Posted by : Paynera вторник, 8 юни 2021 г.


На 10 юни, четвъртък, в 13:42 ч. наблюдаваме Слънчево затъмнение, последвано от Новолуние в 13:54 ч. в 19 градус на Близнаци.

Нека разберем какво е характерно за тези астрологични събития.Слънчево затъмнение в Близнаци

На 10 юни в 13:42 ч. ще се случи Слънчево затъмнение във вечно ангажирания, неспокоен и променлив знак Близнаци. То се случва в 19 градус на знака и дава тласък на важни събития на земята, особено за тези от нас, които имат планети в някой от подвижните знаци (Близнаци, Стрелец, Риби и Дева) между 17-тия и 21-вия градус.

Слънчевото затъмнение е част от серия затъмнения, които започнаха от средата на 2020-та, и е свързано с теми като образование, пътуване, информация и общуване. Напоследък е трудно да разберем какво се случва, както в нашия личен свят, така и в световен мащаб. Плановете, които имаме се сменят прекалено бързо. И това не трябва да ни изненадва, тъй като знака Близнаци се свързва именно с промяната на всяко едно ниво.

Колко пъти ни се налагаше да се върнем в началото на своите планове през последните месеци? Колко планове за пътуване се провалиха? Колко проблеми с образованието се появиха? Да не споменаваме и всеобщото разпространение на объркваща информация. Причина за това объркване е отношението на планетата Нептун към повечето от тези затъмнения.

Ще бъдем изкушени да натиснем копчето за изтриване още веднъж, но трябва да действаме бавно и да проверяваме фактите. Нептун е планета, която определя своите условия в последния момент, когато вече нямаме възможност да забележим и реагираме. Затова трябва да проверяваме 2-3, дори 5, пъти фактите преди да вземем решения и да споделим информацията. Още повече, че планетата-управител на затъмнението е ретроградния Меркурий.

Слънчевото затъмнение един вид подсилва събитията. Приканва ни да излезем от зоната си на комфорт и с готовност да приемем промяната. По-добре да очакваме с готовност, това което съдбата ни е приготвила, отколкото да негодуваме срещу хаотичните и непредсказуеми енергии около това време.

Трябва да имаме в предвид, че Сатурн (планетата на структурата) и Уран (планетата на внезапните промени) се движат към своята втора квадратура за 2021 година. Този факт също предвещава промени в структурата на живота ни, в структури, които сме мислили за стабилни. Този аспект, заедно със затъмнение по време на ретрограден Меркурий, създава усещането, че света ни се срутва. Но ако погледнем под руините, там може да открием съкровище.

Все пак затъмненията са свързани с ново начало. Луната по време на затъмнението сключва благоприятен аспект със Сатурн. Това значи, че лесно ще преживеем промените и ще поемем отговорност за изборите си. Имаме възможност да се свържем с обществото и да изградим своя авторитет. Това е изключително важно, ако искаме да преодолеем липсата на информация и объркването, които затъмнението носи.

Същност на Новолунието


Винаги след настъпването на Пълнолунието, Луната започва да намалява. Става все по-слабо видима с човешко око. Подобно на нея, и хората чувстват, че силите ги напускат. Нямат желание и амбиция да се захващат с нови проекти и занимания. Предпочитат да си извлекат поука от случилите се събития до този момент и да събират нови сили за по-енергични и смели времена. Лунният диск намалява все повече и повече, докато не стигне до фаза Новолуние. След това Луната сякаш се ражда отново, започва да нараства и да става все по-силна.


Всяко едно Новолунието е повратна точка за нас. Момент, в който трябва да загърбим миналите проекти, да се разделим с неща, които вече не ни носят полза, да освободим мислите си и да се измъкнем от вредни за нас ситуации и навици. Новолунието ни дава страхотна възможност да се захванем с нови проекти и да вложим усилията си в тяхното реализиране. Подобно на лунния диск, който расте с всеки следващ ден от лунния цикъл, така и нашата амбиция нараства. Стремим се към разумни промени, които да дадат тласък на нашето развитие.Новолуние в Близнаци


Новолуние в Близнаци


Новолуние в Близнаци дава възможност да работим по осъществяване на целите през следващите седмици като използваме позитивната енергия на знака Близнаци. Времето е подходящо да преоценим нашите комуникативни и социални умения, да помислим какво количество информация може да приемем и как да общуваме по приятелски, открит и непредубеден начин. Възможно е да променим начина ни мислене и да поемем в нова посока на развитие. Може да открием нови пътища за реализиране на проектите.


Новолуние в БлизнациНоволуние в Близнаци и знаците


Разбрахме какво е всеобщото влияние, което оказва това Новолуние в Близнаци върху нас. Трябва също така да имаме в предвид, че новите проекти, с които ще се захванем, зависят не само от това в кой знак попада Новолунието, а и в кой дом. При всеки знак Луната се пада в различен дом по време на Новолунието. Ако знаете Асцендента си може да прочетете и за него.Зодия Овен/Асцендент Овен


Новолуние в Близнаци се пада във вашия 3 дом, дома на комуникацията и мисълта. При вас новите проекти ще бъдат свързани с тази сфера на живота ви. Лесно ще печелите симпатиите дори на хора, които все още не познавате добре. Може да изпробвате нови подходи, свързани с даден проект, връзки с обществеността или ваш личен интерес. Времето е подходящо да се запишете на нов курс, да отделите време на кореспондецията, лична и служебна, да се явявате на тестове и проверка на знанията, да ръководите търговия.


Зодия Телец/Асцендент Телец


Новолунието се пада във вашия 2 дом, който, подобно на знака Телец, отговаря за финансите. Това дава тласък на нови проекти, свързани с финансовите средства и начините за придобиването им. Време е да се погрижите за вашите пари, да промените отношение си към тях, да намерите нови начини за извличане на дивиденти. Може да отделите време за чувствени усещания, да усетите радостта, която носят сетивата ви.


Зодия Близнаци/Асцендент Близнаци


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието този месец се пада във вашия знак и ви зарежда с мощна енергия, която ви помага да осъществите важни подобрения. Вие сте особено ентусиазирани и енергични. Искате да представите себе си във възможно най-добра светлина. Търсите начини да подобрите самочувствието си и да увеличите своята увереност. Определено оставяте отпечатък в съзнанието на хората, но въпреки това не разкривайте всяка част от себе си. Луната ви помага да бъдете смели и решителни.


Зодия Рак/Асцендент Рак


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието в Близнаци попада в 12 дом, вашия духовен дом, и дава начало на нови проекти, свързани с изследването на душевността. Готови сте да се разделите със стари неща и да презаредите своите батерии. Възможно е да търсите усамотение и да разсъждавате върху себе си. Предпочитате да потънете в емоционално уединение и да се потопите в спокойствие. Светът на сънищата и мечтите ви е оживен и интуицията ви е изключително силна. Слушайте вътрешния си глас.


Зодия Лъв/Асцендент Лъв


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието попада във вашия 11 дом, дома на приятелствата. Помога ви да започнете нови проекти, свързани с приятелите и работа в екип за осъществяването на общи идеали и цели. Енергията е с вас, за важни промени в тази сфера. Ще бъдете откровени и с въодушевление споделяте идеите си. Открито признавате, че другите също допринасят за вашия успех и удовлетворение. Подобрявате съществуващите връзки. Вярата в самите вас се засилва и привличате нови съмишленици.


Зодия Дева/Асцендент Дева


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието се пада във вашия 10 дом, дома на репутацията. Това означа, че новите проекти и цели ще бъдат свързани с кариерата и представата за вас в обществото. Прожекторите са насочени към вас и другите забелязват вашите постижения. Това може да бъде както хубав, така и неприятен момент за вас. Начинът, по който другите ви възприемат, влияе на вашия живот дори повече, отколкото осъзнавате. Енергията днес е вълнуваща, но също така и разрушителна. Възможна е промяна в гледната точка или навлизането в съвършено непозната територия. Може да поставите ново начало на работното място.


Зодия Везни/Асцендент Везни


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието се пада във вашия 9 дом, дома на приключенията, образованието и вярванията. Време е да смените обстановката като пътувате, проучвате нови интереси или просто обогатите своите преживявания. Чувствате се обновени, мислите ви са с духовна или философска насоченост. Може да преживеете духовно пробуждане или да усетите как света ви зове. Желанието да поемете по нова посока и да пътувате ще се появи изненадващо. Очакват ви промени в ежедневието. Ще се промени и подхода ви към здравето. Вероятно ще изпитвате трудности да работите под строг график и ограничения.


Зодия Скорпион/Асцендент Скорпион


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието се пада във вашия 8 дом, дома на интимния живот, секса, трансформацията, споделени чувства, притежания и финанси. Време е да разчистите всички дългове между вас и другите хора. Много по-наясно сте от преди със зависимостите, които ви пречат да се развивате. Събужда се желанието за емоционална и физическа близост с другите. Това, от една страна, ще ви насърчи да бъдете по-креативни. Но пък, от друга страна, събужда вътрешните ви страхове, ако връзката, в която се намирате в момента не е особено задоволителна.


Зодия Стрелец/Асцендент Стрелец


Хороскоп 22 март четвъртък

При вас Новолунието се пада в партньорския седми дом. Възможно е да сте изпитвали някакво ограничение или застой във взаимоотношенията напоследък. Новолунието помага да поставите ново начало в тази сфера. Възможно е да се появи сблъсък на ценности между вас и вашия партньор. Разговори във връзка с семейството ще бъдат напрегнати, но ще разкрият много истини. Вероятно ще настъпи някакъв вид промяна в отношението ви към нещата. Силните желания и нужди ще бъдат на фокус. Важно е да бъдете отворени към промените, но не бързайте с тях. Изчакайте поне края на ретроградния Меркурий (22 юни).


Зодия Козирог/Асцендент Козирог


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието се пада във вашия 6 дом - дома на работата, службата, здравето и дневния режим. Ще извършите промяна в тази сфера. Отправяте правилното послание към другите и подобрявате взаимоотношенията си. Може да се появят нови предложения за работа през следващите седмици или да се разкрият нови перспективи пред вас. Промените във връзка с работното място ще повишат вашето увереност. Професионалният ви свят носи изненади и трябва време да привикнете към новата ситуация.


Зодия Водолей/Асцендент Водолей


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието се пада във вашия 5 дом - дома на творчеството, сърдечните трепети и забавленията. Вашият творчески устрем достига важни върхове и имате възможност да изразите себе си по нов и вълнуващ начин. Новолунието ви носи свежа и мощна енергия, най-вече по отношение на романтичните връзки и социалните приятелства. Времето е изключително подходящо за творчество и любими занимания, тъй като нови идеи се зараждат спонтанно във вашия ум. Ако вече се занимавате с творчески проект, ще погледнете нещата под нов ъгъл.


Зодия Риби/Асцендент Риби


Хороскоп 22 март четвъртък

Новолунието попада във вашия 4 дом, дома на семейството, и ви помага да започнете нови проекти, свързани със семейния живот и средата, която обитавате, вашето жилище и дом. Ще постигнете много като бъдете честни и показвате уважение и загриженост към близките си. Тази позиция на Луната е изключително стимулираща, ако искате да подобрите връзката със семейството и със самите себе си. Склонни сте да прекарате повече време у дома си. Предпочитате да бъдете в позната обстановка.


Ако искате да се потопите още повече в дълбините на астрологията, ако искате да научите повече за вашите лични астрологични позиции, може да се свържете с нас на e-mail mary_nik@abv.bg или да оставите съобщение на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/maria.astro3.net

{ 1 коментара... read them below or add one }

Автор на статиите: Мария Николова