Нови статииПланетата Нептун


Нептун е осмата планета от Слънчевата система. Тя е четвъртата по размери и третата по маса. Нептун е най-отдалечената от Слънцето планета. Носи името на римския бог на морето Нептун. Символът на планетата е изображение на тризъбеца на Нептун (♆). Вижте в Уикипедия за астрономическите характеристики на планетата.

В астрологията Нептун е управител на знака Риби и дванадесети дом. Свързан е с елемента вода и дълбоките човешки чувствата. Не случайно именно богът на морето е избран за покровител на емоциите. Когато величественият Нептун (или Посейдон – неговия аналог в гръцката митология) излиза на повърхността, водите или се разтварят величествено, или предизвикват мощни бури. Когато всеки от нас изрази чувствата си, това или ни помага да преодолеем болката, или ни създава още повече проблеми. Нептун символизира желание да преодолеем границите на личността и да се слеем с живота. Нептун носи известна неяснота и прикритост в дома, в който е разположен в рождената карта при всеки от нас. Показва сферата, в която изпитваме едно непрекъснато объркване, през целия си живот. Позицията, която тази планета, е заемала в момента на раждането на даден човек се нарича натален Нептун. А позицията, в която се намира към текущия момент, се нарича транзитен Нептун.


Запознайте се с 12 разположения на натален Нептун в картата на един човек:

Нептун в Овен                               Нептун в Лъв                                Нептун в Стрелец

Нептун в Телец                              Нептун в Дева                              Нептун в Козирог

Нептун в Близнаци                        Нептун във Везни                        Нептун във Водолей

Нептун в Рак                                  Нептун в Скорпион                      Нептун в РибиТъй като Нептун е бавнодвижеща се планета, тя прекарва много време в едно съзвездия (зодиакален знак). В момента се намира в знака Риби.

Ако искате да научите повече за астрологическото значение на планетата Нептун или да получите астрологична консултация, може да попълните формуляра за контакт или да пишете на mary_nik@abv.bg.
Ако ви допадат нашите астрологични статии, може да ни последвате и в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/maria.astro3.net/
Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова