Posted by : Paynera четвъртък, 27 май 2021 г.


На 21 май Слънцето напуска знака Телец и премива в Близнаци. Ще остане там до 21 юни. Какво означава, когато Слънцето обитава съзвездието Близнаци за всеки един от нас (не само за родените под това влияние)?

Слънцето според астрологията


В астрологията Слънцето е символ на Висшия Аз. То изразява целта на живота. Свързва се с фигурата на бащата, ментора или властта. То е нашият учител, някой по-възрастен или по-опитен от нас. Слънцето е светлината, знанието. През целия си живот се стремим да достигнем светлината, да се докоснем до висшето познание, да открием истината за живота, да развием максимално талантите си и да открием истинското щастие.


 

Общо влияние на транзита на Слънцето в Близнаци


Положително влияние

Когато Слънцето е в Близнаци, стремежът към знание и разнообразие е нашият двигател, това, което раздвижва нашата мисъл и въображение. В този период ние сме по-общителни, ангажираме се в интелектуални разговори и сме изключително любопитни. Склонни сме да разпиляваме енергията си и да се захващаме с най-различни интересни занимания. Искаме да се възползваме от всички възможности, които ни се предлагат. Общителни и ведри сме, но трудно може да се разчита на нас.


През този период мисълта ни тече изключително гладко и разговорите, които водим, не ни костват никакво усилие и са доста приятни. Дори и за тези, които по принцип са по-затворени в себе си и не обичат да споделят чувствата си. Въздушният знак Близнаци ни зарежда с непокорна енергия и ни тласка към нови знания и трупане на разнообразен опит. Любовните страсти, които се възпламеняват в този период, обикновено са основани на интелектуална връзка между партньорите. При обменянето на идеи се усеща прехвърчане на искри.

Влиянието на този знак гарантира така нужната подвижност и гъвкавост, както и игриво и реалистично отношение към самите нас. Времето е подходящо да изразим своята позиция и мнение по даден въпрос, да пишем писма и да се изказваме публично. Възможно е да започнем флиртове и нови приятелства. Може да предприемем кратки пътувания за удоволствие или по работа.

Негативно влияние

Въпреки че мислите ни вървят изключително гладко и са насочени предимно в положителна посока, Слънцето в Близнаци също е склонно към скептицизъм. Причина за това е стремежа към откриване на истината. Близнаците са любопитни търсачи на истината. Възможно е в този период да изпитваме раздразнение, ако хората в обкръжението ни не действат, мислят или говорят бързо, колкото нас. Също така сме склонни към клюкарстване, ей така – в търсене на разнообразие и от любопитство.


Влияние на транзита по знаци


Разбрахме какво е основното влияние, което престоя на Слънцето в Близнаци оказва върху нас. Но освен това този транзит намира различно проявление при всеки един знак. За да придобием още по-ясна представа какво да очакваме през съответния период (21 май - 21 юни), е нужно да проследим това влияние по знаци.

Зодия Овен

През този период фокусът при вас е поставен върху общуването и обменянето на идеи. Мисълта ви е изключително гъвкава и активна. Имате повече идеи и искате хората да чуят за тях. Вие сте по-общителни и времето е изключително подходящо да създадете нови връзки. Способни сте да се захванете с много задачи наведнъж, стига те да са малки и да могат бързо да се свършат. Трудно ви е да се концентрирате, затова трудно ще се справяте с реализирането на дългосрочни планове. Графикът ви е претъпкан, изпълнен с много срещи и кратки пътувания. Вероятно имате желание да получите нови знания и проявявате любопитство за всяко едно нещо.

Зодия Телец


През този период фокусът ще бъде поставен върху материалното благосъстояние. Добре е да преразгледате своите финанси, за да сте сигурни, че имате достатъчно средства. Или пък да се захванете с допълнителна работа, за да увеличите своите приходи. Възможно е да направите покупки, чиято стойност ще се повиши с времето. Има тенденция да прекалявате с харченето, затова трябва да внимавате. Вероятно ще гледате на нещата от практична гледна точка. Не искате да разклатите стабилността си. Едва ли ще се втурнете презглава в нови дейности през този период. Предпочитате да продължите работа по проектите, които вече сте започнали.

Зодия Близнаци


Щом Слънцето е във вашия знак, фокусът е поставен върху личността ви. Може да промените външния си вид или да започнете да се държите по друг начин с хората. Изпитвате нужда да изразявате себе си. Търсите внимание повече от обикновено и искате да сте в светлината на прожекторите. Времето е подходящо да се захванете с нов проект или да поемете по нов път на развитие. Стремите се към независимост, но също така сте и малко егоцентрични. Това не винаги е лошо нещо. Все пак и вие имате нужда да се фокусирате върху себе си от време на време. Вие сте по-уверени и по-смели. Искате да излезете навън сред хората, в обществото, и да вземете това, което искате без нечие разрешение или помощ.

Зодия Рак


През този период вниманието ви е насочено към вашата душевност и подсъзнание. Възможно е да се появят стари проблеми, пред които трябва да разрешите и да оставите зад гърба си. Отлично време за физическо, ментално, емоционално и духовно пречистване. Винаги има нещо излишно, от което може да се отървете. Възможно да се чувствате емоционално изцедени в компанията на хора. Затова търсите усамотение. Така ще презаредите своите батерии. Последното нещо, което искате сега, е да бъдете в светлината на прожекторите. Предпочитате да стоите зад кулисите, където няма да получавате внимание от никого. През този период ще бъдете по-чувствителни и емоционални. Имате нужда от повече почивка. Също така ще бъдете по-състрадателни към безпомощните хора.

