Нови статии 


Венера в астрологията


 


Венера в астрологиятаВенера е втората по ред планета от Слънчевата система. Тя носи името на богинята на любовта Венера от римската митология. Може да се каже, че е земеподобна планета, тъй като е много близка по големина и общи качества до Земята. Понякога е наричана „планетата-сестра на Земята“.


В астрологията тя се асоциира с любовта, красотата, изяществото, изкуството. Венера е щедра, дарява всички с подкрепа, любов, доброта. Под нейно влияние ние се чувстваме закриляни и обичани. Когато Венера преминава (транзитира) през нашия знак ние сме в преповдигнато настроение, търсим баланс в отношенията ни, искаме всички около нас да бъдат щастливи. А пък позицията на Венера в нашата рождена карта показва по какъв начин обичаме, как изразяваме привързаност, какви качества ни привличат в другите хора.


Венера е една от бързодвижещите се планети, която наравно със Слънцето и Меркурий сравнително често сменя знака си. Престоят й в даден знак е приблизително 28 дни, което означава, че на всеки 28 дни настъпва промяна в начина, по която всеки от нас гледа на любовта, душевната и емоционална близост, и възприема красотата.


 


ПУБЛИКАЦИИ ЗА ВЕНЕРА


 


Транзити на Венера: 


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова