Вие сте сензитивни и със силно въображение. Притежавате уникален чар.Ако сте родени на 3 юни:

Вие сте възприемчива личност, изпъленена с въображение. Добър разказвач на истории. Хората ви харесват не само заради вродения ви чар, а защото отделяте от времето си, за да правите другите щастливи. Имате силна воля, макар че това не винаги си личи. Като млади вероятно сте се тревожили прекалено и ви е било трудно да изключите мислите си, за да си починете. С натрупването на опит, обаче, се научавате да приемате промените и да не се тревожите чак толкова.Ако сте родени на 4 юни:

Вие сте амбициозни. Умът ви работи добре, особено по отношение на бизнеса. Знаете как се работи. Вие сте трудолюбиви и много съвестни, независимо от професията. А пък когато сте вдъхновени от заниманията си, давате най-доброто от себе си. Понякога сте твърде взискателни и работите до изтощение. Когато сте под напрежение, започвате да раздавате заповеди или да проявявате арогантност. Но като цяло сте състрадателени и приятелски настроени.Ако сте родени на 5 юни:

За да изпитвате удовлетворение от живота, е необходимо постоянно да се случва нещо интересно около вас, постоянно да сте ангажирани. Търсите разнообразие и избягвате скучни и ограничаващи ситуации. Подхожда ви работа в творческата сфера. 
Ако сте родени на 6 юни:

Вие сте забавни, сладки и чаровни. Имате търговски нюх и може да продадете почти всичко на изгодна за вас цена. Обичате природата и удоволствията на живота. Може да бъдете непостоянни на моменти, но не може да се каже, че сте безотговорни. Харесва ви да разказвате истории и да ръсите шеги. В отношенията е важно да запазите усещането си за лична свобода. Като цяло имате много модерно мислене и разбиране за отношенията между хората.Ако сте родени на 7 юни:

Имате силен бизнес нюх, който може да ви помогне по пътя на успеха. Но също така притежавате и духовна страна, която разкривате само пред най-близките. Някои може да ви нарекат "късметлия", но вие всъщност сами ковете съдбата си. Може да бъдете доста инатливи, което вероятно оказва негативен ефект върху отношенията с другите. Особено след като имате тенденция да привличате хора, които притежават същото качество.Ако сте родени на 8 юни:

Вие сте цар на общуването и създаването на връзки. Проявявате любопитство към живота на другите и с готовност се свързвате с тях. Но въпреки това съумявате да поставите определена граница. Притежавате усещане за драматизъм и сте превъзходен разказвач на истории. Вашата амбиция е силна и се справяте с всички трудности. Вие сте приятни и приятелски настроени, но никога не бихте направили компромиси със своите принципи и разбирания, само за да бъдете харесвани. Вие сте умни и любознателни и винаги има какво да добавите към разговора, независимо от темата.Ако сте родени на 9 юни:

Притежавате сила на характера, силна харизма и непоколебимост. Личността ви привлича останалите като магнит. Определено имате усет към драматизма. Вие сте чувствителни и внимателни към останалите. Но също така имате силна воля и не позволявате на никой да ви контролира или направлява. Доста вероятно е да постигнете финансов успех в живота.Ако сте родени на 10 юни:

Притежвате силна воля и отличен ум. Имате творчески подход към работата и бизнес-начинанията. Прилагате своите умения и таланти и жънете голям успех. Лесно завързвате контакти с хора от всяка прослойка на обществото. Може да проявите изключителна дисциплина и да спазвате дистанция в отношенията при необходимост, но пак оставате симпатични за другите. Способни сте на много жертви в името на любовта. Ако сте родени на 11 юни:

Мислите и се движите бързо, често с доза драматизъм. Високоинтелигентни сте и винаги поемате нова и нова информация. В някои случаи това води до нервно напрежение. Понякога ви е трудно да успокоите ума си и да релаксирате. Някои може да ви опишат като леко ексцентричен човек. Определено сте много оригинални. Нищо не може да разклати вашите разбирания. Готови сте да ги защитавате с кураж и убедителност. Също така търсите сигурност и не обичате да се чувствате задължени.Ако сте родени на 12 юни:

Вие сте общителни, привличащи внимание и прекалено любопитни. Умеете да пишете и да говорите добре. Харесва ви да изразявате своите мисли. Другите ви смятат за интересен събеседник. Понякога изпадате в лошо настроение или изпитвате безспокойство. Причината за това е липсата на нещо, което да ви стимулира умствено и да ви кара да се раздвижите. Въпреки това добре е от време на време да забавяте темпото и да възстановите връзката със своите лични нужди и интуицията ви.Ако сте родени на 13 юни:

Знаете добре, че промяната е нужна за вашето израстване и може да преминете през много трансформации в живота. Едновременно се възхищавате и плашите от непознатото. Това ви кара да планирате действията си. Вие сте не само трудолюбиви, вие обичате да работите. Чувствате се отлично, когато поемате отговорност и се отдавате на определена дейност. Изразявате себе си по интересен, творчески начин.Ако сте родени на 14 юни:

Умът ви работи бързо като машинка и сте доста подвижни - както умствено, така и физически. Природата ви е леко противоречива. Копнеете за промяна и приключения, но същевремено имате нужда от стабилност и сигурност. Понякога сте импулсивни, друг път - обмисляте всичко внимателно. Двойнственият ви характер може както да интригува, така и да смущава останалите. Вие сте находчива личност, която обича да създава и натрупва ресурси.Ако сте родени на 15 юни:

Умът ви е бърз като светкавица. Уникално остроумие, любов към забавленията, добродушен характер - тези качества ви правят очарователен приятел. Запазвате младежкото в себе си, независимо от възрастта. За вас партньорствата са от изключително значение. Чувствате се страхотно, когато получавате подкрепа от скъп за вас човек. Много от вас постигат успех, работейки с доверен патньор.Ако сте родени на 16 юни:

Въображението ви не знае граници. Истински фантазьор. Притежавате младежка свежест, която не изчезва през целия ви живот. Може да бъдете доста убедителни, когато искате. Често се поддавате на мечтите си и затова имате нужда от периоди на почивка и усамотение, за да презаредите. Харесва ви да обменяте идеи с другите, но също така ви трябва малко време насаме. Може да бъдете доста амбициозни. А когато ви липсва концентрация или изпитвате безспокойство, ставате критични и нетърпеливи.Ако сте родени на 17 юни:

Вие сте умни, интелигентни и общителни. Винаги се стремите да увеличите своите знания и да бъдете информирани. Много от вас са авторитети в конкретна област. Може да бъдете и доста амбициозни, стига да имате ясна цел, върху която да се фокусирате. С годините се отпускате повече и се наслаждавате на живота. Въпреки че сте доста общителни, понякога изпитвате нужда да останете насаме. Другите ви уважават заради чувството ви за хумор и вашата интелигентност.Ако сте родени на 18 юни:

Имате силна интуиция. Вие сте "стара душа", която разбира същността на хората, независимо от техния произход и житейски път. Способността ви да общувате правилно като проявявате топлина и разбиране е впечатляваща. Понякога сте непостоянни и противоречиви, поради смяна на настроенията или емоционална нервност и безспокойство. Вие сте уважавани, чаровни и подхождате справедливо към останалите.Ако сте родени на 19 юни:

Вие сте забавни, обичате игрите и имате младежки дух. Трудно намирате само една посока на развитие, която да следвате. Това се дължи на факта, че имате разнообразни таланти и предпочитате да не се обвързвате само с едно нещо. Вие сте изключително гъвкави и умни. Ваша личност блести ярко, макар че понякога сте твърде противоречиви. Бихте направили дори невъзможното за любимия човек, бихте жертвали дори себе си.Ако сте родени на 20 юни:

Вие сте нежни и чувствителни. Въпреки това във вас има една решителност, която не може да остане незабелязана.  Тази комбинация на богата душевност и смелост почти винаги гарантира успех. Вярвате изключително силно в себе си и това може да ви отведе надалеч по един тих и грациозен начин. Любовта и отношенията са много важни за вас и сте склонни на много жестове за любимия човек.Ако сте родени на 21 юни:

Тази дата е гранична между Близнаци и Рак. Възможно е да спадате към зодия Рак. За по-голяма яснота прочетете пояснението в края на статията.

Понякога изглеждате дистанцирани в личните контакти, защото сте прекалено общителни и изискани. Но вие всъщност сте една чувствителна, топла и обичаща личност. Притеснявате се прекалено много. Обикновено с течение на годините се справяте с тази ваша черта и се успокоявате. В любовните отношения давате повече, отколкото получавате. Вие сте с огромно въображение и имате творчески заложби. Широкоскроени сте. Доста сте любопитни за живота на хората, но рядко сте придирчиви към тях.

Малко пояснение


В моята практика често получавам въпроси свързани с точния период, който обхваща всяка зодия. Когато говорим за гранична дата между две зодии обикновено възникват спорове за точната зодия на дадения човек. Става така, че някой цял живот е смятал, че е определена зодия, а в един момент се оказва, че е представител на съседната.

Зодията се определя от датата и часа, в които Слънцето напуска едно съзвездие и влиза в друго. Имената на отделните зодии са всъщност имената на съзвездията. Всяка година се наблюдават съвсем малки разлики в движението на Слънцето и навлизането му в зодиакалните знаци. 


През 2019 г. например Слънцето навлиза в зодия Близнаци на 21 май в 10:47 ч. Това означава, че ако едно бебе се роди на 21 май 2019 г. преди 10:47 ч, то ще спада към зодия Телец. А бебетата родени след това са Близнаци.

Слънцето излиза от Близнаци и навлиза в Рак на 21 юни в 18:41 ч. Следователно бебетата родени преди този час са Близнаци, а след него - Раци.


Ако вие или ваш близък е роден на такава гранична дата, за да разберете точната зодия, трябва с помощта на астролог (или сами, ако имате това познание) да проверите през съответната година на раждане на коя дата точно и в колко часа Слънцето е сменило знака си.


За целта може да се обърнете и към нас. Попълнете нашия формуляр за контакт като посочете съответната дата, за която се интересувате. Също така може да оставите съобщение на mary_nik@abv.bg или да позвъните на тел. 0877390200.


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова