Нови статииСатурн в Астрологията


 


сатурн


Сатурн е управителят на знака Козирог. Другото му име е Кронос. В гръцката митология Кронос е един от титаните и баща на Зевс. Той бил крал на боговете. Според легендата изял своите деца, за да им попречи да го свалят от трона. Обаче жена му Рея го измамила като му дала да погълне камък, когато Зевс се родил.


В астрологията Сатурн се свързва с ограниченията и трудностите. Докато Юпитер е планетата на разширението, то Сатурн ограничава. Това може да звучи потискащо, но от друга страна влиянието на Сатурн ни помага да структурираме живота си и придава смисъл на съществуването ни. Сатурн е наясно с ограниченията, които времето налага. Напомня ни за нашите граници, отговорности и поети задължения. Помага ни да дефинираме живота си. Подсказва ни, че има нужда да упражняваме самоконтрол и да си поставяме граници.


Сатурн често се асоциира с нашия баща или бащината фигура. В детството ние се учим на дисциплина и да спазваме правилата. Това познание получаваме от дадена авторитетна фигура. В този образ влизат нашите родители и учители, които, дори и да са строги понякога, ни помагат да разберем света около нас. Тези хора чрез своето отношение към света ни дават ценни уроци, които оказват влияние върху живота ни. По този начин и Сатурн ни дава уроци, които ни помагат да се развиваме.


В рождената графика на всеки от нас позицията на Сатурн по знак и дом разкрива нашите ограничения, страхове и чувство за отговорност. Влиянието на Сатурн се определя и от планетите, с които сключва аспекти.


Символът на Сатурн представлява кръст на материята (реалността) над душата и илюстрира господството на материалната природа на човека. Символът на Сатурн всъщност представлява обърнатия символ на Юпитер.


Сатурн транзитира приблизително от 2 до 2 години и половина в един знак. Нужни само приблизително 27-28 години, за да премине през всичките дванадесет знаци.


Сатурн е в екзалтация във Везни и в падение в Овен (противоположния знак на знака в екзалтация). Сатурн е в заточение в Рак (противоположния знак на Козирог).


 


Публикации за Сатурн:


  


 Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Автор на статиите: Мария Николова