Зодия Лъв


През този период вниманието ви е насочено към бъдещето. Също така се стремите към независимост. Харесва ви да прекарвате повече време сред приятели или група от хора, с които имате общи интереси. Доста общителни сте, макар че в действителност нямате нужда от всичките си приятели. Не се чувствате задължени да правите каквото и да било с тях.  Държите се на известно емоционално разстояние и не искате да се занимавате с излишна драма. Концентрирани сте върху бъдещето, вашите мечти и надежди. Имате много по-ясна визия за това какво ви очаква в живота и формулирате ясно своите идеи. Изпитвате силно желание да помогнете на човечеството, да участвате в общочовешки и благотворителни каузи. Привлеча ви нетрадиционното и различното. Отричате всякакви ограничения. Отказвате да бъдете част от обикновените хора, които мислят само за своето препитание и финанси.

Зодия Дева


През този период се фокусирате върху развитието в кариерен план. Преразглеждате начина, по който се развивате, и решавате дали сте на прав път. Искате да постигнете определена цел и сте готови да работите усърдно, дори ако се налага да жертвате свободното си време. Подходът ви към живота е по-практичен и сега е подходящия момент да общувате с шефове, родители, ваши ментори и хора с авторитет. Другите ценят вашия труд и може да получите похвали. Някои може да ви упрекнат, че не сте се държали правилно или не сте били достатъчно умни. През този период е нужно да бъдете отговорни и зрели.

Зодия Везни


През този период копнеете за интересни преживявания и искате да разширите хоризонтите си. Търсите компанията на нови интересни хора. Засилва се интересът ви към чуждите култури и към начин на живот, различен от вашия. Времето е идеално да научите нови неща, да изследвате философията на хората и света около вас или да се върнете обратно в училище. Идентифицирате се изключително силно със своите вярвания и обичате да обсъждате разбиранията си за живота с останалите. Готови сте да споделите своето мнение по важни въпроси. Трудно обаче се фокусирате върху ежедневието, дребните неща, които трябва да свършите тук и сега. Ставате изключително откровени и понякога казвате неща, които може да наранят останалите.

Зодия Скорпион


През периода вниманието ви е насочено към нещата, които трябва да промените. Не ви харесват някои области от живота и искате да ги подобрите. Може да става на въпрос за черти от вашия характер, любовни връзки или физически предмети. Склонни сте да прекарате повече време в разсъждения. Изглеждате сериозни и емоционални. Чувствата ви могат да се колебаят от едната крайност в другата. Вероятно ще бъдете и доста потайни. Настроени сте да правите проучвания и да достигате до дъното на всеки един въпрос. Възможно е да се занимавате със споделени финанси, финансови партньорства, дългове, заеми, данъци или наследство.

 

Зодия Стрелец


През този период сте насочени към другите хора и взаимоотношенията с тях. Интересувате се повече от обкръжението ви, отколкото от вас самите. Работите по-добре, ако обедините усилията си с партньор, и се чувствате отлично, когато общувате с някого на четири очи. Трудно ви е да правите каквото и да е било сами. Също така не ви е особено приятно да сте заобиколени от прекалено много хора. Искате да направите подобрения в връзките ви и да станете по-отдадени на близките си. Вие сте изключително чаровни и изпитвате нужда да бъдете медиатор в отношенията между хората. Склонни сте на компромиси. Упорито търсите перфектният баланс в живота. Ако например сте отделяли прекалено много време на работата си напоследък, сега може да се посветите на повече забавление, за да уравновесите нещата.

Зодия Козирог


През този период при вас фокусът е поставен върху работата. Времето за игра и забавление отмина. Предстоят ви седмици, в който сте по-концентрирани и обръщате внимание на малките детайли във вашите проекти. Времето е отлично да свършите някои от по-малките задачи и да поработите усърдно за реализирането на по-големите проекти. С удоволствие се захващате със задълженията си. Възможно е да подобрите дневния режим или здравето си. Предпочитате да работите сами, но в полза на останалите, вместо да реализирате ваш личен проект. Създавате впечатление на аналитичен, леко дистанциран и стремящ се към съвършенство човек.

 Зодия Водолей


През този период при вас фокусът е поставен върху забавлението. Нямате никакво желание да стоите на едно място, да работите и да се занимавате със сериозни въпроси. По-добре се захванете с вашите любими хобита, излезте навън с приятели, посетете партита и социални събития, отделете време за срещи. Ставате малко по-смели и ентусиазирани. Изглеждате приятелски настроени и готови да споделяте своите преживявания с другите. Забавни и приветливи сте. Търсите внимание и знаете как да го постигнете. Възможно е да бъдете малко по-драматични в изразяването на емоциите. Искате да извлечете максимума от живота, да се наслаждавате на всичко около вас, колкото се може повече. Търсите чужда компания и определено не искате да сте сами.

Зодия Риби


През този период фокус е поставен върху вашето семейство и домашна среда. Може да се захванете с декорация на дома, купуване или продаване на жилище, преместване или поправка на уреди. Предпочитате да прекарвате времето си с близки хора - излизате заедно навън или си организирате вечеря вкъщи. У вас се заражда желание да превърнете дома в крепост - място, където се чувствате сигурни и силно свързани със своето семейство. Вероятно търсите връзка със собствените си емоции и планирате своите бъдещи проекти. Може да научите повече за вашите лични астрологични положения 
или да получите отговор на въпросите си по тема астрология като:{ 7 коментара... read them below or Comment }

Автор на статиите: Мария Николова